- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Асоциален
Здравейте, аз съм момче на 16 и от скоро осъзнах, че съм станал асоциален. Проблема ми е от 2 години, преди това излизахме с фр, играхме мачове, карахме колелета, а сега всички се промениха. Аз съм от малък град и те са се разделили на 2 групи, едните са по-малки от мен на възраст и с тях нямам общи интереси, а другите са се вманиачили по моторите и пърпорят с едни моторчета, а на мен и това не ми е интересно. С една дума не мога да се впиша в техните компании, просто защото и те и аз много се променихме. Миналата година поне лятото го прекарах при роднини и не ми беше толкова скучно, но това лято се очертава да съм си у дома, а аз няма с кой да излизам и не че ми е кой знае какъв проблем, но се чувствам асоциален и ми е супер кофти.... другите си излизат, забавляват се, а аз не мога да си намеря хора, с които да изляза. Благодаря на тези, които са прочели темата и може да дадете някое съветче, ако искате.
Тренирам и съм отличник при това, просто не че вкъщи не мога да си намеря работа, но както казах съм асоциален, липсват ми контакти с мои връстници освен в училище. Мисля си, какво ли ще правя с тях навън, вкъщи мога да върша полезни неща, но все пак ми липсват тези контакти и не се чувствам добре така.
ми намери си приятели с сходни интереси и излизайте![]()
а и ти да не мислиш че другите правят кой знае кво навън? откъде си сигурен че просто не се правят на яки и разправят неща които са прувеличени? не се депресирай нито да ти става кофти! млад човек си намери две-три приятелчета и си излизайте където поискате,говорете си и така.другият вариант е да почнеш да излизаш с момичета![]()
Споменах, че съм от малък град и нямам голям избор от хора.... май ще се опитам някак си да не мисля, за това и да си запълвам времето у дома....
Социализацията ти е въпрос на избор. Има хора които живеят отлично в малки градове и въпреки това някакси успяват доста учудващо даже да поддържат около себе си хора дето да са им напълно достатъчно за да си прекарват времето полезно и приятно. Дето викаш по цял ден са на моторите на колите по малкото заведения или пък просто вършат някакъв вид дейност това не е важно. Щом смяташ че навън няма кой знае какво да се прави/тъпо е, твоето място не е там
. Въпросът е да разбереш къде е то и какво изобщо те вълнува в цялата схема
Пък и не е задължително винаги да си с хора
![]()
И аз съм от малък град, само че тук или трябва да зилизаш с кифльоците, или с хората, които се напиват всеки петък до смърт по чалготеките, а през останалото време говорят как са се напили и как ше се напият следващия петък... А аз си виса по цял ден вкъщи, чета комикси, слушам музика, спяЕ аз си имам и приятели, които са същите като мене, не е като да са много, ама са адски пичове и от време на време излизаме заедно и си ми е перфектно. Така и ти можеш да си намериш приятели, с които да имате общи интереси, да ти е приятно и да не се чувстваш асоциален.. винаги се намират пичове, просто и те си седят вкъщи
![]()
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
Работата е там, че аз наистина познавам почти всички, с които мога да излизам и знам, че те не са на моя акъл и като се замисля дори да не излизам много вкъщи мога да бъда по-полезен на себе си отколкото навън.