.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 39
    Мега фен Аватара на Blab

Question неекатодаиманякаквозначен ие

//чудех се дали да е анонимна, но какво пък толкова.
    в "любов" е, защото напоследък само до тук скролвам форума.

Първо - аз не съм най-приятният човек. Не допускам твърде много хора до себе си, а когато го правя, се случва изключително бавно. (това е по принцип, "моите хора" си ги надушвам, но в случая това няма значение) Проверявам хората, скептик съм, имам ясна представа за хората, които (не) искам около себе си, прочее. Това е като увертюра.

Той ме познава сравнително добре. Интуитивен е и предразполага, добре "чете" другите.
    //(за разлика от мен - в главата си обикновено създавам чуждите животи/мисли/чувства/намерения чудни, причудливи, бляскави; тълкувам думи, след 9 планини в десета и прочее. свръханализирам и донафантазирам. под вола теле. уж търся смисъл, всъщност инстинктивно/несъзнателно търся или сформирам невъзможното, да е яко трудно, по-възможност силно отдалечено, непознато, просто недостижимо. По наблюдения, това преспокойно може да е от математиката, където болните мозъци търсят всякакви грандиозни и заплетени решения на иначе супер прости и дори елементарни задачи. Няма значение. Кашичка ми е, ще ми простите.)

От първия момент, в който го видях(години), реших, че е гей. В смисъл, дори за миг не съм се разколебавала. До този момент. Получавам смесени сигнали, които ме объркват, а това е състоянието, което ненавиждам. Държа да съм наясно с нещата, но той не ми помага, даже напротив. И понеже никога не съм гледала на него по този начин, ми идва като шок. Т.к. във взаимоотношенията си (тези, качествените) аз съм като отворена книга. Добре, де, почти. Да речем поезия. Но когато има нещо, аз си казвам, не правя мили очи, не кимам, не си премълчавам. Може да го казвам по мой си начин, но го артикулирам или демонстрирам.

Какво прави той. Той е овен. Това е важно и ще кажа защо. Свръхенергичен, първо действа - после мисли, свръхсоциален, игрови/маскиран, невпечатлителен/неангажиращ се, егоист, буен, нетърпелив, лесно отегчаващ се... Изобщо, човек, който живее за мига, не мисли много, сякаш се състезава с живота. Приемам го такъв, какъвто е. Така и се отнасям с него. Знам, че мога да му кажа всичко, което ме занимава, 1во - защото няма да ме чуе, защото ще си щрака телефона и ще си обмисля следващата среща, или 2ро - защото дори да ме изслуша, няма да приеме проблема ми присърце и да му натежи кой знае колко.

Преди няколко дни му споделих, че се натрупва отрицателна енергия в мен и имам нужда да изговоря това, което имам да казвам, пред човека, отговорен за яда/напрежението ми. Той е наясно със ситуацията. В случая аз не се чувствам добре, защото съм пренебрегната и недооценена, въпреки качествата ми, няма голямо значение. За мен важното е, че трупайки тези гръм и мълнии, недоволство, яд и прочее, аз съм неспособна да ги задържам в себе си повече, и подсъзнателно ги насочвам към него. А не искам да го правя, защото го ценя, защото той с нищо не ми е виновен. Но се усещам, че не ми понася, (сякаш) той е там, където аз исках да бъда. Отвратителен работохолик съм и перфекционист, също така не умея да губя, може би там ми е проблемът и в случая. Но със сигурност не желая да го намразвам, да му завиждам и прочее. Напоследък чувствам, че ме гледа отгоре. Което (може и да) не е така, но това е усещането ми. На път съм да се откажа и му го казах. Казвала съм му го и преди. Останах веднъж, останах втори път. Имам нужда да ме окуражи, искам да знам, че вярва в мен, че ме оценява, че смята, че имам бъдеще. Вместо това той ме съветва да си мълча и да не се показвам слаба пред този и онзи. Но на мен от този и онзи ми зависи бъдещето, той ще се оправи и сам, но аз искам професионалната възможност и държа да знам защо не я получавам.

Вечерта след този му "съвет" получих имейл (не ни е навик да общуваме по този начин, не и в дължини), който, разбира се, прочетох 34958349058349058 пъти, с 49534890534905349058 различни прочита/тълкувания. Ключовият израз е не ми е съвсем безразлично, който придобива своята завършеност в, перифразирам с максимална близост, няма да се меся повече, но поне знаеш, че не ми е съвсем(забележете) все тая.

Честно казано не знам как да го разбирам. Идвайки от него ми звучи почти любовно (ето и връзка с раздела, хах:Д). За да бъда искрена, ще кажа, че ме стресна и тресна. Както вече казах, аз му споделям, защото имам нужда да се артикулирам, а той няма(ше) нищо против, защото не съм му важна и => не се ангажира с моите неща. Като жена съм склонна да привнасям смисли там, където ги няма. Та, наясно с характерите ни, отчасти с взаимоотношенията ни и ситуацията, как четете тези думи? Дали твърде много съм го занимала със себе си и това не му харесва, та елегантно ме моли да поорежем взаимоотношенията си? Емпатия ли се опитва да прояви? Снизходително ли се отнася? Или го е грижа за мен?
    Аз съм свикнала да не му крада личното пространство. Ценя своето, затова гледам да не го закачам, когато не е необходимо. Но той ме проверява без причина. Напоследък по-често. След мейла също. Какво се очаква от мен в случая? Аз не мога да го разчета, затова и не знам как да реагирам, нито как да действам за вбъдеще. На живо се шегуваме нещо, закачаме се, колкото времето да минава, но аз не съм най-игровият човек на света и това няма да продължи дълго. Неусетно започвам да залоствам вратите, пердетата, дупките. Ще се отдалеча за нула време. Това ми е първичната вътрешна реакция.

Не търся съвети, по-скоро различни гледни точки и прочити.

//бахти чаршафа. извинявам се. ако някой прочете и напише, ще е чудо:Д благодаря за вниманието и лека вечер!)

Мега фен Аватара на Chacho
    Според мен ти е дал обективно мнение/съвет, но му се е искало да ти каже нещо повече, да ти помогне малко, затова е промъкнал и едно "не ми е съвсем безразлично" накрая. Не от някакви висши чувства, предполагам, че просто ситуацията го е налагала. Думичката "съвсем" можеш да я пропуснеш, според мен е от характера му там - наясно е, че изглежда така, но не е, затова се доуточнява.

Опитай се да не навръзваш всяка дума към взаимоотношенията ви, ако искаш по-адекватна картина.

И хората не винаги постъпват съгласно характера си.

А реакцията ти към момента смятам, че е такава, защото наистина е излязъл един чаршаф, за неща, които се случват предимно в твоята глава. Сякаш взимаш по семчица от живота и в съзнанието ти поникват цели растения, сред които се разхождаш. Подрежи ги малко.
    Последно редактирано от Chacho : 05-04-2012 на 17:29
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Прав е Чачо, пък и ти само си го каза - анализираш прекалено много, правиш от мухата слон, скачаш през 9 планини в десета....

Мисля, че момчето просто е проявило емпатия, и се е опитал да ти помогне. Но надали има нещо повече към теб.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ако не си огнена зодия и ако не си от зодиите, които се спогаждат с овен, си плюй на петите.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Аре стига с тия зодии бе. Овен съм и се спогаждам със всякакви зодии.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    София, България
    Точно, Чачо отново е прав. Тея зодии са голЕм булшит. Ебахти и съвета - зарежи го щот той е овен. Ебахти логиката.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Мисля, че просто си доста объркана. Както каза - каша ти е.
    Седни и помисли защо въобще всичко това е толкова важно за теб. Защо се губиш в интерпретации. Защо се опитваш да го разчетеш, а не се оставиш по течението.
    Явно имаш някакви чувства. Но и ти не знаеш какви точно (или поне аз не разбрах от поста).

Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    Ще се отдалеча за нула време. Това ми е първичната вътрешна реакция.
    До болка познато.
    И аз съм същата.

