- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Ако трябва да избирате кое ще изберете БФФ или Гаджето?
Такива избори са супер тъпи. И винаги много ме е дразнело това мислене: "Приятелите са завинаги, гаджетата - до време". Аз не си избирам гаджета "до време". Когато ги избирам, нещата са сериозни, с тенденция да продължат завинаги (разбира се, това не се случва никога и е нормално в тийн годините)
Когато си избирам човек, той е такъв, който искам да ми е приятел, да сме близки, да му се разкрия изцяло и той на мен и да сме неразривно цяло на душевна основа. Това обяснява всъщност защо нямам често гаджета и т.н. Трудно се намира човек, с който да можеш да изживееш пълен романс и да сте максимално близки на всякакви нива. Да го чувстваш по-близък от най-близкият ти човек. И защо трябва да избирам? На мен, при зададен такъв въпрос, не ми идва естествено да избера приятелите, въпреки че така се предполага според максимата по-горе. Но не знам... не ми е естествен този избор. Колкото и да са ми добри приятели (в случая - най-добрата приятелка, ама най-най-добрата), за мен любовта е нещо в пъти по-велико. Нещо магично свързва двама влюбени, слели душите си в едно. Любовта (истинската или поне тази, която мислим че е пълноценна) е по-велика от приятелството. Така че какъв ти избор. Освен това не би трябвало някой да те кара да избираш...
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride