- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Hopeless?
Здравейте, другарчета. Навън е пролет, птичките пеят, всичко е зелено. Само че не мен не ми много весело. Обикновено не говоря как се чувствам нито с моите приятели, нито с родителите ми. И може би за това изпитвам нужда да се "изповядам" и да кажа на някого какво ми е отвътре.
Аз съм едно най- нормално 18 годишно момче- под нормално разбирайте не някоя откачен метъл или някое тревоманче. Слава на Бога нямам проблеми нито във моето семейство, имам малко на добри и верни приятели, почти е сигурно, че ще бъда приет в един най- добрите ВУЗ- ове, сиреч, нямам никакви проблеми. Но просто понякога човек се чувства тъжен и самотен без да има причина. Сякаш съм станал безчувствен, а преди не бях такъв. Интересувах се от момичета и т.н. Но май нещо се "счупи" в мен . Момичетата не са ми интересни вече. Не, че съм обърнал резбата или нещо от сорта. Просто след като си се опитвал безброй пъти да се получи нещо между теб и някой друг, идва един момент в който ти писва и си казваш "майната му на всичко, писна ми". Писна ми момичето което искам цяла вечер да обикаля и да прави кои знае какви неща, на сутринта да ми казва каква рокличка си е взела за бала, какво и е казал баща и т.н и т.н. Какво за бога трябва да направя за да бъда с нея? Явно не знам отговора, а и вече не искам да узная, след като всичко това е вече минало за мен. Мислех, че момичета искат някои който ги уважава като ЧОВЕК да се държи нормално и мило с тях , а не някой които иска единствено секс от тях. Хаха, явно и тук греша. Просто така е устроен тоя шибания свят пълен с материалисти и лицемери , и като че ли аз не съм много за него с моите виждания и идеали. Не знам дали аз трябва да се променя или просто реалността е такава![]()
Много неправилна политика.Нищо чудно,че не се чувстваш добре с този начин на мислене.
Светът е такъв,какъвто ти пожелаеш да бъде.Не че можеш да промениш нещо-празноглави хора,станали такива съзнателно е имало преди,има и ще продължи да има вовеки.
Но не са те единственото население на тая Земя.
Представи си едно огромно платно със всички възможни цветове и техните нюанси...визуализирай си го,нека картината да е най-мащабната,която е възможно да съществува в главата ти.Толкова голяма,че като застанеш до място,с преобладаващ черен цвят,да ти се струва,че всичко е черно,като избереш да загледаш жълтото-всичко около теб започва да жълтее,аналогично с розовото и т.н.
Тая въображаема творба прилича много на живота.
На теб щом ти е толкова приятно да се взираш в кафевичкото,не очаквай да забележиш останалите багри,въпреки че е ясно,че те си съществуват...
Дано да си разбрал какво искам да кажа. :>
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
![]()
Иначе гламоур е права. С такова отношение към живота, нищо чудно че така се чувстваш. Наистина преобладават всякакви индивиди в този свят, номера е да ги игнорираш и избягваш, прекарвайки си времето забавлявайки се с твоите дружки. Не му мисли много, млад си, живей си живота.
В сбъркано общество нормалните не са щастливи.
I roll big like a superstar
I smoke big like a superstar
Bitch I'm a superstar
Ако в темата имаше формулиран въпрос (изморен съм и не помня дали е имало), то отговорът щеше да е:
Причината ще намериш във втората част на написаното от теб. Антидотът е... Намери си хоби, запознай се с нови хора - така и така ще се случи, щом "ще бъдеш приет в... (не помня какво беше)". Просто си в период на "защо все на мен, защо светът е устроен така, къде греша, защо, защо, как". Ако се усетиш, че се депресираш прекалено много, си кажи "светът има и друга страна, защо не я потърся?"
Да, хората казват, че любовта е скъпо удоволствие.
Да, пристрастяването към нея често води до горчива болка.
Да, аз имам вредния навик да обичам!
Съдете ме, ако можете. )))
На тая тема съм изписал изхабил бая километри виртуално мастило. Стажът ми е голям и съм изморен да се повтарям, но айде.
Не се опитвай насила да се харесаш. Ако имаш някаква странност, проявявай я по най-добрия начин (стига да не е нещо извратено или гнусно).
Заговаряй момичета - познати, непознати, познати на познати. Заглеждай се повече, но в очите, а не в циците и гъза. И там може, но когато теб те гледат - гледаш в очите и се усмихваш леко.
