- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Полезна ли е?
^ И аз имам малка психологическа бариера, защото не ми вдъхва доверие продавачката. Но и вкусова сщо имам. Нз, може оригиналния дюнер да е вкусен... На мен лично ми беше гаден, опитвала съм 2 пъти и не смея да повтарям пак.Но, за мен лично това, че не харесвам дюнери е плюс - една калорична храна, която ще си спестя.
![]()
ох вместо Маги вкусна чаша си направи една домашна зеленчукова супа
вместо бисквити - две препечени филии пълнозърнест хляб със парченце шунка примерно (знам че шунката е вид месо, но нищо няма да ти стане ако не се храниш по този начин всеки ден)
не си правя диети и не спортувам, но със сигурност няма да отслабнеш, ако се храниш с бисквитки и супички на прах пълни с какво ли не но не и супа![]()
Шунката в Б-я не е месо,не се безспокойА какво му е точно на месото?
![]()
точно това искам да кажа, че няма нищо лошо в месото да се яде докато си на диета в умерени количества. някой хора решават, че когато си на диета изобщо не трябва да поглеждат месо, а да са само на плодове и салатки. трябва да се яде от всичко, но в умерени порции. иначе да наясно съм с българската шунка :д просто я казах нея защото беше първото нещо за което се сетих.
Но от месо до месо има разлика нали така? Мен като ме съветваха ми казаха там говеждо ли какво беше...абе 2 вида месо можех да ям и останалите беше някакъв абсурд да ги поглеждам. И ми казаха към 700грама на ден..., което за мен е огромно количество не мога да си го представя. Според мен за една жена количеството трябва да се намали двойно.
Наистина какви видове месо можеше да се консумират? Смисъл, че са по-добри.
700 грама месо на ден ?? Аз ям по 400Всякакви видове месо може да консумират,свинското също в количества както другите меса. Няма да ти навреди,просто има някакво количество мазнини,които трябва да ги сметнеш към общия калориен прием,но ако вземеш филе то има към 10 мазнини в 100 гр (нищожно количество) Кой те съветва да ядеш 700 гр месо на ден и сурово теглено или печено ?
Бисквити за отслабване няма, но е хубаво да ядеш. Най-хубаво е, ако тренираш след тренировка изяждаш 1 вафла. Може да е каквато и да е, дори и с шоколад, понеже тогава организмът ти изпитва глад и каквото му дадеш в този момент той веднага си го използва, а не го изхвърля. Аз като тренирам след тренировка ям по 1 вафла и малко креатин и всичко отива в мускулите, защото все пак, за да се освои креатина трябва да го приемаш с въглехидрати. Така и, ако искаш да усвояваш месото на 100% след тренировка хапваш нещо въглехидратно. Такаче едни бисквити или десертче няма да те убият стига да е с мярка. Примерно ябълките уж от тях не се пълнее, ама изяж 1 килограм ябълки и виж ефекта. Такаче всичко с мярка. И не се ограничавай само с полезни неща. Аз като бях на консултация ми казаха да ям само тестени изделия(макарони и тн), много ориз ама гигантски количества примерно полувин пакет на ден, 1кг месо и това беше...месо,макарони и много ориз....в това аз не видях никаква диета, ама ако тренираш всичко това ти отива в мускулите и те стяга. Такаче полезно или неполезно всичко трябва да ядеш, за да си здрава. Нали знаеш хранителната пирамида..уж тестени неща не се ядът, ама тестените неща са на 1во място в пирамидата по важност, а там влизат и бисквитите. После са плодове и зеленчуци за витамини, риба, месо, яйца за протеини, които са адски важни за една жена, млечните продукти са на равно с тях и после са сладките неща, които по никакъв начин не са отстранени от пирамидата, а само се консумират по-малко от останалите неща.