Днес бях на очен лекар и ми дадоха очила с черни стъкла... не знам какво представляват, а иначе си избрах хубава рамка и ме е страх, че няма да ми стоят добре. Някой носил ли е очила с такива стъкла, да ми каже какво представляват, че нищо не можах да намеря в интернет..Благодаря предварително!![]()
Е що не попита лекаря?
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Колко тъмни очила? Ти не попита ли какъв е проблема?
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Как така да не личат диоптрите? Има стъкла, които могат да се направят да потъмняват от слънцето, смисъл като слънчеви да стават, споменаха по-горе. Вероятно става въпрос за тях.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Така каза лекарката ... ще си ги получа вторник вечерта. Още не можах да измисля какво ще правя, ако наистина са такива каквито казвате...
изтегли програмата eye corrector. Там има упражнения за очи. С нея си свалих диоптрите(имах втори). Всяка сутрин си промивам очите със студена вода. Ефект от упражненията имаше на другия ден и след по-малко от 2 седмици вече нямах нужда от тях. Номерът е да не слагаш въобще очилата докато си оправяш очите.
^Колко ти е диоптърът сега? Късогледство или далекогледство имаш? Лещи мога ли да нося?
Макар че не ми се вярва да стане ..
Късогледство, -2 на лявото, -2,5 на дясното око. Мога и лещи да нося, но ще си поръчам през лятото..![]()
Аз питах lude7ina. Иначе мисля, че нещо не си разбрала както трябва.. Дадоха ли ти вече очилата? Ако да, сложи тук снимка да ги видим.
Хмм, да.. чак сега разбрах, че питаш нея :дд Утре ще си ги получа.. а иначе днес ходих в оптиката специално заради стъклата, за да ги сменят, а жената каза, че лекарката не е отбелязала за черни стъкла.. явно е пропуснала. Пък на мен ми каза, че ще бъдат черни.
Важното е да имат УВ филтър, а това да стават тъмни на слънце е много грозно и както ми обясни моята очна лекарка - абсолютно ненужно. Дано не са ти такива, няма смисъл от тях. Дано ти отиват рамките! Аз тъкмо си взех нови и още не мога да си свикна...![]()
Тъй като аз много мразя слънчеви очила моят вариант е с лещи и със скъпи истински слънчеви очила. Така ми е доста по-удобно, от колкото нормалните ми очила да потъмняват. Най-вече защото когато не ми е нужно мога да си махна слънчевите очила и да не съм сляпа като къртица. xD
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
По хубаво, че не са ти черни. Супер грозни са. Само да те напече и ти потъмняват. ;ххх
Някой ще ми даде ли точен линк от къде да сваля това "eye corrector" , настина ли помага?