- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Как да поддържаме кожата си красива и гладка.
Предполагам почти всеки от нас има един или друг проблем с кожата. Почти всички имаме разни несавършенства, с които е трудно да се справим. Реших да направя една обобщена тема, за продукти, бабини рецепти и като цяло най- различни методи, с които да си поддържаме кожата на лицето красива. Предлагам всеки да каже как поддържа кожата си и как се грижи за нея и да се опитаме заедно да се справи с проблемите. Знам, че на всеки различните неща се отразяват по различен начин, но няма нищо лошо да опитаме.
Надявам се темата да ви хареса.
Аз понякога прибягвам до киселото мляко. По една кофичка на ден в продължение на една седмица примерно-изчезнаха ми всички излезнали пъпки! Наистина звучи смешно, но... аз всъщност веднъж съм пробвала, но наистина ми помогна...![]()
Lost ! Lost ! Lost !
Здравословно хранене.
(Хаха, аз станах като някаква бабичка тука, във всяка тема го пропагандирам, ама действа, мамка му.)![]()
Ами мойта кожа е сравнително добра и не и правя нищо (като изключим измиването на лицето де) Ама съм си правила опити. С мляко става (използвах домашно щот баба ми на село има крави и е по-добро) и имаше рзултат доста стяга кожата и я прави мекаМед също помага ако си сложиш горе долу лъжица стига (ама тряя да изчакаш доста време докато попие по-голямата част) и пак я прави мека ама с млякото мисля, че резултата е по-добър
![]()
Кремове не използвам освен "здраве" като съм си изтискала някоя пъпчица и съм промила с ракия после ( и въпреки всичко мн рядко имам пъпки)
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
До преди 2-3 години може би имах ужасна кожатолкова много пъпки и ми бяха останали червени петна-кошмар,използвала съм всякакви неща и нищо не ми помагаше,ходих веднъж на козметик за почистване на лицето,след това спрях всякакви кремове и подобни глупости,мажа се единствено с Розова вода-истинска,а не от тези боклуци,които се продават и в момента колкото и нескромно да звучи кожата ми е перфектна
![]()
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
А да попитам-Киселото мляко трябва ли да остане за по-дълго на лицето и колко?Първоначално написано от a1a2b3v
![]()
Ами опитай докато усетиш, че започва да ти стяга кожатаТова е може би някъде 10 или 15 минутки не повече
( тоест може и повече де ама надали ще ти се стои)
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
ооо мерси,това за млякото ще го пробвам още утре![]()
Paint me a picture of eyes that never see
With flashes of lightning
that burn for only me
Радвам се, че съм помогнала!![]()
![]()
С риск да прозвучи като хвалене ще кажа,че кожата ми е гладка и чиста без да полагам кой знае какви усилия![]()
Измивам се с Гарниер 3в1 и си правя веднъж седмично пилинг маска от козметични трици.И това е![]()
Лятото си правя и маска с хума
мопята е средна работа-не е перфектна,но пък и нямам пъпки.ползвам розова вода,спирт,гелче за измиване,антибактериален сапун,веднъж на седмицата си правя маска като избирам между-пилнг,избелваща или хидратираща и от време на време като се сетя някоя бабина рецепна я прилагамсега като ги написах изглеждат супер мн неща,ама съм си изградила някакъв навик вечер и не усещам (:
ползвам също и "Здраве" и естествено крем и задлжително тоалетно мляко
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
и на мен кожата ми не е идеална,понякога ми излизат по една-две пъпки,но е нормално...
всяка сутрин си мия лицето само с вода/хладка/ и след това слагам хидратиращ крем.
вечер си махам грима с тоалетно мляко,измивам си лицето с гел за лице на Avon-Planet Spa с бял чай..след това слагам тоник за лице-пак на Planet Spa.
и ако имам някоя пъпка слагам крем "Здраве" или един коректор на Avon.
Един път в седмицата си правя пилинг маска,която отново е на Planet Spa.![]()
![]()
And every time I scratch my nails down someone else's back I hope you feel it..
