- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За или против
забраната за пушене на обществени места сте?
Постъпи грешно... с правилното момиче.
за забраната на пушене съм
6б3З10
За забраната и ЗА евтаназията на пушачи, щом го правят значи не им се живее. И не ми обеснявайте, че го правите като сте нервни и разни подобни изсмукани, не сте родени с цигарата и като имате проблеми с нервите, ходете се лекувайте, аз не искам дрехите ми да смърдят на лайна, ако на вас ви харесва миризмата на лайна, прекарвайте си деня в някоя серилник. Да не говорим колко празни кутий цигари се въргалят из улиците, явно пушачите още не са открили кошчетата, ако на тях им харесва да живеят в боклуците, да ходят да връщат кашони.
n00bs
Много ясно, че ЗА. Не трябва аз да се съобразявам с тях, а те с мен. Като ще се тровят, да се тровят на място, където няма да влияят на други.
Аз съм отишъл на ресторант/кафе/бар/друго място, за да си прекарвам приятно, а не да ми се ебават очите, дрехите и да не мога да дишам заради някви боклуци, които не могат да си контролират навиците.
Да пушат където създават най-малко проблеми - в тях или навън.
Най-често изтъкваният аргумент в полза на пушачите е, че всеки има право на избор и не могат да им го отнемат. Съгласен съм с това, но не и когато то влияе негативно върху здравето на другите. В такива случаи правото на избор трябва да се ограничава, така че категорично съм "за" забраната.![]()
Последно редактирано от montana6 : 05-13-2012 на 23:26
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.
Аз съм пушач, но подкрепям забраната. Май имам нужда от стимул да ги откажа
Пък и, макар да съм пушач, няма нищо по-гадно от това да влезеш в някое задимено заведение или... още по-зле - офис.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Принципно съм ЗА, само че като ида на ресторант, не искам да има 2-3 маси с хора, а да е пълно![]()
То ако наистина го забранят пушенето.. всички заведения ще фалират бе.![]()
Постъпи грешно... с правилното момиче.
Аз пък просто не виждам как ще се прилага такава забрана. Масово няма да се спазва.
За забраната на много други неща съм, ама айде ся. Цигареният дим ви е най-големият проблем в живота...моля ви се.
Тея псевдо закони ще се спазват точно толкова, колкото и вечерния час, правилата за бездомните кучета, плащането на данъци за домашни любимци и "оборудването" им с намордници при разходки в парка. Аз последните няколко години се нагледах на убийци, които се смеят на правосъдието и излизат с високо вдигната глава, а властимащите 'сакат да накарат Груьо и Рада да не пушат в квартала - е 'па няма как да стане.
Respect my authoritah
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
1. Аргумента "има толкова други проблеми" е невалиден. Другите проблеми ги знаем всички, но това не означава, че трябва да отлагаме заради това, че има убийци, решаването на проблема с пушенето.
2. Твърде малко вероятно е даден закон да се спазва от самото начало където и да било по света. Примерно в Белгия преди 10 години са въвели разделното събиране на боклука и накрая всичко е отивало в един камион. Постепенно обаче хората са си създали навици, камионите са започнали да стават различни, категориите отпадъци са започнали да стават все повече. Възпитанието ще дойде с времето.
3. Не говорим за забрана в "квартала", а на закрити обществени места.
Да. И съм пушач (полу-пушач. така де, мъча се да ги спирам).
Ще се отрази добре на всички, според мен
Боли ме кУрема за забраната, аз не хода по обществени места : )
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...