На изпит за промяна на оценка имаш право в края на 12. клас( и можеш да анулираш или оценката от един клас (например 9-ти), или за целия гимназиален етап. Оценката, която получиш, е окончателна. Имаш право на максимум 3 изпита за промяна на оценка (от теб зависи дали е примерно химия, математика, БЕЛ за по една година(клас), за целия гимназиален етап или пък смесица от тези неща). Много хубаво трябва да си помислиш обаче дали си струва да се явяваш, защото в бившето ми училище един приятел падна от 5-ца на 3-ка по математика за 9-ти клас. До колкото разбирам си учиш и има смисъл да се явиш и да си подобриш оценката ако по друг начин не се разберете с тази проклета учителка. Предлагам ти целия ти клас да се оплачете на класния ръководител преди да снимате клип или да пробвате нещо друго.
Още нещо. Ако си 7-ми клас оценката по химия за никъде не ти трябва, освен ако не ти е балообразуваща при кандидатстване в гимназия(примерно биология и химия профил). Ако си 8-ми непрофилиран или 9-ти клас в езикова/да си имала подготве/ оценката по химия пак за никъде не ти трябва. Не влиза в дипломата за средно изобщо - само 10. и 11. клас влизат, а 9-ти отива в дипломата за основно. Ако ще си при друг учител догодина може да не си струва главоболията да занимавате РИО макар и учителката ти да е голяма гад ако си 7/8/9-ти подготвителен клас.
Успех