Предполагам има подобни теми, но вероятно са морално остарели, а и честно казано ме мързеше да ровя.
От доста време ми прави впечатление, че ролята на интернет в човешките отношения става все по-осезаема. Сигурно е нормално - мрежата е основен начин за комуникация и то на глобално ниво. Прави ми впечатление обаче че освен за информация, работа и комуникация с близки/познати все повече хора започват да използват нета за търсене на нови запознанства/свалки/секс, та даже и любов. Няма да ви питам "нормално ли е", по-скоро ми е интересно на какво се дължи въпросния социален феномен, какво провокира желанието да комуникираме с някого, когото познаваме само по профил/потребителско име, кога/как се зараждат симпатиите към човека от другата страна на монитора (и то преди да е осъществен какъвто и да е реален/зрителен контакт), въобще как решаваме, че можем да се доверим на някого и да завържем отношения с него.
Надявам се да се получи интересна дискусия, защото има достатъчно аргументи и материал за размисъл.