- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Книга на Стивън Кинг
Здравейте! Скоро съм на рожден ден и момиче, това, на което ще съм на рд, е голяма фенка на Кинг. Каза ми да й купя книга на него. Дайте някакви предложения, кои са му най - добрите и интересни? Благодаря много!
То
Гробище за домашни любимци
Пълен мрак, угаснали звезди
Проклятието
Insomnia
The Green Mile
Препоръчвам Проклятието и Пълен мрак, угаснали звезди.
Тя кои негови книги има или не знаеш?
Всичко на Кинг в върховно...Аз харесвам "Безсъние","То", "Кери","Гробище за домашни любимци"...Много са.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
А може и да я изненадаш, купувайки и книга на също толкова добър автор.
Благодаря много! Каза ми, че е чела само "То". И иска още. Май ще е "Пълен мрак" - заглавието най ме заинтересува![]()
^Пълен мрак, угаснали звезди. Това е пълното заглавие. И са разкази. Но страхотни.
Извинявай, книгата се казва Зъл мрак, угаснали звезди. Блях, объркала съм се с буквалния превод от английски. -.-
Тъкмо щях да те поправя, когато прочетох "пълен".
Аз в момента я чета, преди няколко дни тъкмо прочетох първия разказ. Определено ми харесва!
"То" се продава на две части, не го препоръчвам за подарък, освен ако не са подготвени повече парички. Едната част е около 15 лева, доколкото помня.
Хубава, интересна и запомняща се книга. Една от любимите ми.
На мен само края не ми хареса при първия прочит, може би, защото очаквах и си представях други неща.
И спря да се върти за миг земята..
Живата факла (известна още като Подпалвачката).
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Някой би ли изказал мнение за "Дългата разходка" ?
Мерси предварително.![]()
^Да, бе. Щот аз от английски буквално превеждам, после пък видях че на БГ е различно. Тц.
^Очите на дракона беше разочароваща. Беше предсказуема приказка.
Всяка приказка е предсказуема, доброто печели накрая (изключение прави Оскар Уайлд, например, но такива са малко).
Аз изобщо вече не чета Стивън Кинг, защото го познавам твърде добре и ми идва твърде предсказуем, за да ми е достатъчно интересно. Това не го прави по-малко интересен по принцип, ако човек си пада по такъв тип неща.
Тази твоя любима потребителка не я познавам. Трябва ли да знам къде да ида да и се кланям?
Стивън Кинг, след някакво количество прочетени творби, става скучен, ако търсиш нещо ново - защото той не предлага нищо ново, всичко вече го е написал.
Това не променя факта, че все пак някои лично на мен са ми ценни и интересни (а това по-горе е лично мое мнение, за в случай, че не си е проличало от това, че го пише конкретен човек с конкретен ник и т.н.)
Така че, лично според мен, "Очите на дракона" е една много хубава приказка, която си струва да бъде прочетена. За разлика от много други книги на същия там.
Леле, замълчи.
Това, че на ТЕБ ти става скучен, съвсем не означава, че наистина е така.
Колкото и да са елементарни и леки за четене творбите му, не можеш да кажеш, че не предлага нищо ново или че е предсказуем. От тоновете автори, които съм чела, Кинг е един от най-оригиналните, идейни и непредсказуеми. Едно е човек да свикне с неговия стил на писане и да влезе в духа на неговите фантазии, съвсем друго е да каже, че е предсказуем.
И спря да се върти за миг земята..
^Противоречиш си. Стивън Кинг има определен стил, който, ако си му фен, скоро ти става ясен, любим и предсказуем. Но историите му никога не са предсказуеми.
И аз не чета чичо ми Кинг вече. Това не означава, че не ми е също толкова интересен, нито че е по-малко велик. Просто съм в търсене на нещо различно.
Ох. Ще е правилно да и се кланяш. Тя е Богиня на хубавите книги![]()
Трябва да прочетете "Невидимото братство" (Курт Ауст) не е като на Кинг но е в този стил.![]()