.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Talking Желаещи за учене по физика?

Здравейте!Търся компания да учим заедно.Става въпрос за седми клас.Ако можете също така да ми дадете някакъв обобщен материал с всичко най-важно по химия или физика ще съм много благодарна.Пишете!!

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    пиши в гугъл физика 7 клас материали. Мога да ти преподавам, само че ме мързи съжалявам

Добре физиката я научих.Може ли само някой да ми обясни как се намира валентност по химия.Моля

Цитирай Първоначално написано от ani121 Виж мнението
    Добре физиката я научих.Може ли само някой да ми обясни как се намира валентност по химия.Моля
    Познаваш ли периодичната система?

Ами горе-долу.

Лесно е! Всички вещества до 3-та група са с постоянна валентност... тя се определя от номера на групата! Всички вещества от 1-ва група са първа ПОСТОЯННА валентност от 2-ра са 2-ра от 3-та 3-та... та за 4-та 5-та -6та 7-ма и 8ма група веществата са с променлива валентност... от тези групи валентността се разделя на нисша и висша! Нисшата се определя като от числото 8 се извади номера на групата... а висшата отговаря на номера на групата - примерно фосфора е 5-та група което значи че нисшата му валентност е 8-5= 3 < 3-та нисша и 5-та висша... но има и вещества на които валентността е от 1-ва до 8-ма или 7-ма! Кои са те разбери сама

Наистина много ти благодаря!!!Помогна ми да разбера нещо за пет минути,а не мога да го проумея половин срок. :дГОЛЕМИ благодарности!

Ако може малко помощ за превръщането:
    23.10^-4 C = ............. mC
    4,56.10^7 Hz = ............... MHz
    3,4.10^7 ома = ............. мега ома
    3,56.10^7 V = ............... MV
    250L = .......... m^3
    72km/h = ......... m/s
    2.10^5 ома = ............ кило ома
    2,5.10^4 W = ............ kW
    10 m/s = .......... km/h
    10 kWh = ................. MJ
    3.10^-6 kg = ............. mg

P.S. това "^", означава на степен, а ом е мерната единица за съпротивление и се извинявам, че пиша тук, но за да не правя нова. Трябват ми за утре. :S

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си