.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 32
    Голям фен

Много дразнещ проблем с колата

Който ще да вярва , обаче от известно време всеки път,когато карам , в момента , в който изляза , ме хваща ток от дръжката на шофьорската врата, но само отвън.Преди не го бях забелязал , защото основно караше брат ми.Някой да има идеи откъде мама му стара идва това може би статично напрежение ?

Голям фен Аватара на error92
    Град
    Варна
    Въх...такъв проблем за първи път чувам...върви при някой да я погледне, странно ми се струва да те удря ток от дръжката...като те удря колата запалена ли е ?

Мега фен Аватара на draid
    Нищо странно няма, често срещано явление е. За да не те хваща ток, първо се хвани за вратата с ръка (метала) и тогава стъпвай на земята. Навремето имаше ако сте забелязали на лади и москвижи едни гумени висулки на задната броня, те бяха за това

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Просто материята с която са тапицирани седалките е изкуствена и те наелектризира. Неприятно е, но няма никакъв проблем с колата ти. Решение е да сложиш на седалките някакви калъфи.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Нищо странно няма, често срещано явление е. За да не те хваща ток, първо се хвани за вратата с ръка (метала) и тогава стъпвай на земята. Навремето имаше ако сте забелязали на лади и москвижи едни гумени висулки на задната броня, те бяха за това
    Удря ме ток , когато съм излязал от колата , и хващам дръжката да се затвори

Статично електричество...
    Колата няма нищо общо в случая.
    Като малък не си ли докосвал приятел ,който в същия момент се пуска по пластмасова пързалка?Това е същият този "ток"?
    Незнам, ама трябва бая да си се търкал в тези седалки, че чак статичен ток да събереш...
    "Леко, леко и ние ше ви настигнем,
    ще ви ебем без грам да мигнем"

Голям фен Аватара на error92
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от r19 Виж мнението
    Статично електричество...
    Колата няма нищо общо в случая.
    Като малък не си ли докосвал приятел ,който в същия момент се пуска по пластмасова пързалка?Това е същият този "ток"?
    Незнам, ама трябва бая да си се търкал в тези седалки, че чак статичен ток да събереш...
    Именно за това ми се стори странно...вземи ги смени тия губери с нормални седалки

Голям фен
    Кви губери , брат ми.Става дума за Ауди А5 четвърто поколение с кожена тапицерия.И четете ли какво казвам ?ТОва става само на мястото на шофьора , само от тази врата ме хваща ток.

Мии значи си въобразяваш, че те удря ток..
    При автомобилите тока е 12 волта(неможе да се усети от човешкото тяло!)

Голям фен
    Не си правя ташак.Хвана ли вратата , ток ме хваща

Мега фен Аватара на draid
    Усещането няма общо с волтовете, а главно с ампеража, та недей говори глупости.

Хахах и какъв ампераж има в колата гу'син разбирач
    Щото като хвана акумулатора за двата полюса и не усещам нищо..., сигурно съм някой свръх човек.. ,или пък има скрити тайни акумулаторчета вързани към дръжката на вратата ...

Супер фен Аватара на GLaDOS
    Град
    Purgatory
    Може да е нещо от токовете във врата.
    А за антистатик лента е малко смешно да се сложи на това Ауди
    Това ,което не ни убива , ни ебава майката .

Иииии това е много гадно и аз съм имал същия проблем със един камион.Само гледай като зареждаш бензин да не се допираш до колата да не литне някоя искра .Не разбрах от какво е но мисля че идва от калъфа на волана.Ако имаш смени го или го свали в краен случай и пробвай дали ще те бие тока
    Последно редактирано от kolegata88 : 05-20-2012 на 13:39

Аз от коли не разбирам, ама я си долепи езика до полюса на 12 волта батерия и пак приказвай, ако не усетиш нищо.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Голям фен
    Добре , как ще е от волана ? Той не може да се наелектризира , да не е булана.Обаче е логично да е само нещо , което прави водачът , защото само от тази врата хваща ток.Срам ме е да я водя колата в сервиз

Мега фен Аватара на trabi_bs
    Може да има кабел който да дава отечка във вратата, и затова да усещаш ток само на нея

Удря го статично електричество.Кви кабели кви оттечки кви 5 лева.Не се правете на будали.

Голям фен
    И кво е решението ? Да сложа някаква почти невидина лента да премахва електричеството ?

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    не носи толкова изкуствени дрешки не е задължително да е от колата, може да е от теб. Напрежението в акумулатора не е толкова силно, пък и няма да те удари така, дори и да беше. дерзай

Супер фен Аватара на Irti
    ^ Ще го удари малко по-силно. Хвани с две жици полюсите на един акумулатор и виж какво е усещането.

Статично електричество всеки път? Дръжки..

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Разряда от статично електричество не е 12V, а може да достигне до 20kV. Не е опасен за човека, защото е мигновен и има само неприятна реакция. Подобен разряд е изключително опасен за модерната електроника и при производството на чипове и електронни изделия се използват различни видове защити и заземяване. Решението за колата е подобно - заземяване, премахване на изкуствената материя, влага (за натрупване на електрически заряд е нужно материалите да са сухи).

Голям фен
    Значи направих си известни опити с познати и семейство и ето какъв е резултатът.Ако карам аз , когато излизам , независимо къде пипам вратата отвън , дали за дръжката дали не , ме удря ток.Обаче ако кара друг , него не го хваща.А пък ако се возя до шофьора , ток не ме удря.Според мен става дума за статично електричество , обаче защо ме хваща само когато карам.Стилът ми на обличане е спортно-елегантен.Нося само ризи и панталони.Как ме хваща от тях , не знам

Фен
    Град
    Варна
    Статично електричество....няма друго обяснение за случая ти

А в отговор на няколко други мнения,че 12волта не били нищо Искате ли демонстрация как само с помощта на акумулатора,гаечен ключ се ЗАВАРЯВА за блока?
    Дъжд кола не мие и срам путка не ебе!

Никъде не съм казъл че 12 волта са нищо!
    Обясних, че 12 волта дори да се хванеш за + и - на акумулатора неможеш да ги усетиш изобщо с ръка.
    Правете разлика... или пробвайте лично.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си