Януари месец бях на гинеколог и ми казаха ,че имам "кистозни яйчници" и се предават по наследство. От малка менструацията ми е нередовна. Идваше ми през 2/3 месеца, но дали се е дължало на яйчниците ми или на килограмите (януари бях 40кг) така и не стана ясно. Декември ми предписаха хапчета за стимулиране на менструацията ми и ми дойде, но от тогава не съм имала отново този късмет. Предписаха ми противозачатъчни, които да почна да пия, за да се махнат кистите, но първо трябва да ми дойде, а това може да отнеме цяла вечност. С годеникът ми искахме детенце, а аз нито цикъл нито нищо. Дори и да испия всички лекарства пак не съм сигурна, че нещата ще се оправят. За цялото време от както съм с годеника си и 1 не сме ползвали презерватив. Напоследък от както искаме дете свършва в мен към 2/3 пъти на ден и пак нищо. Дали някога изобщо ще имам шанс да имам дете? Животът ми е дал толкова много:сигурност, пари, любов, щастие, добро семейство...всичко, но единственото нещо, което наистина искам е с годеникът ми да си имаме едно дребосъче. Но Бог дава, но и взема.
Дали като ми се махнат кистите ще мога да имам дете? Или ако ми дойде менструацията докато има кисти и забременея, ще има ли опастност за бебето? Толкова съм объркана и отчаяна, че вече не съм сигурна дали си струва да имам надежда нещо да се получи, но ще се радвам, ако ми помогнете с отговор на въпросите ми. Ако имате съвети към мен също ще се радвам да ги чуя.