.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

отглеждане на немска овчарка

Здравейте.Имам проблем -ще си взимам немска овчарка след 20 дни и доста се подготвях за големия ден (изчетох всички форуми) ,но проблема е ,че вчера ходих с родителите си да видя малкия сладур и въобще забравих за всичко което бях чела.Паникьосах се когато ми го дадоха.И сега не съм сигурна какво трябва да правя,с какво да го храня и др. Моля ви помогнете ми

Фен Аватара на shadowcrew
    Град
    Бургас - София
    Имам немска овчарка на 3 години и 2 месеца,женска,казва се Лиза. Страшно съм щастлив,че е мое куче,послушна и много любвеобилна.

Препоръчвам ти да не четеш съветети на другите.Ако чета съвети кучето ми трябва да го бия,да е с намордник и т.н .Няма такова нещо,пускам я свободно да си обикаля където пожелае с леки ограничения разбира се (не й позволявам да събира тен на пешеходната пътека). Всякакви строги нашийници,къси поводи,шамари и наказания не играят при нас. Тя пък се отблагодарява с голямо послушание.Социална е,харесва всички кучета и е готова да играе със всеки. (случва се и да набие някое по-нахално и злобно куче,но това е нормално)

Ще ти дам няколко мои съвета,сама си решаваш дали да ги следваш.

Кучето трябва да минава доста повече километри на ден от теб (да кажем десетина).Този проблем съм го решил с тенис топки/пръчки - луда е по тях,а на мен не ми се налага да бягам много.Десетина минути хвърляне на топки и е се е изморила като след 10 км бягане.
    Храни го с качествена храна,не давай нищо от масата,всякакви сладки и пържоли,дори да ти падне на колене и да ти изпее химна на Сърбия. Аз я храня с Royal Canine или K-9,но второто е по-трудно за намиране.Цените им са съответно 12 и 5 лева за кг. (Аз не правя компромиси,имам възможност да й взимам най-качественото,останалите храни са й като чипс).

Никога не удряй кучето,да често правят за бой,но не го удряй.Вземи вестник или списание и го навий.С него удряш в земята - плющенето което се чува ги кара да се изплашат.

Имай впредвид,че малките кучета са ненаучени,т.е. правят си каквото искат навсякъде.Когато се изпусне вкъщи,действай с горният вариант.Върши работа и при гризене на разни неща.

И най-важното нещо - остави кучето си от малко да си играе с други кучета.Не го оставяй да порастне и да не е социализирано,защото ще ти създаде проблем с извеждането му сред кучета и хора.

И все пак ти казвам,възпитавай и се грижи за кучето си както ти сметнеш за правилно.Аз смятам моето куче за част от семейството и то е навсякъде където съм аз - влизам в институции,магазини и т.н.Не го оставям отвън да стои само,тъй като то също е живо същество.

Два факта които така или иначе ще научиш - всички баби са хапани и ги и страх от кучета и кучето не е равно с човека(т.е. бабите може да обикалят за промоции из магазина,кучето не).

Red face благодаря ти за съветите

благодаря ти за съветите.Аз никога не бих посегнала на такова мило същество. Радвам се че има отзивчиви хора като теб.Много ти благодаря за помощта.

Фен Аватара на shadowcrew
    Град
    Бургас - София
    Няма проблем.Не мисли,че не би посегнала и на мен от време на време ми се иска,но се сдържам.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си