- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- !!Новородено коте!!
Здравейте!Вчера намерих едно котенце-много е мънинко,сиг на седмица най-много.Та...вуйчо ми е ветеринар-утре ще се консултирам с него.А ако имате някакви по-специялни съвети моля споделете!Много искам да го спася.По късно може да кача и снимки![]()
Давай му ядене. Разнообразни неща, сирене, мляко, месце... Вода също! Ако не иска да пие, намери спринцовка и му пръскай в устата.
Също му подсигури и топло място за спане. Ел. възглавница или налей в шише топла вода и върху него сложи кърпа.
И спря да се върти за миг земята..
Да. Храната и топлината са много важни на тази крехка възраст.
Аз веднъж бях намерила три хвърлени котенца на улицата. Бяха сигурно на няколко дни и ги хранех с мляко, което слагах чрез капкомер в устите им. Тъй като не можеха да запазят температурата на тялото си ги увивах в чорапки, че нямах нищо друго под ръка. И все пак не оживяха..
Какво месце, то още не вижда и не ходи.
С капкомер^^ , или със спринцовка - леко затоплено мляко, ако можеш купи адаптирано за котенца, ветеринара ще ти каже.
Много мило от твоя страна :>
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Ето няколко снимки на моята красавица (Съжалявам-много са размазани ...никога не стой мирно когато я снимам...освен когато спи).. Благодаря ви за съветите
http://prikachi.com/images/435/4723435e.jpg
http://prikachi.com/images/436/4723436N.jpg
http://prikachi.com/images/437/4723437J.jpg
http://prikachi.com/images/438/4723438b.jpg
Това коте е на около 20-25 дни. Може ли да върви изправено ( задните крака ) или още ги влачи ? Вземи от зоомагазин сухо мляко за малки котета, на него си пише как се разтваря и т.н и го храни със спринцовка на около 2-3 часа. Не му давай сирене и домашно мляко, още по малко меса и такива работи. На около 40-50 дни котетата започват да ядат самостоятелно, твърда храна. Имам тука един звяр на 30 дни и аз![]()
Моето беше по-малко, когато го взех.
Давах му 100 работи и нищо не искаше да яде. Бях помислила, че ще умре, но същата вечер подуши мръвката.. и оцеля.
Пък после ми разправяйте, че бебоците не ядат месо.
едит: котките обичат и пастет!!!
Последно редактирано от xoxi : 05-04-2012 на 18:00
Мляко само.Аз не знам дали пият вода толкова рано..т.е. до 40тия ден.А и в млякото има вода все пак.
Хранят се с мляко и топлината е много важна. Бутилка с вода или ел. възглавница.
Гледаме котки от 18 години, все женски. Котето не си избира само какво да яде. Яде само мляко до към 40 дни, ако яде твърда храна може да умре , това че твоето е оживяло, при положение че даже не се знае на каква възраст е било е отделен въпрос. Изобщо да не говорим че млякото трябва да е с определена температура и ред други глупости, ако не може да се храни с кърма.
Аз пък до сега само кучета съм гледала.
Това ми е първата котка, която аз сама си отглеждам и преди да я взема ме бяха наплашили с какво ли не. Треперех ден и нощ над нея, да не се 'повреди' нещо. Бях чела, слушала и гледала с какво се хранят бебоците и всичко беше приготвено.
Млечните продукти започна да ги яде чак след месец-два, в началото не искаше и да чуе.
Ами не знам какво си представяш под млечни продукти, но определено няма да налита на консервирано мляко от магазина. Има си специални млека за котета на прах, които се разтварят в хладка вода и мачето се храни със спринцовка или капкомер ( зависи колко е малко )
Имах такива млека на прахчета, ако не се лъжа още стоят някъде в нас.
А под млечни продукти си представям точно млечни продукти.
Котката ми първите седмица-две се захрани предимно с пилешко месо, а след това започна да разнообразява като започна да яде първо млечни продукти, а след това някои зеленчуци. Сега менюто й е доста разнообразно като за котка, но в началото наблягаше само на 2-3 храни.
Не искам да превръщаме темата на момичето в чат.
Ако искаш, пиши на ЛС.
Ами няма какво да пиша на скайп и да обяснявам повече.