- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Нацъфтяла коса, изгорена от преса/маша!!
Здравейте.Забелязах, че косата ми е мното изгорена и от няколко седмици съм спряла всякакви уреди, на 2 седмици някъде ползвам сешоар. Когато изляза от баня е без форма, на следващия ден вече се омазнява малко и започва да прилича на нещо. В дъждовен ден накъсаните краища започват за стърчат над косата. Може ли да ми кажете някоя маска за изтощена коса, на вас ставала ли ви е така? Днес си купих тривитаминол, на него пише витамин АДЗЕ но не пише че е за разтеж на козината а някакви болести, чудя се да не съм объркала нещо http://www.raboteshtomomiche.com/ima...cles/709_1.jpg ето такъв е моя. За тривитаминола почти всичко ми е ясно, само няколко въпроса за него: ще помогне ли за изтощената коса, безопасен ли е , и може ли да предизвика окосмяване по тялото?
Малко объркано стана и така като обобщение темата я направих, ако може да ми дадете примерни маски използвани от вас, за накъсана и изтощена коса ( може и шампоани или купени маски) и въпросите и за тривитаминола.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Тривитаминолът няма да ти навреди, безопасен е, в него има само витамини. Ще ти подхрани косата. Ти ще си правиш маски на косата, няма как да имаш окосмяване по тялото.
А нацъфтелите и изгорени краища трябва да се подстрижат, няма как да се оправят по друг начин. Можеш да си вземеш пшеничено масло и да си слагаш на краищата като маска и след баня по една капка.
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Амиии всъщност най-лесно е като я подстригваш по-често, защото маските е възможно само да увредят косата ти още повече, както и да доведат до кожни проблеми. На мен лично ми се е случвало и щом се подстригах косата ми се окопити (така да се каже) Моя приятелка беше използвала маска на водна основа или нещо подобно и сега се едно има пърхот. По добре използвай шампоани с различни билки ако не искаш да се подстригваш! Успех![]()
Благодаря ви но не мога да я отрежа, защото ще трябва да остана без коса, бих искала да я възстановя. Ще пробвам тривитаминол, ако не се оправи като порасне ще отрежа нацъфтялото, въпреки че нямам търпение вече да порасне.
нацъфтелите краища ги подрязвай поне на 6 седмици, 2 месеца най-много, подхранвай я с маски, масла и внимавай да не прекалиш с тривитаминола, да не ти окапе косицата... например 2 пъти седмично и след 1-2 месеца направи почивка за месец и после можеш пак
Фризьорът е единственото решение. Особено като редовно я изправяш. Ходи редовно да я подрязваш, както казаха на 2 месеца някъде и ще бъде хубава въпреки пресата.
Съгласна съм с горните мнения.Нацъфтелите краища НЯМА да се оправят с маски!!!
Всъщност тривитаминолът може да ти навреди.На някои хора действа отрицателно и започва да им пада косата, но трябва да го пробваш все пак, да видиш на теб как ще ти се отрази.
And I will never hurt you or desert you,
love you from the very day your mama birth you
^+1 Не го ползвай повече от 2 пъти седмично и слагай 1-2 суп.л.
Аз мисля даго слагам един път в седмицата по една лъжичка. Вече не използвам преса, чак сега забелязах, че косата ми е хубава и без неяБлагодаря ви за отговорите.
![]()
Какво ли не съм мазала по тази коса ,но за нацъфтяло няма лек
само Фризьор
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Моята коса е много проблемна,въпреки че не я тормозя с нищо.
За нацъфтялите краища единствения лек е подстригването.Иначе ако ползваш много преса я маши с разни масла.Кристали преди преса...има едни масла на Икаров.Аз имам бадемово и се смесва примерно с яйце и се мажеш.Има си и стимулант за коса пак на Икаров,който е смес от различни масла и билки.Мирише малко странно,но помага.
Тривитаминол съм си взимала,но много ми омазняваше косата.
Иначе май е за животни с опадала козина след някоя болест...бях чела,че и за плодовитост се давало на пилетатаDD
За нацъфтелите краища единственият лек е ножицата, няма как иначе .. След това маски. Както казаха по-горе яйцето е доста подходящо, защото съдържа протеин за заздравяване на косъма, след това и хидратация обаче![]()
Благодаря на всички за отговорите! В момента използвам хининова вода, един спрей за коса от Ейвън и балсам пак от там.
Ще си позволя още едно съветче
Може да замениш балсама с някоя маска, примерно маските на Глис за ценовия си клас са се справили доста добре със състава)
Ако косата ти е силно чуплива или къдрава, значи се нуждае от някакъв продукт, с който да бъдат подпомогнати къдриците за еластичност, подреденост и т.н., може да си вземеш някакво балсамче без отмиване да го нанасяш на влажна коса : )))
С тези неща косата ти най-много още повече да цъфне и да се заглади малко, при най-добрите обстоятелства. Отиди да я подстрижеш, ако ще и 50 маски да си направиш, тя ще си седи цъфнала!
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Направих си маската с тривитаминол, и косата ми наистина е много по-хубава, дано да расте и по- бързо. А ако са накъсани краища а не цъфнало, дали има как да се оправи, или то е едно и също?
Спри с всякакви преси и сешоари. След като излезеш от банята, просто я начупи с арганово масло. Косата става по жизнена и здрава. А за омазняването, използвай сух шампоан или пудра (но не ежедневно, защото косата може да се изсуши). Надявам се да съм помогнала...![]()
Ами мисля, че косата ми се пооправи малко, след като спрях всички уреди. Ваканцията ще отида да се подстрижа.![]()
http://prikachi.com/images.php?images/84/4843084x.jpg ето снимка на косата ми сега
http://prikachi.com/images.php?images/82/4843082M.jpg а ето преди, и на двете е естествена