на мен кожата на лицето си ми е добре и не смятам за необходимо да използвам каквото и да било. От време на време си правя само пилинг маска и си слагам крем с Алое.
Ами като начало пробвайте ДА НЕ ПУШИТЕ!!!
Все пак сме млади не ни трябва коой знае каква поддръжка... Нали знаете, че прекалено много не е добре. При младите може да има почти само 1 проблем - акне. С другото кожата сама се оправя, но акнето и с мазане не се оправя. Разбира се може да се полагат известни грижи за хидратация през зимата, под слънцето, но не трябва да се прекалява с маските, "пре-измиването" на лицето (по 50 пъти на ден), защото така кожата започва да се омазнява по-бързо. billytalent ви даде пример за прилична ежедневна грижа за една млада дама, и то с резултат.![]()
ми аз не се грижа много за кожата си,но пък нямам много пъпкипопринцип когато се сетя си правя пилинг маска или с хума,но редовни грижи не полагам
![]()
пък и по едно време като се бях заела сериозно,започнаха да ми се появяват пъпки..![]()
Акне нямам. Използвам кремове,тъй като чето се случва кожата ми да е с ниска хидратация.![]()
Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви.Затова не завиждай, не знаеш кой с какво е платил!
от вчера ми се мъти един въпрос в главата-да си купя ли нощен крем?има ли полза от него и каква?страх ме е,че ще си състаря много кожата...знам ли
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
Po-dobre nedei! Nqma polza!Първоначално написано от tonie__
![]()
мии з използвам розова вода , хидратираш крем (от скоро) и едно стикче на Гарниер за пъпки ,които ми излизат преди да ми дойделятото си правя маска от хума,оцет и бадемово масло заже и сега зимата понякога
http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ
Нощния крем не е ли за по-възрастни?Първоначално написано от tonie__
![]()
По-добре пробвай да намалиш продуктите, които ползваш, защото не са малко, и въпреки, че са създадени, за да помагат на кожата, също й вредят.
Щом нямаш акне, измиващ гел и крем, ако кожата ти се изсушава, мисля, че са ти достатъчни. А в седмицата може да си правиш маска със кисело мляко, мед и т.н , вместо готовите от аптеката.![]()
Аз използвам само измиващ гел. Рядко си правя маски.
Като за начало бих посъветвала да си купувате козметика, съобразена с типа кожа. Познавам момичета, които си купуват разни измиващи гелове, а нямат нужда от тях, в следствие на което, кожата им се изсушава.
Аз лично, ежедневно използвам серията на Garnier Essentials за суха и чувствителна кожа с екстракт от роза (почистващо тоалетно мляко, тоник, крем за лице) - подходящи са за млада кожа и я не натоварват излишно.
Измиваш гел за лице Nivea Oxygen Power и подхранваща маска с акациев мед на Garnier - два пъти седмично.
Това, което е лесно, не е интересно.
Ами за мен лично тази от аптеката е далеч от истнската Розова вода,просто и аромата им е различен,аз си взимам от Казанълк от една къща,а ако не успея от там използвам на Бг Роза КарловоПървоначално написано от EternalEyes
![]()
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
Аз искам да ви попитам с какво да почиства лицето си? Нямам изобщо никакви пъпки, черни точки имам съвсем малко, но искам да изравня тена на лицето си и кожата ми да излежда свежа и безупречна. Има доста почистващи гелове и тоници и не знам какъв да си взема вече. И кое е по-добре: гел или тоник?
Ако на места кожата ти се различава си купи кремче ахромин, то избелва.Първоначално написано от Sunshin3
Иначе купи си такъв продукт, който е за твоята кожа.
Аз лично използвам гел пяна, тя има почистващ ефект. Слагам си гел против черни точки и ексфолиант 2 в седмицата.
Мажа я и с едно лосионче, вместо с кремче, когато се гримирам.
Иначе нямам пъпки, само малко черни точки, доволна съм.![]()