Здравейте!
11 клас съм,вече реших - искам да вляза в УНСС направление финанси или икономика.Замислила съм си нещо като схема,но не знам дали е възможно затова искам дда попитам някой,който е по - наясно.Добре ни подготвят по математика в училище,дори отлично бих казала,но на мен винаги хуманитарните науки са ми идвали отвътре.Не искам да се занимавам повече със задачи,още повече,че макар и с хубави оценки не се чувствам достатъчно уверена.
Мисля догодина да държа матура по философия като избираема.В УНСС гледат матурите по БЕЛ и Мат.,ко не си държал по мат. я взимат от дипломата,а там ше бъде 6,затова смятам че този вариант е по - добър.Философията не ми е проблем - правих матури - справям се добре.Изпитът ми мисля да е с модул БЕЛ.Та...въпросът ми е няма никакъв проблем това да бъде така нали? Тоест не съм задължена да държа матура по математика заради направлението,което съм си избрала?
Благодаря предварително.
Естествено, че не си задължена да държиш матура по математика.Дори те съветвам да не я избираш, казаха ми, че тази година била много трудна(не че съм изненадана де).Аз също ще кандидатствам в УНСС и втората матура, която държах, беше по английски.
Възможно е аз да не съм разбрала правилно, но аз четох друго в сайта на УНСС. За балообразуването пишеше, че се взима веднъж средния успех от дипломата и 4 пъти оценката от изпита, който си си избрал, така най-високият възможен бал е 30. Ако искаш да кандидатстваш с матура, тогава се взима веднъж средния успех от дипломата и веднъж оценката от матура, така най-висок бал би бил 12. Та от тази гледна точка, най-добре би било да държиш матура по този предмет, по който се чувстваш най-уверен, и така дипломата ти ще бъде по-висока.
Тук е моментът да попитам, правилно ли съм разбрала или съм в грешка?
Така и не разбрах как се кандидатдтва в УНСС, т.е изпитите не са ми ясни. Разглеждах сайта видях модул 1 БЕЛ, модул 2 математика и модул 3 избираем предмет. Изпитите по БЕЛ и математика задължителни ли са?