Бъди с високо самочувствие. Това е дума, която се дефинира различно от всеки. Не високо самочувствие, тип парадиране - вижте, аз имам iPhone, карам Москвич S 500 или 'мога да имам всяка жена'. Нямам предвид и да гледаш хората от високо, като ги смяташ за по-низши от тебе. По-скоро да си знаеш цената, да не се нуждаеш от одобрението на всеки, а само на много малка група от хора, да не се опитваш да се харесаш на никого, да можеш да говориш свободно с мъже и жени, като ги гледаш в очите, да можеш да флиртуваш без задръжки, да не те е срам да искаш телефонния номер на момиче или директно да я поканиш на среща, а дори да те е срам и страх пак да го направиш. Когато те отрежат, просто да си виждаш грешките в подхода и не да си казваш "леле, аз съм бахти бастуна, как можах.. много се изложих, няма да го правя повече", а да си кажеш "страх ме беше, срам ме беше, но събрах топките, направих каквото трябваше да направя, но не се получи. Сбърках тук, тук и тук и другият път ще е по-добре" и да заспиш с широка усмивка на лицето, че си победил себе си и страха си, че си поел контрол над емоциите и желанията си и правиш това, което винаги съзнателно и подсъзнателно си искал да направиш, но не ти е достигала смелост. С времето и опита, когато те отреже някое момиче, дори ще започнеш да я съжаляваш, че си е пропиляла шанса на живота да бъде с теб, а с още малко самочувствие, ще й го кажеш в очите.
Има различни определения на думата самочувствие, като в някои ситуации е положително, в други отрицателно качество. Моята дефиниция беше по-скоро еманация на качествата, които е препоръчително да се опитваш да достигнеш и развиеш, но всички те могат да бъдат сбити в тази дума. Според мен е добра дефиниция, защото всеки си мисли различни и объркващи неща, когато чуе "трябва да имаш самочувствие, за да просперираш" или "ебахти самочувствието, дето има тоя..."
Междуличностните отношения, социализирането, отношенията между гаджета... за някои това е много трудно, за други е лесно. Това е една част от теорията за множествената интелигентност, която е в по-големи мащаби дори от коефициента на интелигентност. Двете нямат почти нищо общо, да не кажа въобще. Ако един човек природно има много големи заложби в дадена сфера, то тогава му е много по-лесно да развие способността си до високо ниво, докато в сферите, които не му се удават, а иска да развие - трябват много усилия и постоянство. А в някои случаи дори, усилията са напразни, защото случаят е безнадежден.
Помагам ти, защото изглежда, че като цяло си интелигентно момче и горе-долу знаеш какво и защо ти се случва, но се нуждаеш от напътстване.
Temet Nosce
벨야카
живей си живота и не се занимавай с интересчийки ;] направил си всичко и си останал неоценен..затова не си заслужава да се занимаваш..аз съм по същия начин..и те съветвам да им теглиш майната,забавлявай се и ще видиш че един ден просто ще се появи някой който ще промени живота ти и ще те обича и цени..А дотогава live your life
![]()
Ако дадеш на котка топка твърде далеч от нея няма да има желание да играе с нея,
ако и я дадеш прекалено близко тя ще си играе малко и ще и омръзне.
Прави си изводите.
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
Изхвърли тия мисли от главата си. Погледни за малко света през розови очила и всичко ще се промени. Както ти казаха по-горе: животът е такъв, какъвто ти си го направиш. Бъди оптимистично настроен и вярвай в себе си, най - вече.
* Момичетата, с които си бил, не са били точните за тебе. И ти го осъзнаваш. Рано или късно ще срещнеш човека, който е за теб и с който ще бъдеш щастлив, и няма да имаш такива проблеми, каквито си имал с бившите си.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Ти пък какво си се отчаял от живота, едва на 18 си. Разбери, че не всичко е като по филмите и че първото момиче по което си си паднал, надали ще е твое. Просто защото хората са различни, с различни вкусове, желания и нагласи. Още повече, ако чакаш нещата да станат от самосебе си.
Каза че си се опитвал много пъти, я сподели какво точно си правил, та да я спечелиш? И не ми казвай че няма да си легнеш с нея при първа възможност, защото ще излъжеш. Просто си живей живота без да му мислиш много много, когато стане стане. Като влезеш в университета ще се запознаеш с много и различни хора.
абе ти си на 18 тепърва още толкова момичета ще намериш !
живота е пред тебе не унивай за такива неща пък и са като попадаш на такива момичета които ти раправят за роклички и тем подобни да каква сериозна връзка очакваш? търси ама на правилното място иначе ако търчиш след разни (да не казвам какви) и после се оплакваш че си сингъл то проблема си е в теб
ПС:историята ти ми звучи позната явно е често срещан проблем
Тръгнал си по правилния път. Няма защо да си хабиш времето и нервите за разни женски индивиди. НИщо хубаво няма да излезе.
Просто ти трябва зряла жена. Спри да търсиш, за да те намери тя. Нищо ти няма на живота, даже си е супер,а и малко хора имат като твоя. И не е така "да си хабиш времето и нервите за разни женски индивиди".. Все пак това си е жена - човек на който можеш да споделиш проблемите си като приятел, да те разбере и посъветва. След време ще ти се прииска да си както преди, да ходиш насам натам с приятели, да излизаш с момичета и т.н. Просто сега се отдай на хобито, а другото не го мисли. То само ще си дойде. Няма смисъл да се напъваш за нещо, което не го искаш от сърце..
