Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
По никакъв начин не вярвам, че ако в едно дете са инвестирани грижи и любов, показани по акуратен начин, то ще се самоубие. Просто много родители не проумяват, че държането в кафез не е полезно. Също както и че родителските грижи не се изчерпват с четенето на лекции по важни житейски въпроси, даване на джобни, храна и легло.
Съгласна съм.
И въпреки това вината е и на двете страни - и на самоубиеца, и на родителите.
Аз също не споделям с никого нищо - ежедневни проблеми, окей, но никой не знае в действителност какво ми се върти в главата. Двете ми най-добри приятелки си изливат душите и сърцата пред мен, а после се сърдят, че "ти все мълчиш, нищо не ми казваш. -Баа, при мен нищо ново, same old sh_it, добре съм". Майка ми пък винаги е предпочитала сестра ми и аз съм зарязана на произвола на съдбата от доста години Никога нищо не е усещала за настроенията ми, а за сестра ми сякаш използва телепатия. Т'ва си е малко садващо. И после ми говорят за делене.
Имала съм си своите периоди, в които ми се е искало просто да изчезна, но тази мисъл се е проявявала съвсем неволно и не се е заседявала там , но това е заради собствените ми амбиции и воля, не защото съм си мислела дали би им било мъчно или дали биха се чувствали виновни.