А това със зодиите не мога да разбера как действа - ако някой е "несъвместима" с моята зодия, да го прокудя ли?
    Като цяло съм забелязала, че има доста неточности на практика. Например аз и сестра ми сме лъвици, но сме супер различни. Двама от най-добрите ми приятели са дева и се разбираме чудесно. А мъжът, с когото съм имала най-пълноценната връзка, беше телец. А уж с тези зодии не съм се разбирала. Въздух под налягане!

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Град
    София, България
    Точно така. Имам брат близнак, и двамата сме телци, но сме коренно различни. Плюс това се разбирам чудесно с хора, чиито зодии трябва да избягвам. Тц.

Супер фен Аватара на fenasf
    А ти си риба?
    I roll big like a superstar
    I smoke big like a superstar
    Bitch I'm a superstar

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Излишни притеснения и филмиране. Когато си под такъв ефект, нещата винаги изглеждат по-зле, изкривено, различно отколкото са. Утрото е по-мъдро от вечерта.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Супер фен Аватара на djipsito
    Може би е усетил всичко това, което ни описа (т.е, че смяташ, че него не го е толкова грижа и не се натоварва с твоите неща, дори да си изприказваш лимита на думи/ден) и е решил да ти покаже, че все пак е там и те изслушва, че му пука, че е до теб. Сега, дали любовно или не, не знам. Не ми се иска да навлизам в тези предположения.

Ако се е почувствал кофти след като си си изляла нещо си върху него, може и за това да е. Мъжкото его си е мъжко его, няма значение дали сте приятели или любовници. "Не ми е съвсем безразлично" или все тая, изглежда плахо откриване. Поне така го виждам. Така както го описа, не иска и няма да се "разгърне" и да ти каже всичко в прав текст. Вижда се, че го е направил заобиколно. Его.

И все пак и в най-неспокопсания начин на изразяване може да се побере цяла една истина. Така го виждам.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението
    Може би е усетил всичко това, което ни описа (т.е, че смяташ, че него не го е толкова грижа и не се натоварва с твоите неща, дори да си изприказваш лимита на думи/ден) и е решил да ти покаже, че все пак е там и те изслушва, че му пука, че е до теб. Сега, дали любовно или не, не знам. Не ми се иска да навлизам в тези предположения.

Ако се е почувствал кофти след като си си изляла нещо си върху него, може и за това да е. Мъжкото его си е мъжко его, няма значение дали сте приятели или любовници. "Не ми е съвсем безразлично" или все тая, изглежда плахо откриване. Поне така го виждам. Така както го описа, не иска и няма да се "разгърне" и да ти каже всичко в прав текст. Вижда се, че го е направил заобиколно. Его.

И все пак и в най-неспокопсания начин на изразяване може да се побере цяла една истина. Така го виждам.
    Джипси, бе!

Тва беше плашещо проникновено.

Мега фен Аватара на Blab
    x7aZzy, важно ми е, защото започвам да се съмнявам, а той беше (е) един от малкото, които считам за опори/константи/домове в дадената среда. Двамата сме колектив, отбор, ако щеш, а в момента външни фактори се месят помежду ни и това поражда някакво напрежение. Той го приема като част от живота, а аз го преживявам болезнено. Както казах, свикнала съм със студенината/дистанцираността му. Дори да съм се надявала на някакво нахъсване и морална човешка подкрепа, не съм си и помисляла, че ще я получа от негова страна. Просто защото е такъв и на такова ниво са отношенията ни - по повърхностни, по негов вкус. Затова и се учудих, че ме е мислил с часове и е седнал да ми обяснява разни неща, които няма нужда да разкривам тук, но са проникновени относно личността ми, звучат бащински от една страна, отстранени - от друга, като обяснение и извинение едновременно, някак снизходителни, но и мили. Не е в стила му, знам ли. Харесваше ми да не се съобразявам какво правя пред него и да си проветрявам устата, но не искам да му нарушавам вътрешния мир, нито да го губя.