С извинение, ама зрелите жени по-рядко си падат по мъже, които дори отказват да съзреят.
Имам банда около 4-5 зрели жени около себе си, на различни години, всяка една от тях го потвърди.
Тука ситуацията е да спре да мисли колко е по-нормален и прекрасен от другите, а да започне да се забавлява и да вкара нещо в живота си.
Когато стоиш и гледаш нещата отгоре - никога няма да си на тяхното ниво, т.е. никога няма да ти се случват.
И аз едно време съм си мислела - леле, колко съм яка, не правя секс, не пуша цигари, не ходя по купони, не съм пробвала наркотици, не съм кифла, не съм метълка. Благодаря ти, Боже!
В един момент станах атеист, правех секс, пушех и ходех от време на време някъде да се напия до безпаметност, и какви ли не други неща.
След като видях какво е да си от другата страна, някак кръгозора ми се разшири и започнах все повече и повече да разбирам хората около себе си.
И спрях да правя тези "неморални" (уж) неща, само че вече разбирам по-добре околните и не стоя някъде отгоре, на стълбицата, както си мислех, че стоя, когато бях на 12.
Авторе, замисли се "верните" ти приятели дали не те дърпат назад.
Защото има нещо много незряло в мисленето ти.
Ааа, да, това, че мислиш, че живота на останалите ти е ясен и ти си по-добър от това.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Аха, значи да започна да пия, да пуша, да се дрогирам, да се чукам с които дойде? Nice. А и не съм говорил за социалния ми живот, естествено, че излизаме с приятели, пием, лигавиме се, прекарваме си яко. А и предпочитам цял живот да си стоя "отгоре", отколкото да се превърна в някоя мъжка кифла. Според мен не това е начина да се промени човек. Осъзнах, че всички тези несполуки и уроци който ми дал живота са изключително ценни, и понякога човек трябва да спре да мисли, да се чуди, да се превзема и просто трябва да си поемеш дълбоко дъх, да се усмихнеш и да си спомниш кой си. Защото не можеш да продължиш напред, ако постоянно се взираш в миналото.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
NomNomNom ти даде много интересна гледна точка. Аз пия, пуша и се дрогирам периодично. Можеш ли да ми кажеш с какво съм по-долу?
Живееш с чужди убеждения, не можеш сам да стигнеш до изводите. Говориш според това, което много хора повтарят, без да можеш да го почувстваш. Смяташ, че си отправна точка за праведност и когато животът не върви така, както ти го искаш, се предаваш с оправданието, че си правел всичко по мед и масло, но не е достатъчно добър за теб.
Еми благо живуркане, баце!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Абе, (Nomonmomnon) жено, никой не те кара да ми четеш "ревните" по формите. Много ме дразнят такива тролове като тебе. Все едно ти плащат за да четеш темите на хората. Щом не ти харесва просто не се занимавай!
Май ич не търпиш на критика. Винаги ли бягаш от предизвикателствата?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Това, че ще слезеш долу, при "простосмъртните" , не означава да се превърнеш в празноглав кретен с розова тениска и оскубани вежди. Това , което се опита да ти каже Nom по-скоро означава да поживееш малко повече, по-отпуснато, с по-широк поглед на нещата. Не си поставяй сам излишни стени, достатъчно ти се поставят от хората като цяло.
Няма лошо в това да не пушиш и да не се наливаш като животно, но не съди за хората така набързо. Просто се отпусни, смени малко средата, ще видиш по-друг начин нещата.
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
Веднага мога да се оправдая, че съм загрижена за обществото и смятам, че не трябва да има такива незрели индивиди на тази възраст. Мой човешки дълг е да помогна на другите, като помогна на теб.
На мен ми харесва да съм полезна, когато ти помагам по този начин. Но ти не искаш да ти бъде помогнато и се дърпаш. Природата прави естествен подбор и се изчиства от елементите, които не са съвместими със средата.
//Не съм сигурна дали се шегувам, или не.
Иначе, Чачо хубаво го обобщи.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Естественият отбор отдавна не действа за човешкия вид, не сме в каменната ера. И може би затова съм жив![]()
![]()
и искрено ме забавлява вашата загриженост. Наистина има хора койта дават хубави и адекватни отговори и не се палят от най- малкия коментар и критика към тезите им. Ахха сега ми става ясно кой е незрял и кой не търпи критика. Да, не обичам да ме критикуват, и не вярвам да има човек който да обича да го критикуват.
Както и да е. Нека не изпадаме в неясни полемики относно живота не другите. Бях леко афектиран когато писах темата,и може би затова се създава леко грешна представа за мен![]()
Последно редактирано от TheBanzai369 : 05-01-2012 на 10:41