.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Hybrid View

Искам когато се върна тази тема да е пълна с умнотии

гогогогогогогогогоогог
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Мега фен Аватара на RagioL
    Откъм къде да подхващам брато, от към философия или наука?

Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Откъм къде да подхващам брато, от към философия или наука?
    Може ли философска наука? Или научна философия, обичам такава.
    Цитирай Първоначално написано от Little_Lady93 Виж мнението
    Омг математика <3 отива в линковете ми за мастурбация
    Цитирай Първоначално написано от Pikachu Виж мнението
    Сините и зелените спирали са един цвят всъщност.
    http://media.tumblr.com/tumblr_m3xqavclW51qmovzi.gif
    бр бр!
    Цитирай Първоначално написано от cweeet Виж мнението
    Такамммммммммммммм..
    Започваме с Квантовия атомен модел на Бор
    Като за начало ще започна с постулатите на Бор,които са 3 броя:
    1. електронът обикаля около атомното ядро по ОПРЕДЕЛЕНИ орбити, наречени позволени/разрешени
    2. когато електронът обикаля по тези орбити, той НЕ излъчва електромагнитни вълни
    3. атомът излъчва електромагнитни вълни,когато електронът се движи от по-външна към по-вътрешна орбита, а пък абсорбира електромагнитни вълни,когато се движи от по-вътрешна към по-външна.
    Такам. Има две необхидими понятия и още формулки,които трябва да знам.
    Първоначалната енергия е -13,6 еВ; радиусът на Бор е със стойност 5,29 х 10 ^-11 метра
    Формулата за намиране на радиуса на дадена орбита е първоначалния радиус умножен по броя на самата орбита на квадрат т.е. Рн=р1хн^2 , ако примерно търсим радиуса на втората орбита ще стане Р2= 5,29х10^-11 х 2^2
    Другата е свързана с енергията на орбитата. Стандартната формула е Ен= Е1 / н2 т.е. енергията на орбитата може да се намери като се раздели първоначалната енергия на броя на съответната орбита на квадрат . Примерно търсим енергията на 5тата орбита => Е5 = -13,6 / 5^2.
    А,за малко да забравя - намирането на разликата от енергиите на две различни орбити. Формулата е хВ (хаш по ни)= ен -ен2; пример преход от четвъртата към втората орбита ще стане хв= е4-е2= -13,6/ 4^2 - (-13,6)/2^2
    Толкова по този урок, утре имам контролна, като се върна довечера ще напиша останалите уроци.
    ПС.Мразя физиката. ;о
    Не съм съгласен с постулат номер 2 и постулат номер 3! Да ми се докажат веднага!
    Цитирай Първоначално написано от cweeet Виж мнението
    Между впрочем, Зарко като видиш това става ли да ми обясниш механизма на ядрените реактори с по-прости думички.
    Специално за теб записах всичкото знание, което имам по въпроса, плюс мнението ми и преценката ми, както и приблизителната ми преценка за полезността на знанието. Можеш да ги намериш на следващия ред в бели букви. Постарал съм се да е на достъпен език.

А НЗ

Цитирай Първоначално написано от Claymore Виж мнението
    cweet, обясни ми нещо

при шахматната оборотна ведомост къде внасяме сумите по сметките когато всяка двойка сметки ни се засича по два пъти
    и на двете места ли се внасят дебитния оборот и кредитния или само в едната от двете засечки
    сиг се измерва чрез съпоставянето на тенденцията между два случайни квантовофизични метапринципа да имат комплексни връзки един с друг и процента съвпадение между елементите им, като се съпоставят чрез изнасяне на корелация - след това се повтаря с други два случайни квантовофизични метапринципа докато се изредят всичките възможни и се прави съпоставка с точно 1 стандартно отклонение над средното и 1 под, като се изваждат общите числа и се преобразуват като принципи по оптимална простота на най-ниското възможно ниво на абстракция - от там ще получиш законите, които градят Вселената и ще отговориш на въпроса си, тъй като не го разбрах

(и не забравяй да използваш Bayes' Theorem!!!)
    Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho Виж мнението
    Кшш, махай се! Лош Кумчо Вълчо! Лош!
    Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 05-13-2012 на 22:04

Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    Може ли философска наука? Или научна философия, обичам такава.
    http://alniko.log.bg/

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...B8%D0%BA%D0%B0

Banned Мега фен
    Град
    Пловдив

Голям фен Аватара на Pikachu
    Сините и зелените спирали са един цвят всъщност.