пп: темата не е любовна, казах защо е в този раздел;

djipsito, да, и аз това си помислих, след 3-тото четене. Но още не разбирам защо му е да го прави. Той не иска нищо от мен, аз не искам нищо от него. Така е било досега. Какво - изведнъж се е привързал и му дреме? (Чачо да каже:Д) Или просто си е запълвал времето? Не виждам каква изгода може да има, като ми обяснява нещо, и то едва-ли-не-може-би-сигурно, без никакви смислени връзки, които го обосновават. Безсмислено е. Само ми обърква и без това затормозеното мозъче.

благодаря ви за отговорите! нека не говорим повече за астрология в темата.

Мъжете се обясняваме наполовина заради вас, наполовина заради себе си. Заради вас, защото понякога идвате и ни поисквате, заради нас, защото се доказваме пред себе си като компетентни.

На хората, които не им пука, винаги непукизмът е донякъде съзнателен. При определени обстоятелства можем да пренебрегнем съзнателната част и да се отпуснем в малко по-чувствително състояние, в което да ви четкаме/вършим услуги/правим комплименти, за да ви впечатлим.

Супер фен Аватара на djipsito
    Защо трябва да има полза, изгода ? Нали сте си дружки ?
    Толкова ли ти е трудно да допуснеш, че някой го е грижа за теб ? Дори човек, който явно не обича да си разкрива чувствата.
    Аз имам наблюдения над подобен типаж и имам чувството, че тези хора външно ги виждаш толкова непукисти, неебателни.. а никога няма да предположиш кви душички са отвътре.

Разбирам, че ти е странно, защото и аз съм се чувствала така със същия типаж. Толкова си свикнала "да не го ебе", че ти е странно, че показва загриженост. Нереално някво.
    А моята философия е, че на тези хора най-много трябва да се вярва. Не за друго ами просто знаеш, че е искрено това, което казва. Вече достатъчно време си го познавала, за да знаеш, че може да ти каже всичко, да ти изкара дори кирливите ризи. И колкото и да е абсурдно тва вдъхва много голямо доверие. Поне на мен ми вдъхва. Аз като свикна на неотразяването на някой, знам, че няма да ме излъже. Казва нещата, които мисли както ги мисли, без да се притеснява аз как ще го приема и кво ще си помисля. После ме окуражава или ме хвали с нещо.. странно е, ама приемам думите за чиста монета. Логично е защо, нали ? Ако не бяха, нямаше да каже нищо или пак щеше да ме насоли, както винаги го е правил.

Така си обеснявам и онази щуротия, че жените лудваме по типове, които се "държат гадно с нас". Реално не е гадно, просто изкривена истина.

Може да е малко разхвърляно, ама нещо тая вечер съм по-енергично настроена и .. трябва да си изговоря мойте си думи/ден ахахха ;р
    Последно редактирано от djipsito : 05-04-2012 на 22:06
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Определено имаш дарба за писател на криви романи тип "Боен Клуб". Прекалено много фантастика си.

Важно е да знаеш и кажеш какво изпитваш към човека, оттам да кажеш какъв би искала да е крайният резултат от историята. Колкото повече мислиш, разсъждаваш и гледаш от различни гледни точки на ситуацията, толкова повече се объркваш. Рационализирай. Направи си кратко обобщение на цялостното му отношение към теб и другите хора около него, след това интерпретирай написаното по най-логичния начин базиран на обобщението, което си направила. Малко хора имат чисто платонични взаимоотношения със срещуположния пол, особено когато са дългосрочни, така че винаги в интерпретациите си имай едно на ум за това. За да разбереш дали има нещо повече към теб, първо се погледни в огледалото, а след това направи флашбек на малките неща, жестовете и цялостното отношение към теб, за да можеш да си отговориш на въпроса. В по-честия случай намеренията при мъжа, когато отделя доста внимание на едно момиче не са чисто платонични.

От друга страна много субективно гледаш на нещата. Хвани някой приятел/приятелка, обясни накратко какви са ви взаимоотношенията и го/я накарай да ти даде обективно мнение.

