.
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Threaded View

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Как да кирилизираме Windows XP - TeenProblem.NET ОРИГИНАЛ
    Благодарим на naksdy

naksdy каза:

Такаааа, реших да направя тази тема, за да обясня на хората как да си кирилизират компютъра. Така няма да има въпроси от сорта на "защо субтитрите ми са на маймуница", "трябва ли да инсталирам FlexType" и т.н.

Не видях друга такава тема, но ако съм я пропуснала, нека модераторите ми теглят ключа.
    1. Отиваме в „Контролен панел” -> „Регионални и езикови опции”. Трябва и на двете места да бъде избран "български".

2. На втория таб "Езици", натискаме на "Подробни данни"

3. Отваря се нов прозорец, на който трябва да зададем:
    • Език на подразбиране - Това е езикът, който ще бъде първоначално избран при зареждането на Windows. Препоръчително е да си остане "English"
    • Език на въвеждане - Натискаме на бутон "Добави"

4. Отваря се още един прозорец. Там ще настроим езика на въвеждане - Bulgarian и клавиатурна подредба – Phonetic, за която ще намерите линк нааай-долу в темата.

5. В предишния прозорец трябва да се вижда вече фонетичната подредба. Следващата стъпка е да определим превключването между езиците. За тази цел натискаме "Настройка на клавиши" -> "Промяна на клавишната последователност”

6. В поредния се отворил прозорец вече можете да нагласите как да се сменя езика. Аз лично го правя с ляв ALT+SHIFT. Ако искате като мен, се задават следните настройки:

7. Сега вече идва последната стъпка - как да направим така, че субтитрите да могат да се четат нормално. Задават се ето тези настройки:

Това е! Вече ще можем да гледаме филми с нормални субтитри и ще пишем на кирилица, за да не дразним модераторите
    ------------------------------------------------
    Ето и от къде да си дръпнем фонетика:
    Фонетика за Windows XP
    Bulgarian (Phonetic) by Iliya Dankov - download.cnet.com
    ------------------------------------------------
    Последно редактирано от MaGuSs : 05-28-2012 на 17:12
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си