.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 85

Сестра ми е извън контрол

Здравейте.Имам голям проблем и ми трябва някаква помощ.Тази година сестра ми се премести в моето даскало.Аз съм там от първи клас(сега съм 11-ти),а нея я приеха след 7ми(сега е 8ми).В началото всичко беше точно,смис тя е супер срамежлива попринцип и почти нямаше приятели.Обаче после,не знам как стана,се сприятели с едни момичета,които ние си ги знаеме от 6,7ми клас,и сега се оказаха в нейния клас,и не им се носи мн добра слава.Особено на едната,на която всички са и навити,и предполагам с какви се занимава .Смис с времето нещата почнаха да стават по-сериозни-както беше отличничка,изведнъж почна да изкарва двойки тройки.Бяга от училище.В началото ми се молеше да не казвам на майка ни,викаше то само един път,и ти постоянно бягаш.Смис и супер тъпо ми стана.После я хванах да пуши,и цигари,и трева,обажда ми се да я прибирам от купони,а вкъщи лъже,че ще спи при приятелката си,и знам,че тя я мъкне по тези места.постоянно пиене в училище,извън,задявки с някви възрастни мъже.Едната вечер ми се обадиха да я прибера,че беше припаднала на някъв купон,и като отидох я беше налазил някъв поне на 30-години.Майка ни знае всичко,постоянно се карат и си крещят,беше избягала от вкъщи,3 дни не се върна...Положението е мн сериозно,вчера видях класната й,и тя ми каза,че има голяма вероятност сестра ми а не завърши осми клас.Моля ви за съвети,за нещо,някой ако е имал подобен опит...Оптахме с добро,с лошо,биха ме заради нея,разправях се с полиция,с всичко,просто не мога повече а я гледам така

Мега фен
    Град
    <3
    Ебати малката пикла.
    Спрете да й давате джобни. ^^
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Голям фен
    Пъди я от къщи.Научила се е на занаята вече

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Набийте я, бе. Какво е това отношение на 14 години?

Ужас, просто не се е събрала с правилните хора. Обеснете и това, преместете я в друго училище, за да не разговаря с тези момичета.

С бой не става.

Цитирай Първоначално написано от anonimnik13 Виж мнението
    С бой не става.
    Абе не става аз ако бях на твоето място такъв шамар ще и обърша че земетресението от Перник в Бургас ще се премести... ЗАКЛЮЧЕТЕ Я докато не се научи ебати малката гадинка

По това което разбрах сестра ти "се е отдала на живот" на доста ранно ниво. Само дето немога да разбера как ще се кара и крещи с майка ви? Някакво келеме на 14 години да държи тон на родител? И този родител да неможе да реши проблема? Мисля, че майка ти е доста снисходителна спрямо нея, което не е никак добре, сериозни мерки трябва да вземат родителите ви, а не ти. Теб те приема като сестра, дори и по-голяма "акъла който и наливаш" за нея нищо не значи.

П.С. В никакъв случай да не става дума за бой, това само би влошило нещата. Просто родителите ви ако имат желание ще намерят верния подход към малката си дъщеря и всичко ще се нареди.

Заключвате я за 2-3 седмици и ще видиш как ще се оправи

Голям фен Аватара на magita
    Бой .... :]
    No driving, no sleeping
    Live it up like it's the weekend
    When the DJ play the right song
    Gon' drink, gon' party all night long...
    Party all day, party all night
    Say you wanna party
    Let's party alright

