Опитах се да прочета всичко, но с всяко следващо изречение ми се пораждаха нови и нови неща, които исках да напиша. Проблемът не е сложен, а психически. Милиони хора са в далеч по-сложни ситуации и успяват. Казваш, че не си без воля, но именно тя ми се губи. Сякаш вътрешно, някъде в себе си си се предал. Много хора започват от начало по милион пъти. Казваш, че не си представяш да намериш друга жена, но и това не е така. Баща ми например намери своята истинска половинка на 40 години, след 15 годишен брак и две деца. Мъжът ми, започна нашата връзка на 30 години, след 5-годишно съвместно съжителство с друга жена. 60% от браковете или сериозните връзки се разпадат поради несходство в инетересите, което личи и в твоята връзка. За психиатър не са ти нужни пари - ето аз съм на среща. Живях с психолог 5 години и изкарах начален курс. Ако искаш нещо да попиташ - питай, обаче в моите очи, за да решиш проблемите си, трябва да постигнеш собственото си душевно спокойствие. За работа на морето също не са ти нужни пари. Много от работните места включват квартира и спане. Трябват ти само пари за път. Ако ги нямаш, ще ти ги дам на заем. И съм сериозна. Защото ситуацията изобщо не е толкова безнадеждна, колкото е в очите и в главата ти. За приятелката ти, горе ти казаха, че ако се опиташ ще я разбереш, само че и аз не я разбирам. Защото за мен, когато обичаш истински някого, си до него, когато му е тежко, когато му е трудно, когато има нужда от присъствието ти, това трябва да е твой приоритет. Извинявай, но "сега ми се живее", "ходи ми се по дискотеки" и т.н, не ми е довод по никакъв повод. Би могъл да бъде, но само в случай, че връзката ви е назад в приоритетите й, а излиза, че е точно така. Не мога да си представя мъжът ми да е затруднен финансово, а аз да съм по дискотеките, понеже сега му е времето. На 27 години, колкото и да не ти се вярва, животът те първа е пред теб. Освен това морето наистина отваря много възможности и за бързи пари, и за нови запознанства и за някакво разнообразие. Бачка се много, но това на вярно не би било проблем за теб. Просто кажи майната му на всичко до тук, прочисти се и повярвай, че те първа ти предстоят хубавите неща. Смъртта е нещо ужасно, загубата на близък - също, но това е част от естествения кръговрат на нещата. Боли, но не трябва да ни сломява, защото такива неща са се случвали, случват се сега и винаги ще е така. Един си отива, друг се разжда, а ние продължаваме да живеем. Защото смисъл има. Може и да ти обягва точно сега, но е така. Те първа ти предстои да станеш баща, да държиш някое малко човече в ръцете си, да се грижиш за него, да му помагаш. Всички хора, на които казваш, че си помогнал са опит за теб самия. Добрите хора не помагат, защото очакват нещо в замяна, а защото се нуждаят от това. Те самите имат нужда да изпитат удоволствието от мисълта, че си направил нещо за някого. Много мога да ти пиша, а и ти доста си изписал. Трудно ми е да се фокусирам само върху едно от изброените от теб неща и мисълта ми е някак хаотична, но съм сигурна, че ако се стегнеш и ако решиш, можеш да поемеш нещата в свои ръце.