.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 43 от общо 43
    Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Това е изпитание за приятелството ви. Тя е минало. Ако ти е истинска приятелка, ще те те окуражи.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    "Момчетата идват и си отиват, приятелите са най-важни "

Това каза ти. Аз казвам за приятелите. Както могат несериозните момчета да си отиват, така могат и несериозните приятели. За мен проблемът в случая е, че приятелката на авторката трябва да прояви разбиране, но надали е способна на това.
    Може и да е способна. Това да проявиш разбиране просто не е равно на това да ти е леко отвътре и да ти е кеф да си до човека. Явно някои хора могат, като Влади. Повечето хора според мен не са в състояние. Аз съм някъде на границата. Случвало ми се е веднъж нещо подобно, не баш, запазих си милото отношение към мацката, не съм я чернила наляво надясно, но така и не останахме толкова близки. Преди това все си бяхме на гости, с часове по телефона, гледане на тийн сериалите и прочие. След това просто не беше същото. С тоя се разделиха след месец, но така и не се сближихме качествено. И не е нарочно, не е от неразбиране или някаква женска грозна злобица. Просто изстудяване.

Макар, че реално и двете спечелихме, че не останахме с него.

Не всички хора забравят толкова лесно или възприемат нещата с отворено сърце. Сигурно вие сте от по-адаптивната порода.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

С бивши на най-добри приятели не излизам. Очаквам и същото от тях.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на Chacho
    Просто знам, че и аз бих го направил за приятелите си. Всички знаем, че чувствата не питат, като се появят.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Приятелството преди всичко!!! Връзки колкото искаш за в бъдеще ,но приятелите са малко трудно откриваеми По-добре бъди подкрепа на приятелката си , отколкото предателка с нейния бифш ...

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    Защо да е предателка като е с него? Тя не си е избрала да се влюби нали? Айде не влюбване.. не си е избрала да го хареса.. Тя ако й е истинска приятелка защо да не я подкрепи? Плюс това прочетох, че те са просто добри приятелки, а не най-добри примерно.. Ама тя си решава де, ние не знаем що за човек е приятелката и..

Супер фен Аватара на djipsito
    Добре, че няам приятелки...

Съгласна съм и с чачовото и със сисито ;д А ся.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Без да ви чета тоталните разсъждения ще се включа с дискретен намек, че чувствата на двете приятелки са в малко различни полюси и едното е значително по-травмиращо от другото, ако трябва да ви обяснявам кое, значи наистина трябва да прегледате тоталните си идеологии и да се свестите малко.

Емпатийният процес е дума табу в едно "тотално рационално" общество, което май се промотира в тази мъдра тема. Хайде осъзнайте се кой губи повече при влизане във взаимоотношения, където има чувства за отнемане и не достатъчно достойнство.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    С бивши на най-добри приятели не излизам. Очаквам и същото от тях.
    Да.И изобщо не поглеждам и не контактувам с момчета, които мои приятелки харесват/са харесвали.
    Постъпи грешно... с правилното момиче.

@w0sh, всъщност много ценна гледна точка. От поне 10 минути се потя да си напиша мнението. Имаш право. Ето все пак моята позиция:

Защо трябва да липсва емпатията? Тя трябва да доведе до диалог между двете. Факт е, че ни е спестено доколко са емоционално въвлечени двете момичета, за да преценим. Нито пък знаем на колко години са. Все си мисля, че има компромисен вариант, в който двете страни могат да излезнат доволни. Ако успеят да стъпят в чуждите обувки и вземат решението заедно, сами ще изберат един от двата варианта - с или без момчето.

За мен, между зрели хора и след кратка връзка, това ще е втория вариант.
    Последно редактирано от Chacho : 05-06-2012 на 01:05
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    "Момчетата идват и си отиват, приятелите са най-важни "

Това каза ти. Аз казвам за приятелите. Както могат несериозните момчета да си отиват, така могат и несериозните приятели. За мен проблемът в случая е, че приятелката на авторката трябва да прояви разбиране, но надали е способна на това.
    +1

Ако решите да развиете това харесване, ще е по-добре в началото да бъде вашата малка тайна.

Не е за предпочитане, да си слагате снимките в fb, разменяйки лиги и веднага да се обвързвате по начин, чрез който, всички ще разберат. И без това рано или късно, ще ви разкрият.
    ;>

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Или пича, или приятелката. Защото просто няма как и двете.
    Точно.
    Свалям шапка на чистите сметки на Чачо и въпросния приятел, ама... при момичета трудно ще стане.
    Дай си сметка дали момчето само те привлича или наистина можеш да имаш нещо сериозно с него. Ама седни и помисли обективно. Ако мислиш, че може да е сериозно, давай.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Аз пък щом имам чувства към момчето - бих опитала, без да се съобразявам с мнението на приятелката ми. Не може цял живот да бягаш от чувствата си, само защото някоя твоя приятелка или позната е била с него преди тебе. Тъпо е. Няма как момчето да ти е първото, все пак.

Така, че ти си решаваш, какво да правиш. Теоретично погледнато: тя трябва да те разбере, а не да ти прави проблеми и подобни. Реално погледнато: трябва да си готова за всеки случай, да чуеш неверни слухове , относно теб.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Помислете над това, което w0sh каза.

anonymous708973
    Guest
    Да помислим кое е по-травмиращо? Дали момиче, което не познава момчето добре, респективно не знае какво предстои, следователно, какво би загубило, ако не се получат нещата, ИЛИ момиче, което ще гледа добра приятелка с бившия си, към когото все още има някакви чувства? Аз ли не разбирам или е ОЧЕВИДНО кое е по-кофти?
    Била съм в позицията на човек, който има силно влечение към някого, кофти е, само за това мислех, докато не ми се получиха нещата, но второто е далеч по-травмиращо. Лично мнение.

Точно. Тоест, въобще има ли смисъл да обсъждаме дали да пренебрегва приятелката си?

Аз така и не разбрах, нейната мацка още ли има някакви чувства, кой е скъсал другия, колко време се е минало, на колко години са и всякакви такива подробности.

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Женското приятелство е различно от мъжкото приятелство. За това и гледните точки в темата са различни. Аз лично не мога да приема гаджето на моя приятелка като нещо повече от приятел. За това и не бих тръгнала с бивш на моя приятелка.Но съм наблюдавала как едно момче е с едно момиче, после тя е с негов приятел и си излизаха и нямаше проблем. В крайна сметка момичето се раздели с второто момче и момчетата все още са си приятели. При момичетата обаче е различно. На нас ни е гадно, чувстваме го като предателство. Ако на мен ми се случи моя приятелка да тръгне с мой бивш, да кофти ще ми стане, но не бих им се месила, особено ако към момчето вече нямам чувства. Тогава няма и да ми пука даже. Но ако все още ми е слабост, много би ми станало гадно.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    Добре бе, ами ако след време нейната приятелка се хване с неин бивш? Няма ли да е леко прецакана? Както каза marin4itu - женското приятелство е доста особено.. Тя говореше за единия случай-аз ще заговоря за друг. Всеки знае, че момичетата си говорят зад гърба. Всички, без изключения. Според мен ако тя се събере с това момче, нейната приятелка ще се опита да и "очерни" живота. Ще говори против нея, ще се опита да я скара с приятелите и, примерно. Или има и друга страна-да приеме всичко спокойно и да не им се меси. Както казаха доста преди мен-това е изпитание за приятелството им!

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си