Повече от фен Аватара на amnessia
    Град
    България
    Да има нещо вярно в приказката , че боя оправя нещата , ама вие знаете ли , че ако я заключат за 2 3 седмици в каква депресия може да изпадне - после пари няма да им стигат за хапчета.. Тя си е увредила здравето достатъчно , ама не е нужно да става по - зле.Заведете я на психиатър - да поговори с лекаря , той/тя ще я посъветва за много работи и сама ще се вкара в правия път.Не я мислете тая работа , че боя ще оправи нещата - напротив много е вероятно да станат по - зле. Дори и да не иска вземете направление от личния лекар и с майка ти най - добре да посетят лекар у въпреки , че не иска!Познавам 3 4 човека , които са изпадали в леки и тежки депресии от всякакви травми и всички са се оправили само с помоща на лекар !!
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    В тоя случай и трябва един опреснителен шамар и едно здраво наказание без преспивания никъде освен вкъщи, без нет и с мнооогоо учебници. Но аз си мисля, че тя вече е изпусната. За такива неща родителите трябва да говорят с децата си доста по-отрано.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Форумна Сектантка! Мега фен Аватара на dream1707
    До някаква степен я разбирам сестра ти, защото и аз се държах по подобен начин на 14 (не, че е минало много време от тогава ;д).. Събрала се е с такива момичета, които мислят тия работи за готини явно .. и те и влияят по лош начин... Аз се осъзнах, че правя лошо впечатление на хората с подобно поведение и, че не е присъщо нито за възрастта ми, нито нищо, въпреки че сама се уверявах, че просто това е начина ми на живот и така си ме кефи ..
    Стига с тоя бой .. Седни и поговори с нея, в момента е в пубертета и това държание до някъде е разбираемо, имайки предвид хората с които движи и това, което попива от тях ... Обясни и как изглежда в очите на другите, кажи и нещата, които написа тук и тнт ... Рано или късно ще се осъзнае... опитай се да и помогнеш тва да стане по-рано, да разбере в какво се е превърнала ..

Супер фен Аватара на nymphadora
    Ееее малко като от филм ми се струва тва..

Мега фен Аватара на Зайче..
    Цитирай Първоначално написано от dream1707 Виж мнението
    До някаква степен я разбирам сестра ти, защото и аз се държах по подобен начин на 14 (не, че е минало много време от тогава ;д).. Събрала се е с такива момичета, които мислят тия работи за готини явно .. и те и влияят по лош начин... Аз се осъзнах, че правя лошо впечатление на хората с подобно поведение и, че не е присъщо нито за възрастта ми, нито нищо, въпреки че сама се уверявах, че просто това е начина ми на живот и така си ме кефи ..
    Стига с тоя бой .. Седни и поговори с нея, в момента е в пубертета и това държание до някъде е разбираемо, имайки предвид хората с които движи и това, което попива от тях ... Обясни и как изглежда в очите на другите, кажи и нещата, които написа тук и тнт ... Рано или късно ще се осъзнае... опитай се да и помогнеш тва да стане по-рано, да разбере в какво се е превърнала ..
    Подкрепям.
    Аз съм малко по-малка, но знам за какво става въпрос /е, някой неща, които си описал са ми по-непознати, но пък други са ми до болка познати/.
    Първо - не бих те посъветвала да я биеш или някой друг да я бие. Това ще я ядоса и ще стане по лошо.
    Второ - Както и dream1707 каза, говори с нея. Ако подходиш както трябва ще те чуе. Или поне се предполага да го направи.
    Трето - забраните и спирането на джобните са тъпи варианти, вярвай. Имам една приятелка и родителите й постоянно и забраняват и не и дават пари, но и тя си намира лесното. Бяга от тях и краде. И това оправяне на проблема ли е? Според мен си е дори влошаване.
    И да, знам че все ще се намери някой да ми се обяснява тука колко не съм права, ама изобщо нямам намерение да ви чета обидите и обясненията.

Повече от фен Аватара на amnessia
    Град
    България
    Разбира се колкото повече му забраняваш , то толкова повече прави на инат.И както казваш винаги ще намери начин за разрешаване на проблема с джобните и т.н
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Повече от фен Аватара на Тарикатче
    Oxa.. Dai i nomera

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Когато мен ме беше подпукал подобен пубертет (е, не чак така) нищо не можеше да ме спре. Никого не слушах, хич не ми пукаше от разтревожени разговори. Една вечер закъснях много пак за някакви лигавщини, мама ми зашлеви един шамар от общо 2та в моя живот и се кротнах като агънце за отрицателно време след това. Понякога човек трябва да види докъде се е докарал, да му се покаже, че е настъпил границата и няма да бъде търпян повече. Да види, че е възможно да загуби обичта на близките си. Това е преди всичко емоционален шамар вътре в тебе и е може би 200 пъти по-ценен от всяка милувка. Поне в такива ситуации. Едно дете не трябва да се възпитава с бой. Не, разбира се. Но има някои редки случаи като този в темата, при които един шамар е наложителен.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

