- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Стрес...
Здравейте,нова съм тук.Искам да задам един въпрос.С приятелят ми се виждаме 1 път в месеца,но като се видим правим секс,но проблемът е там ,че водя сексуален живот от 2,3 месеца ,при първият път нямах кръв,но след това съм го правила 5,6 пъти и при последният ,който беше миналият месец имаше.На следващия ден пак пробвахме ,но нямаше кръв,но тогава го направихме без презерватив(не е свършвал в мен).Но ето на 17-ти този месец трябваше да ми дойде,но не ми дойде.Вече 5-ти ден ми закъснява,а аз се побърквам.Млади сме и не искаме дете,моля ви,има ли вероятност да закъснява,заради последният ми полов акт.Сега от 2 дни насам започна сутрин и вечер да ме боли корема,постоянно ми се повдига в гърлото ,но не ми се е случвало да повръщам.Доста неща прочетох в нета,не знам от притеснение ли ме боли този корем,защото и от дни не мога да спя и от този страх започвам да си внушавам... Страх ме е ,да говоря с лекарката ми за това,за да не разберат родителите ми,а мисля утре да си взема тест за бременност ,но ме е страх от това дали нещо не се е объркало,дали теста ще е верен и т.н.Преди винаги съм имала нередовен цикъл,но последните месеци все ми е идвало на време,с изключение на това ,че ми идва +/- 3 дена,не знам какво става сега..Моля дайте съвет?!Просто ме е страх за мен ,за връзката ми и т.н..Не ме нападайте,знам,че постъпката ни беше глупава,но процентите са минимални.Силно се надявам да е от нещо друго,наистина.
Последно редактирано от uili : 05-21-2012 на 05:48
Колко пъти правихте секс един след друг и той изпикавал ли се между тях?
Взимай 2 теста за бременност на различни марки, едната да е surecheck.
Работата е там,че беше началото на този месец 01.05.Миналият месец ми дойде на 17-ти и ми свърши на 20-ти,принципно цикълът ми е с около 5,6 продължителност,но интересното беше ,че този път той си беше нормален и беше 4 дена.С приятелят ми го направихме 2 пъти ,но не беше един след друг и да изпикавал се е между тези 2 пъти.Най-лошото е ,че този месец както казах ми закъснява с 5 дни..Днес ,ще отида да си купя ,но ще мога да си направя теста ,чак утре сутринта не знам как ще издържа още един ден така в неведение..Наистина не съм готова както и той..,догодина ми предстои кандидатстване,както и на него,силно се надявам да е нещо съвсем друго..
Не правиш разлика между цикъл и менструация. Свери си познанията и ми кажи МЦ, за да смятам кога се пада овулацията ти.
Тестовете ги направи с първа сутрешна урина, за по-сигурно.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ненененененене отказвам се.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
О, боже:
менструация = от 3 до 7-8 дена
цикъл = от 21 до 35 дена
Аз ли съм в грешка, или вие сте гола вода? (визирам авторката)
http://bg.wikipedia.org/wiki/Менструален_цикъл
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 05-21-2012 на 07:17
Както казах,цикълът ми закъснява или подранява
менструцията :ми този път беше 4 дни,инак е от 5 до 6 дена.
цикълът ми е :29 (март -април) сега се очакваше да ми дойде на 17-ти,защото април месец ми подрани с 3 дена и ми дойде на 14-ти,а както казах ми идва с +-3 дена
Последно редактирано от uili : 05-21-2012 на 07:25
Така и така ти закъснява, ходи си купувай тест! Ще ти отчете.
maDamn
абе едва ли е това, успокой се! Този месец на много от нас ни закъсняваА и аз в началото бях точно като теб...с тая разлика че бях и ужасна параноичка и изкупих около 10 теста през цялата ми връзка с момчето ;д Но нямаше защо. И ти се успокой, едва ли има какъвто и да е проблем. Все пак си направи 1 тест сутрин с 1вата и пиши за резултатите.
