- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- От здрав разум до поетическо безумие.
Аз прочетох на скоро Под игото , но тази тема е истинска гавра според мен
11 клас съм ,учихме за ,,Пиянството на един народ , но като прочетох това заглавие и нищо не ви идва на ум, представям си ,че съм на изпит и просто не знам как може такива да са идиоти ............
Ааа, цитирах аз думите на чорбаджи Марко "Лудите, лудите- те да са живи", умувах над тва и накрая завърших много добре. Писах нещо от сорта че тоя роман е гордостта на България и винаги ще бъде актуален, всеки който го чете ще изпитва гордост към нашите предци, които са жертвали живота си в името на свободна България. Нещо такова написах
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
Знаете ли,дали ще ми анулират работата,защото X-овете ми излизат от кръгчето?
Не би трябвало. Едва ли е фрапантно.
Моите пък бяха някви криви.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Ако ви кажа, че в СУ се смяхме на темата, ще се гръмнете.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Темата беше много "тъпа" като формулировка. Противоречива и смислово неправилна. За есе беше по-добра, но есето няма ясни критерии за оценяване, така че не си струва да пишеш есе на матурата по български. Поне не тая година, а може би и следващите 10-20. В България няма практика за проверяване и писане на есе и не е имало никога. Само в Американският знам, че ги могат есетата и ги правят много добре. Романа си е супер и се падна сравнително лесен откъс. И все пак по-тъпо написана формулировка не може да съшествуваДано не ме опровергаят догодина, че тежко им на следващите зрелостници
![]()