.
Резултати от 1 до 25 от общо 42

Threaded View

Повече от фен Аватара на babati
    Цитирай Първоначално написано от BrokenInnocence Виж мнението
    Живях доста време в Холандия, не е лоша държавата, зависи си от човека предполагам - някои от приятелите ми си останаха там и никъде другаде не им се ходи, аз лично мисля, че това не е точно *моята* държава. Всички ти дадоха съвети как да се адаптираш и т.н., но има нещо друго - да си намериш работа в Холандия не е лесно, особено ако си българин. Колкото и да са либерални им е писнало от имигранти, българите за момента не можем да работим без разрешително, ваденето на което е един абсурдно сложен процес, който даже не можеш сама да започнеш, а трябва работодателя ти да подаде документите. А познай колко работодатели са навити да подават документи и да чакат месец за разрешително при условие, че могат да наемат един поляк, който няма нужда от подобни бумащини и ще върши същата работа. Това, че английския ти е добър е винаги плюс, там всички говорят английски, но на много места искат и холандски, за да те наемат.
    Това с разрешителните и глупостите свършва през 2013 година и всякакви подобни закони падат. Така е по присъединителен договор за ЕС. След 2013 ще може да се работи всичко и напълно свободно в цял ЕС.

=========
    За Холандците не знам, но имам наблюдение над Германци и Англичани (в тези държави работя от 19 годишен по няколко месеца в годината и нямам никакво намерение да работя за смешните 700 лева тук даже след време мога окончателно да се изселя и да си купя апартамент в някоя от двете държави). Та идеята ми е, че има хора, които много величаят европейците. Е Германци и Англичани не са нищо повече от голяма част от хората тук. Само са имали късмета да се родят в нормална държава и 50% от сънародниците им да не са малоумници. Германците са много свестни и умни хора, но Англичаните са пълни отрепки и клоуни. Счита се за нормално да се женят за братовчедите си и то баш Англичаните, а не някакви азиатски емигранти. Имам чувството, че някои хора тук са готови да оближат гъ.. на такъв само защото е такъв. Малко повече самочувствие. Интелигентните хора сме личности и няма нужда да си правим идоли от такива, които не са достойни за идоли. Колкото до момчето с трите езика: Племенничката ми знае Български, Английски и Руски език и е на 4 и половина (не перфектно естествено, но може да говори).
    Това с 3 годишното жестоко ме съмнява, защото е невъзможно от биологична гледна точка. Все пак може да е някакво дете-гений, но със сигурност не е еталон за холандско дете. Повече обаче ми прилича на лизване на холандското лайно, защото сигурно е сладко и е прекрасно. Ще ме извинява написалия го, но тези да ги разправя на баба си (не на мен, а на истинската)
    Последно редактирано от babati : 06-05-2012 на 10:05

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си