не знам дали ти си Готин и колко те слуша,обаче се опитай да и се харесаш и да се респектира от теб. Истинския респект си е най-силното оръжие. Когато видиш че те уважава и слуша достатъчно почвай да и говориш и да я превъзпитаваш. Ще се опррави мацката, но и трябва подкрепа!
    Забрави реплики от рода на : : спри да се заниамваш с тия курви" , "гледай в кво си се превърнала" и сяквите му обиди. С лошо не става!
    Препрати ми я ако не се справяш, аз вече имам опит ;д

Супер фен Аватара на rusoto_baby_f
    Сестра ти е тръгнала по лош път.
    ,,Майка ни знае всичко,постоянно се карат и си крещят,, - и аз съм се карала с майка ми, но чак да избягам от вкъщи не.
    - ами баща ти?
    Аз винаги съм имала малко страх и респект от баща ми.Достатъчно ми е едно негово скръцване със зъби и съм от най-кротките, въпреки, че до сега никога не ми е посягал.

Цитирай Първоначално написано от ULTIMATE Виж мнението
    Мисля, че майка ти е доста снисходителна спрямо нея, което не е никак добре, сериозни мерки трябва да вземат родителите ви, а не ти. Теб те приема като сестра, дори и по-голяма "акъла който и наливаш" за нея нищо не значи.

П.С. В никакъв случай да не става дума за бой, това само би влошило нещата. Просто родителите ви ако имат желание ще намерят верния подход към малката си дъщеря и всичко ще се нареди.

Супер фен Аватара на nymphadora
    А баща ти защо не проведе един по-сериозен разговор с нея?Въпреки,че баща ми ме е удрял само веднъж,имам огромен респект към него.Много рядко закъснявам,,но звънне ли ми той знам,че е нещо сериозно.. Така че си мисля,че и родителите ти малко са я изпуснали.

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    ако тръгнете с лошо, ще стане само по-зле ( тва е ясно)
    има и вероятност когато и държиш "реч" пред нея да не те послуша какво и говориш и оттам да не и влезе у акъла нищо
    по-горе прочетох и за бащата - да и кресне два-три пъти и да се освести малко и да се кротне
    просто ако вие не можете,тя трябва сама да се осъзнае но на 14 да го направи, малко не ми се види как ще стане
    винаги има и вариант- психолог

Супер фен Аватара на IseeDEADbodies
    Град
    Бургадидас !
    Изтървана работа. Ти не можеш да направиш нищо. Отдавна е трябвало да кажеш на родителите си, пък те да вземат нужните мерки. В крайна сметка ти си й брат, не баща. Можеш да я посъветваш, но не можеш да й казваш какво да прави, и какво да не прави.

П.С. - само не знам защо тая тема е в този раздел...

Съжалявам,че темата е тук,не съм писал преди,не знаех къде се слага,само видях,че тук най мн се пише.
    Иначе не скачайте толкова,до бой не се е стигало,освен няколко шамара.Благодаря за съветите,но за момента друга мъжка фигура освен мен наоколо няма.И така е от доста време.Уж аз трябва да играя основна роля,я нещо не се справям много.
    Иначе не се смятам за готин или някви такива,но си имам компания,познавам мн хора,имал съм доста гаджета,а знам,че тя преди все се оплакваше,ч иска повече приятели,повече внимание...Не искам да я изтървавам,преди ми имаше някъв респект,но вече ми говори като няква хваната от улицата.Точно вчера се опитах да говоря с приятелката й,и накрая на разговора тя ми предложи "ди си дръпна"!!** му майката с извинение...

Като дете бях отвратителна (не че още не съм) и са ме спуквали от бой. Толкова бой колкото аз съм яла, не познавам друг човек да е ял. Смея да кажа, че изобщо не е помогнало. Може би, ако е по-страхлива ще върши работа. Но както казах при мен например изобщо никога не е помагал.

Подкрепям идеята да я заведете на психолог.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си