пп. и послушай Чачо за тва със семената.
    Temet Nosce

벨야카

Мега фен Аватара на Blab
    о, Джипси, благодаря ти за приятната гледна точка!)

Чачо не го разбрах, след закуска ще опитам пак.;

Първото беше, че прекалено много оставяш околния свят да живее в главата ти и да се развива по своему.

Вторите приказки са откъслечни, просто защото не искам да ти излагам директно мнението си. Не съм наясно какви сте си, що сте си, за да давам особено компетентни догадки. Според мен пича има яко его, проявява се във взаимоотношенията му, но пред тебе е омекнал. Надали си е изяснил пред себе си докрай какво и що се случва, не знам дали и смята, че нещо се случва. Питала си го явно за нещо по-сериозно, получила се е някаква малко по-конфузна ситуация и се е почувствал леко гузен, затова е кривнал от характерното му поведение.

Теб пък те е страх, че нещата не са като хората, което те кара да се отдалечиш, което пък ти внушава страх, че нещата не са като хората. Порочен кръг.

И още едно съветче. Отдели моментните проблеми от взаимоотношенията ви.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    А ти имаш ли някакви симпатии към него?

Та, иначе според мен просто е искал да ти докаже по някакъв си начин, че му пука за теб и че винаги ще бъде там, за да те изслуша и подкрепя. Но силно се съмнявам да иска нещо повече от приятели. Но ти си го познаваш най - добре.

Просто спри да анализираш всичко и да гледаш от 5 000 гледни точки. Това само допълнително те обърква и с нищо не ти помага.

А това със зодиите: най - голямата глупост!
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    Той е овен.
    Достатъчно.Пре-достатъчно.Просто не се занимавай.Подобни егоисти, които да те натоварват Не ти трябват.не ги говоря на въздуха тия приказки- едва се измъкнах от връзка с такова чудо.Не си вкарвай таралеж в гащите.Абсолютно сериозна съм- почти колкото инфаркт. Зарежи на момента- прочетох го и цялото и се убедих, че все са един дол дренки.Не го е грижа за теб.Грижа го е само и единствено за него си.Просто си втълпява, че си му нужда, удобна и тн, но всъщност , ако задълбочите отношения, ще иска да му правиш евала денонощно, 24/7. Дай му прав коридор и продължавай да търсиш сходен на теб човек.
    Просто изказвам мнение, видях, че по нагоре сте забранили астрологичната част на проблема
    Последно редактирано от ImmortalForever : 05-05-2012 на 09:41

Мега фен
    Град
    <3
    Аре стига бе! И аз съм маниачка на тема зодии, но да отпишеш човек само заради зодията му е ебати простотията!
    В случая това, че е овен, не значи, че е спинозно болен.

Цитирай Първоначално написано от SmilezZz
    А това със зодиите: най - голямата глупост!
    Но да. Има и такива тъпи мнения, които дразнят, при все, че не си се интересувал задълбочено от тях.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Оф простотийки. Овен, аз пък с овни се разбирам перфектно,ма то нали щото съм огнена зодия и аз, нали съм лъвче.
    Абе я се осъзнайте,тва няма нишо общо, уж с телци не се търпя, а са ми най-сладичките душичинки те.
    Хората са различни , зодиите не влияят по никакъв начин.
    maDamn

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    И аз обичам зодиите. Вече разпознавам хората по улиците и ми казаха, че трябва да стана астроложка.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен
    Град
    <3
    всъщност, телец и овен се разбират, не знам къде си го чела това, или кой ти го е казал.

=> Още едно сухо мнение.
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    И аз обичам зодиите. Вече разпознавам хората по улиците и ми казаха, че трябва да стана астроложка.
    И аз човек. Е не винаги, но съм познавала. <3
    Най-лесно се разпознават раците,скорпионите и може би лъвовете. О, телците също. Един познат, преди да се запознаем толкова му личеше, че е телец, че изобщо не се учудих като ми каза, че е. <3
    4XCOKИ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си