Супер фен Аватара на cweeet
    Такамммммммммммммм..
    Започваме с Квантовия атомен модел на Бор
    Като за начало ще започна с постулатите на Бор,които са 3 броя:
    1. електронът обикаля около атомното ядро по ОПРЕДЕЛЕНИ орбити, наречени позволени/разрешени
    2. когато електронът обикаля по тези орбити, той НЕ излъчва електромагнитни вълни
    3. атомът излъчва електромагнитни вълни,когато електронът се движи от по-външна към по-вътрешна орбита, а пък абсорбира електромагнитни вълни,когато се движи от по-вътрешна към по-външна.
    Такам. Има две необхидими понятия и още формулки,които трябва да знам.
    Първоначалната енергия е -13,6 еВ; радиусът на Бор е със стойност 5,29 х 10 ^-11 метра
    Формулата за намиране на радиуса на дадена орбита е първоначалния радиус умножен по броя на самата орбита на квадрат т.е. Рн=р1хн^2 , ако примерно търсим радиуса на втората орбита ще стане Р2= 5,29х10^-11 х 2^2
    Другата е свързана с енергията на орбитата. Стандартната формула е Ен= Е1 / н2 т.е. енергията на орбитата може да се намери като се раздели първоначалната енергия на броя на съответната орбита на квадрат . Примерно търсим енергията на 5тата орбита => Е5 = -13,6 / 5^2.
    А,за малко да забравя - намирането на разликата от енергиите на две различни орбити. Формулата е хВ (хаш по ни)= ен -ен2; пример преход от четвъртата към втората орбита ще стане хв= е4-е2= -13,6/ 4^2 - (-13,6)/2^2
    Толкова по този урок, утре имам контролна, като се върна довечера ще напиша останалите уроци.
    ПС.Мразя физиката. ;о

Между впрочем, Зарко като видиш това става ли да ми обясниш механизма на ядрените реактори с по-прости думички.

Мега фен Аватара на Claymore
    Град
    София
    cweet, обясни ми нещо

при шахматната оборотна ведомост къде внасяме сумите по сметките когато всяка двойка сметки ни се засича по два пъти
    и на двете места ли се внасят дебитния оборот и кредитния или само в едната от двете засечки
    I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
    -M.B.

Супер фен Аватара на starburst
    Цитирай Първоначално написано от Claymore Виж мнението
    cweet, обясни ми нещо

не съм попълвала/създавала шахматна, карахме го със стандартната

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    2 цола
    10101
    Последно редактирано от KumchoValcho : 05-14-2012 на 12:35

Ба,боли ме гъза. Така сме ги записали,така ги уча.

Следва урокът ми за атомното ядро.
    Такам, съставът на атомното ядро включва протони и неутрони с общо название нуклони/нуклеони
    С атомния номер /Z/ се означава броя на протоните, с N се означава броя на неутроните, а с масовото число /А/-общия сбор протони+ неутрони.
    Стабилност. Стабилни са ядрата,които съществуват неограничено дълго време без външно въздействие, нестбилните се разпадат спонтанно и изпускат частици. При малък пореден номер,когато протоните са равни на неутроните,смисъл броят им, ядрата са стабилни. Когато броят на протоните е равен на броя на неутроните, отново са стабилни ядрата,но когато поредният номер превишава 83 няма стабилни ядра.
    Изотопи. Това са атоми на един и същ елемент с еднакъв пореден номер, но различно масово число.
    Ядрени сили. Те са само сили на привличане, действат на малки разстояния и не зависят от заряда на частиците.
    Енергия на връзката: това е енергията, необходима, за да се разпадне ядрото на съставящите го нуклони. deltaE=deltam x c^2 Демек енергията на връзката е произведението на масовия дефект и скоростта на свелината във вакуум.
    Специфична енергия.Това е енергията, необходима за откъсване на 1 нуклон от атома. f=deltaE/A т.е. Специфичната енергия се получава, когато разделим енергията на връзката на масовото число.
    Масов дефект.
    Такам.
    ММ.
    При всички неподвижни тела е установено, че притежават енергия на покой. Тя може да се открие с формулата E0=m0xc^2. За да се разложи, ядрото има нужда от по-голяма енергия, съответно и енергията на покой на нуклеоните и масата им превъзхождат тези на същите нуклеони, свързани в ядрото. С две думи масовият дефект е разликата между сумата на масите на изходните нуклони и сумата на масите на същите нуклони, но свързани в ядрото.

