- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Осми клас-чужд език
Здравейте,надявам се да ми помогнете с моята дилема.Та,сега съм 7 клас и вече знам къде и какво ще уча,но не съм сигурен за чуждия език.До сега съм учил английски и говоря без проблем,дори с някои от приятелите ми можем да си проведем нормален ежедневен разговор,общо взето съм доста добре с английския.В паралелката,в която ще влизам има три избора,английски,немски и френски.Кой от трите езика ще ми препоръчате?Всеки ми казва,че езиците в 8 клас се започват от А и Б.Ако има значение,ще следвам Банково дело в НТБГ,град София.Също така,ако някой учи там,би ли споделил как са учителите по чуждите езици,особено по немски и френски.Някои ми казват,че ако си учил английски и започнеш немски,било като да си сложиш таралеж в гащите.Благодаря предварително.
Това си е лично мое мнение: Аз съм учила немски, френски и английски в училище. Ако говориш английски много добре, тогава е по-добре да запишеш друг език и английски като втори, за да не го забравиш. Там имат ли втори език? 8 клас подготвителен ли ще е? Интензивно ли ще се изучава езика? Аз мога да кажа, че френския ми беше много труден. Немския е по-труден от английския за мен, но по-лесен от френския, особено произношението.
Аз съм учила английски и след това немски и не ми е било кой знае какъв проблем.Ходих на уроци обаче, че в училище нищо не можех да вдяна, ама и не съм се мъчила много честно казано.
And I will never hurt you or desert you,
love you from the very day your mama birth you
Недей да записваш английски, щом имаш понятие от него.
И немският, и френският са разпространени езици. Първо обаче трябва да имаш поне смътна представа накъде ще ти се развие животът, за да можеш да направиш правилния за теб избор.
Успех
Избери езика, който на теб ти допада.Изтегли си няколко филма от торент сайтовете на немски и френски.Ще видиш кое повече ти допада като реч и такаа...![]()
Според мен немският е много студен език,така да се каже.По-добре френски,а най-добре да продължиш с английския.Мое мнение:P