.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Hybrid View

Май всички сте негативно настроени отностно "клока"... Според мен "клокването" в разумни граници е хубаво нещо!

Сега по темата: Клокването на процесора най-лесно става от Biosa - ето от тук:

Най-лесно е да промениш честотата на процесора или множитела - в случая от снимката 200 Mhz X 14.5 = 2900 MHz.

Имай в предвид, че след клока компютъра ще започва да загравя повече в зависимост, колко % си увеличил честотата! За това е хубаво да имаш хубаво охлаждане на процесора - в никакъв случай не трябва да е "стоковото" ВОХ охлаждане!!!

За видео картата в зависимост от производителя можеш да ползваш - Ако е ATI ползвай "AMD GPU Clock Tool", а ако е Nvidia - "RivaTuner".

И пак казвам - топлината е враг на компютърната техника!!! Внимавай какво правиш! Следи си температурите на CPU-то и GPU-то - да не вдигат над 65 градуса по целзи!!!

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от doomkillerr Виж мнението
    Май всички сте негативно настроени отностно "клока"... Според мен "клокването" в разумни граници е хубаво нещо!

Сега по темата: Клокването на процесора най-лесно става от Biosa - ето от тук:
    Не сме негативно настроени. Негативно съм настроен, че човек който не знае как се пуска биос може да направи клок, без да омаже нещо, а омазването при клока може да доведе до изгаряне. Та ако нямате познания относно компютрите и хардуера в тях изобщо не се занимавайте или извикайте да го направи някой който знае какво прави. Клокване на процесор в разумни граници е разтегливо понятие. Не става въпрос да бутнеш само 2 цифри и всичко да хвръкне. Трябва тестове за стабилност след това, проверка на температурата, да не говорим че за да се постигне клок се бута и напрежението на процесора, след клока се пържи и рам паметта, абе все неща които не са за хора които познават компютъра само като кутията която стои до монитора.

Цитирай Първоначално написано от draid
    Не сме негативно настроени. Негативно съм настроен, че човек който не знае как се пуска биос може да направи клок, без да омаже нещо, а омазването при клока може да доведе до изгаряне. Та ако нямате познания относно компютрите и хардуера в тях изобщо не се занимавайте или извикайте да го направи някой който знае какво прави. Клокване на процесор в разумни граници е разтегливо понятие. Не става въпрос да бутнеш само 2 цифри и всичко да хвръкне. Трябва тестове за стабилност след това, проверка на температурата, да не говорим че за да се постигне клок се бута и напрежението на процесора, след клока се пържи и рам паметта, абе все неща които не са за хора които познават компютъра само като кутията която стои до монитора.
    Така погледнато съм напълно съгласен с теб!

Цитирай Първоначално написано от Jus7DreamBoy
    doomkillerr, приятелю, аз какво да правя като AMD котлона на лаптопа без да съм пуснал игра е 60/61градуса през тези дни които не са и чак толкова горещи...
    Клока при лаптопа е друга история! Те и без клок прегряват! При настолните компютри има достатъчно място в кутията за по хубаво охлаждане, а при лаптопите такова липсва и не случайно - там целта е всичко да е комапктно... Така, че забрави за клока! Можеш все пак да си вземеш една охлаждаща подложка за лятото!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си