УЖС. Дано не се изложа днес.

Аз пък ще ви чертая диаграми, че имам за теста за днеска :Д ама сиг ще ме домързи да ги качвам+поствам де

Голям фен Аватара на Pikachu
    Тема за простотии - 8 страници.
    Тема за умнотии - 1 страница.
    Можем да правим изводи за жителите на Кофата.

Хипотетично погледнато може би си права!

Banned Мега фен
    Град
    Пловдив
    90% bootyboy

Цитирай Първоначално написано от Wax Виж мнението
    90% bootyboy
    Точно заради този довод използвах думата хипотетично.

Това изисква някои презумпции.
    Цитирай Първоначално написано от Ermic Виж мнението
    аутист ли си?
    Да, много! :Д
    Цитирай Първоначално написано от HELP_ME_I_WANNA_CARROT Виж мнението
    Няма пък!

Супер фен Аватара на Ermic
    аутист ли си?

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    КАК ЯВОРОВ ИЗРАЗЯВА ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ СЕЛЯНИНА

Гениалният поет Яворов има топло,любящо сърце.Той храни любов,нежност към всички незащитни,неоправдани и страдащи.Любов към бедниясилашки род силашки,който се бори с киша,задух,буря,глад,че с немотност,че е и глад,към народа-роб,който дори с кървав труд не може да се спаси от социалните злини и от немилостивата природа.Яворов роден е душата на селянина-мъченик,изпитал немощният им копнеж за свобода.С най-изстрадана болка,преживява несретата на селянина,националната участ и душевни терзания.Тези хуманни чувства са съчетани в необикновения талант на поета.Тази породена зла участ на народа е най-трептящият въпрос в живота и поезията на Яворов.В неговото съзнание селянинът е издигнат на висота в която поетът е ярко обрисувал,изградил,описал.
    Възпитан в трудолюбие,патриотизъм и деен хуманизъм,свързан с терзан от мъка за несправедливо тежката си участ-селянин,закрилящ недостойната им чест.Чувствителната душа на Яворов не само съчувства на селската болка и страдание,но и протестира срещу онзи социален ред,поставил в новото робство българина-терзянин.Начело със силния дух срещу буржоазното общество сочи път към мечтаното щастие.Чрез образа на лирическия герой селянина,Яворов представя социалната драма на бедното селячество,подтискано и измъчвано под буржоазно икономическа система.
    Успял да долови душевната напрегнатост,подтистнатос ,скрито ядно чувство на селския труженик-орач.
    Не изпитва примирение и безразличие към съдбата му,ненавист към живота,който ги измъчва.В сърцето му бликат нечовешките трудови усилия,непрестанни мъстителни душевни терзания носител на който отново е безгластния селянин.Пестеливо но богато Яворов изобразява физическото състояние на своя носител-неспал,недоял.Земята-кърмишница нетърпеливо чака семе като живо същество.Досадно,опустяло е на орача,но другаде той не може да излее накипялата си мъка освен върху верния си помощник добитъка.И светлите багри на свежото утро са в пълна противоположност с мрачното настроение на селянина,той не може да се нарадва ,защото болка прояжда душата му кръв застива в сърцето страдно.
    Живял се дълбоко в неволята на мъченика селянин поетът провъзглася голямата безисходност която не го тласка към примирение и мекушавост той не се противопоставя на социалната несправедливост,но в душата му зрее стихийно недоволство,кипи яд,пламти омраза,негодувание.Яворов впил се в мъката злокобно страда със селянина и ненавижда потисника .Той вижда народ ,минал през кървавите изпитания,народ,който като гигант е готов да хвърли скалата в лицето на потисника мъчител-този народ е много кръв и свидни жертви дал,успял да отхвърли ярема и отново да заживее под ведро небе и ясно пролетно слънце.

Супер фен Аватара на vankovvv
    Град
    Кофата
    ok............................
    Always wanna play but never wanna loose

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си