Хейй..
Искам да пробвам да си направя домашна кола маска(за краката).Кажете какви продукти да използвам и как точно да я направя. =)) А иначе,и с купешки съм пробвала,ама ми дойде мерак да пробвам сама да си направя.
и още едно въпросче:имам чувство,че от бръснене,космите освен,че растът много бързо,после стават по-дебели..така ли е?
За бръсненето е така. А домашна кола маска можеш да си направиш с локум. Облизваш или измиваш пудрата захар, отрязваш си тънко парченце от него и с нож го разтягаш по дължината на крака. После със специални лентички, или с подръчни материали като марля, носна кърпичка ако щеш...слагаш и отлепяш. Може и с глюкоза, но не знам дали все още се намира.
Ооо един път го пробвах, но нищо не стана и навсякъде стана дим,захарта изгоря ..
Но ето ти рецептата, ако искаш пробвай ..
10 супени лъжици захар, 1 супена лъжица вода, половин лимон ..
Тези неща се смесват в огнеопорен съд и се бърка докато заври,да не се намалява или усилва огъня ..
Скоро след приготвянето захарта ще стане прозрачна, в нея се появяват мехурчета въздух. След това сместа потъмнява, придобива златисто-кафяв цвят и аромат на карамел ..
Чакаш още 10 мин да заври и сваляш от огъня, да се охлади малко ..
Ако сместа не се разтича и можеш да го оформяш на топка, значи всичко е направено правилно ..
: ))