За тези от вас, които живеете самостоятелно-Под наем ли сте или в собствено жилище. С какви финанси се справяте на месец? На мен ми предстои Септември месец да се пренеса с годеника ми да живеем заедно в другата ни къща, но ще сме на само 1 етаж, заради сметките. Досега не сме живели самостоятелно и не сме покривали сами всичките си разходи и ми е интересно дали ще се справим. Той да взима по 600лв твърда заплата и работата му е такава, че почти всеки ден намира загубени пари към 5/10лв и това са 150 до 300лв допълнителни пари. Значи той да взима ориентировъчно 800лв, а аз 450, но 300 от тях са за харчене, понеже ходя на уроци.
С колко пари се справяте? Какви икономии правите, ако се лишавате от нещо и какви са вашите трикове?

Ние няма да плащаме сметки за ток и вода като за начало, за да видим как ще потръгнат нещата. Поне тази сметка ще бъде поета от родителите ни за няколко месеца.
За сапуни, шампоани,пяна за бръснене, четки за зъби и всичко, за което можете да се сетите в банята ще плащаме 29,72лв на месец. Обичам да обикалям магазините и да подбирам най-добрите оферти спрямо качеството на марката, количеството и цената.
Перилни препарати и принадлежности за тоалетна: 14,47 +/- на месец.
За кухнята имаме всички принадлежности и няма да се налага да купуваме нови.
За храна смятам, че ще са ни предостатъчни 250лв. Бащата на годеника ми работи на борсата и продукти, които вие си купувате от магазина за 7лв като сиренето Тертер например, той го взима за 80 стотинки. Храната ни е на безценица. За минерална вода 2 бутилки по 10л за 3,80 (общо 7,60лв). За газирани напитки 10,95 за 5 бутилки.
До тук : 62,74лв...ам за какво друго си дават парите хората, понеже като си правя сметката с всички неща име по име и цените до тях имам голям остатък. 1100лв-62,74=остатък от 1037.26лв. Кажете ми какво пропускам, понеже не искам да бъда изненадана. Ако наистина имаме такъв остатък бихме поели и сметките за ток и вода. Вие колко плащате на месец за тях?