Признавам не съм чел другите коментари (малко ме мързи, а и ме заболяха очите сякаш). Все пак ще споделя моето мнение, макар че може и да се препокрива с нечие вече написано.
Става така, защото през интернет е много по-лесно да завържеш разговор. Сякаш задръжките са по-малко. Винаги знаеш, че във всеки един момент можеш да прекъснеш разговора с едно просто кликане на мишката. Много по-лесно можеш да осмислиш какво точно да кажеш, да подбереш точните думи, докато в "реалния" (щото и този в интернет си е раелен, просто е от разстояние) разговор нямаш толкова много време да мислиш, и просто казваш това което би казал по принцип. И тук идва момента в който, чрез тези си обмислени отговори, много по-лесно може да се харесаш на човека отсреща. Също така можеш и да се представяш за някого когото не си. Много по-лесно е да лъжеш някого, когато не вижда изражението на лицето ти, жестовете ти, реакциите ти. Като сложим и факта, че младежта издебилства с всеки изминал ден и пред хора не могат да вържат две смислени изречения, а какво остава момче да свали момиче или пък обратното. Което пък е следствие точно от това, че почти всичко е преминало на виртуално ниво. Това важи и за "любовните" отношения. Много по разкрепостен си чрез интернет, което позволява на хората да се опознаят по-лесно, друг е въпроса, че както казах, няма стопроцентова гаранция дали човекът отсреща, който се представя за "еди кой си" и "еди какъв си", наистина е той и е такъв. Стига съм писал толкова.