Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
Нещо не се разбираме май. Аз вас ли - вие мен ли...

Партньора не ви е играчка с дистанционно управление за да се изненадвате ако той не изпълнява очакванията ви. Също като вас и той е човешко същество (или поне искрено се надявам да е така) и си има свои разбирания за живота и нещата. Това че сте във връзка не ви дава правото да се сърдите ако той не постъпва така както вие искате. Щото по същата логика аз може да се засегна страшно много ако приятелката ми не ме буди със свирка всяка сутрин. Примерно.

Ок, имала си труден момент, операция, болници, възстановяване и т.н. Ако ти беше на мястото на приятеля ти - щеше ли да се чувстваш длъжен да кръжиш около мадамата? Само щото така трябва? Или щеше да искаш да си около нея. Щото това са две различни неща.

Разбира се не засягам темата с тъгата и преживяването на нещата. Това е в реда на нещата. Засягам идеята че за горепосочените неща се обвинява пича, защото не е постъпил така както авторката си мисли че трябва. Ако не искаш да се разочароваш недей да очакваш неща от хората. Щото винаги има шанс да не ти се изпълнят очакванията, но за това околните нямат вина.

Дали момъка е постъпил правилно също е друг въпрос. Мнението и морала са като задника - всеки си има свой. Донякъде го разбирам, още повече че ситуацията не е от вчера и доста отдавна е имало явни признаци, че момъка хич не се интересува от авторката. Което вече накланя ситуацията в съвсем друга посока. Не смятам че момъка е звяр, и също така не смятам че авторката е невинното агънце.
В такива ситуации обикновено сме по-виновни, от колкото си мислим, единия мисли, че е баш невинен, другия си подценява това до колко е виновен, в най-лошия случай и той се мисли за невинен, но да постъпиш по такъв начин, както тоя пульо е постъпил с авторката си е направо...немислимо, извратено в лошия смисъл на думата...такива направо не заслужават да живеят...