Аз също ,но наистина има защо,защото колкото да ми подранява и да закъснява все пак идва.А,сега 7 дена го няма и няма..,моля се наистина да е всичко друго ,но не и бременност...След малко ще отида да си купя тест и ще си направя сега,защото нямам силите да чакам до утре,стискайте палци да не е нещо сериозно...
Тестовете отчитат по всяко време на деня ( но най-сигурно е с 1ва сутрешна урина заради по-високата концентрация на хормона, който присъства при бременната жена ), така че дори и сега да го направиш, пак би трябвало да отчете вярно ( поне при мен беше така, вярно отчетоха и 2та въпреки, че ги правих вечер ).
Недей толкова смело с приказките. Понякога закъснението се дължи на мнооого по-страшни неща от евентуална бременност. Нищо ти няма. Не си бременна. На 130295348 момичета им закъснява този месец. От резките промени на климата е. При други е от стрес - матури, балове и т.н Дано запомниш тази шокова ситуация и другият път, без презерватив да не правите такива неща. Сега дишай през носа, аз съм твоя шуър чек.
Здравейте,в понеделник на обяд и днес сутринта с първата урина този път направих тест на surecheck.И двата бяха отрицателни,но 9-ти ден ми закъснява възможно ли е да са грешни?Днес ще отида за направление за генеколог,но ще ми е за първи път и съм много притеснена и изнервена...Надявам се да е нещо съвсем друго..
Понякога тестовете грешат, но при 2 отрицателни на 9 ден от закъснението, мисля че няма база за притеснение. Отиди на гинеколог. Няма от какво да се притесняваш. Прегледът е безболезнен. Пусни си цитонамазка и каквото друго прецени лекаря.
и как разбирате кога ви закъснява? моят цикъл винаги е бил нередовен, идва и в началото на месеца и в края, когато си пожелае и на гинеколог съм ходила и пак същото. явно просто си е така. миналия месец ми дойде на 12/13, а този още не ми е дошло и съм в подобна ситуация като авторката на темата. почти края на месеца е, а още нямам признаци, че ще ми идва. правих тест шуър чек вчера - отрицателен. последните пъти като правих секс бяха преди 12 май и на 16 май. не ми е ясно нещо за тестовете - те отчитат единствено и само след като не ти дойде или ти закъснява или по принцип 2 седмици след последния акт независимо дали ти закъснява(не ти идва) или не?
^Ми водим си календарче. И аз съм имала периоди, в които не ми е бил по часовник.
Диапазонът 21-35 дни е все още в границите на нормата. МЦ мине ли над 35 дни, се ходи при гинеколог. Овулацията се смята ретроспективно /т. е. при дошла М/, затова е по-подходящо да се изчислят опасните дни.
Тестовете отчитат на първия ден от закъснението и 14 дни след рисковия полов акт.
от последния полов акт до сега е минала една седмица (от предпоследния вече има 14 дни) възможно ли е да дава отрицателен резултат, защото не съм го направила на първия ден от закъснението, ами вчера? пак ли трябва да си правя?
Броиш 14 дни от последния полов акт.
а гинеколог след колко време може да отчете? предполагам по-малко от 2 седмици.
Кръвен тест на 11-тия ден. Гинеколог ще види след поне още 2 седмици.
Днес ходих,но да кажа бях малко разочарована,тая бързаше и беше някак завеяна.Погледна ме на екограф и ми каза ,че няма бременност.Но,аз се чудя минали са 22 дни от последният полов акт и /9 дни закъснение/от тях.Има ли вероятност да не се вижда на екографа евентуалната бременност?Изписа ми някакво лекарство "Примолут",трябва да ги пия до 1-ви юни,за да ми дойде цикълът.Интересното беше ,че тя дори не ме пита нищо за него ...дали е редовен или не,като цяло почти нищо.Другият петък пак ще ходя..
Вагинален или абдоминален?
И защо Примолут? Заради парите ли?
Абдоминален,нямам си и на идея за лекарството,просто ми го изписа и това беше...