- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Страх от обвързване или какво?
Здравейте. На 16 съм и не съм имала приятел досега (знам, знам, живея в Задръстенландия). Днес си направих един извод - харесвала съм само момчета, с които откровено казано, не бих имала шанс - напълно непознати, 100 пъти по-яки от мен, тъпаци, etc.. Харесвала съм и момче, след като преди той ме беше харесвал, а аз него - не. Накрая той си намери приятелка (напълно нормално) и тогава започнах да го харесвам. Сега, напоследък започнах малко по малко да излизам от дебрите на Задръстенландия. Свалям се с някои момчета. Има един от тях, който е супер - готин, мил, добър, забавен. Харесвам го, ок. Възможно е и той да ме харесва. Не ми го е казвал, но предполагам. Наскоро се целунахме, на игра. А аз като започнах да се усещам, че нещата отиват към нещо повече от закачки, се стреснах. Колебая се какво да правя, ако случайно се окаже, че наистина ме харесва. С две думи - падам си по недостъпни, защото знам, че няма да ме върже с тях, а дойде ли ред на някой, с когото мога да имам нещо - отстъпвам назад. Изобщо не се смятам за глупачка (може и там да ми е грешката) и изобщо не искам някой да пострада, защото съм нерешителна, уплашена, неопитна. Според вас как мога да се справя с това?
Благодаря![]()
И аз се чувствам по същия начин, когато не харесвам наистина човека, с когото се занимавам.![]()
И аз преди бях така, обаче в един момент се отпуснах и всичко се нареди както трябва.![]()
Охх..Ами да ти кажа и аз имам същия проблем...не знам...може би не съм точният човек, който може да ти даде съвет, но се запитай какво точно те плаши в сериозните връзки...Това, че вече няма да си си ''соло'' (има хора, които предпочитат да са сами)...Може би просто се боиш от промяната...Изясни си първо къде е проблемът и тогава търси решение![]()
I'm not afraid of anything
I just need to know that i can breathe...
Недей да си вириш носа в облаците и слез при простосмъртните малко.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Напоследък малко ми се втълпяваше от приятели, че го харесвам и за това имах много големи резерви относно цялата тази работа. Но майка ми казва да не отричам, защото цитирам: "ако си мислиш, че не ти личи, ..., как се усмихваш като говориш за него бла-бла" и си мисля, че точно тя знае какво говори.
valdesbg, нещо не те разбрах, ако може да го обясниш за "непростосмъртни" |(, ако не, не ми е притрябвало мнението ти![]()
Преди и аз бях така , но сега в момента съм обвързана от 2 месеца и нещо и осъзнах , че преди се притеснявах че в мен е проблема , а просто не трябва да се хвърляш на първия , ами като наистина се появи момчето ,което иска нещо по сериозно то ще си проличи , а и ти ще се отпуснеш и всичко ще е окей![]()
Не е важно колко коня има под капака, важно е какво магаре седи зад волана!
--------------------------------------------------------
Не карай пил !
Пробвай! От проба глава не боли, пък може да излезе нещо сериозно, та дори да се зародят чувства.
И все пак дори да не се зародят чувства, не е болка за умиране. Тепърва ще навлизаш във взаимоотношенията с другите и е нормално да не си сигурна понякога. Но това не значи, че някой ще пострада заради теб, просто бъди откровена, а не залъгвай човека отсреща. Ако не си готова за сериозна връзка, нека той да го знае, за да е наясно какви очаквания да има.
Пробвай да се "издигнеш" до недостъпните. Тогава ще се разбере дали имаш страх от обвързване наистина, но засега не си слагай такива етикети, защото ще започнеш да вярваш в тях.
Wow .. ами мисля, че трябва да се пуснеш по течението и да оставиш нещата просто да се случват.
ще се справиш като преодолееш страха си момчетата не хапят
Доколкото разбрах, се страхуваш от обвързване. В човешката природа е да се страхуваме от непознатото. Винаги има шанс да бъдеш наранена или да нараниш някого. Просто се пусни по течението - не се жените все пак. Всяко нещо може да се обърка (по закона на Мърфи - онова с филията), но няма да разбереш дали ще стане, ако не пробваш. Ако не опиташ, пропускаш ВЪЗМОЖНАТА неприятна част, но 100% изпускаш и добрата. <<< Пусни се по течението. >>>
Да, хората казват, че любовта е скъпо удоволствие.
Да, пристрастяването към нея често води до горчива болка.
Да, аз имам вредния навик да обичам!
Съдете ме, ако можете. )))
Абсолютно същата бях до преди 7-8 месеца.. не знам, от веднъж някак си много се отпуснах, без причина, или поне аз така си мисля.. и сега съм доста по-различен човек и така се харесвам повече.. просто не мисли толкова много.. и както ти казаха се пусни по течението ..![]()
Да съм казала, че отказвам се?!
Хех, ти си от оборотните. Като си толкоз отворена - що пишеш изобщо?
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Ъ, валдес се изрази кристално ясно. Каза ти да спреш да зяпаш из облаците, мислейки се за по-голяма работа от всички останали, и да дойдеш да живееш сред нас, простосмъртните - простите хорица, които след някоя и друга годинка ще гушнат букета.
А това "не ми е притрябвало мнението ти" придружено с усмихваща се емотиконка по ходи на момиче в 3-ти клас, а не на 16 годишна девойка, която вече би трябвало да е наясно че критики винаги ще има, и ще трябва да ги понася като зрял човек, взимайки си поука от хора, които имат право.
Спри да мислиш че си нещо по-особено, че имаш страх от връзките и т.н. Харесваш едно момче и то те харесва, е какво повече искаш?