- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Английски или немски ??
За училището съм категорична ,но за езика не -АЕ или НЕ... Който има опит да казва ...
Хм, кой клас си?
Принципно е добре да са в "комплект".
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
7 клас съм..Минаха изпитите...Ще пиша на 1во желание строителен техникум ,паралелка-архитектура и строителство ,но има 2 различни езика ..с немски или английски ...
Аз предпочитам английски.. но една г-жа каза, че за строителния немски или руски, защото техническите неща били на тия езици.
Не съм особено запознат колко точно се учат езици в строителен техникум, но ако искаш да владееш и двата - пиши немски.
Английския се учи от интернет и телевизия.
Ако си учила английски досега , по -добре пиши немскиСъгласна съм с Ukhtar . Или най-добре да учиш и 2-та едновременно
Аз съм за английски. По-добре да знаеш 1 език, но да си е на повече от прилично ниво.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Аз съм с Немски и Английски (мразя немския) ..но...тъй като има безброй онлайн курсове по англ ти препоръчвам немския. И по немсски си има курсове и ала бала нооо граматиката а и малките тънкости е хубаво да се учат задълбочено. Докато английския е навсякъде! Музика,филми, табели, реклами..ВСИЧКО! И в момента да те изпуснат в Америка или Англия-ще се оправиш без проблем![]()
Записвай немски.. само че, ще трябва да си учиш всички думи с определителните членове, защото после като започне граматиката ще ти е трудно...
Английски навсякъде...)
Едното се учи от другото. Приличат си думите малко и по изговор, и при писане. Ся като знам английския (не целия естествено) учих малко немски ей така от един речник и ми беше по-лесно от обикновенното. Иначе не ме кефи езика и не продължих...
FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd
НЕМСКИ!
Граматиката е трудна, но научиш ли немски - английския ще ти е като песен.
+ английски можеш да научиш винаги, дори от гледане на телевизия, но немския се търси все по-често.
Та - немски, като трябва да знаеш и английски.![]()
Last.fm
~ Seek the roses along the way, just beware of the thorns
~ Si vis pacem, para bellum
dontcare ^^
Пиши немски на всяка цена като първи език. Английския все някак ще го учиш, не гарантирам високо ниво, но ще го знаеш. Немският не се научава ей така - казвам ти го от опит. Завършвам 10 клас в езикова гимназия с първи език английски, знам го достатъчно добре, но немският ми е повече от сакат. Помага ми само това, че гледам спорт на немски и съм чел малко пресата им. Разбирам нещата, но не мога да вържа 2 изречения!
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
И аз сега ще кандидатствам и ще съм с немски поради същите причини,изброени по-горе.. Просто няма смисъл до сега ,ако си учила английски да влизаш с него . По-добре запиши немски , а английският е навсякъде около насУспехче ..
Английски! Подкрепям DesireToFire.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Попринцип е по-хубаво английски,но ако искаш и двата да ги учиш - пиши немски и си ходи на уроци някъде по английски..
7 години съм учил интензивно немски и честно да ти кажа след него английския е като детска игра. ПО- добре научи немски първо. Пък и английски има навсякъде - все някак ще го научиш.
пхахах, аз немския мога да го науча колкото суахили примерно.. английски, upvote both hands
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Аз сега ще уча и двата езика, но до 7 клас предполагам (ако си го учила от 1ви клас) си научила дотолкова английски, че да си го говориш добре. Пък и той е по-лесен за научаване. Препоръчвам ти немски, защото е по-труден и ще ти е много полезен в бъдеще![]()
Ако си учила английски до сега - немски. Мисля, че даже ще държите изпит накрая на годината по езика, познавам едно момиче, което е с архитектура в Строителния техникум в Бургас и сега на 20 ще държи изпит по английски.
Успех!
АНГЛИЙСКИ !!!! За втори става немски.