- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Връзка на работното място?
Случвало ли ви се е, какво мислите по темата?
Примерно, запознавате се с яка/як колежка/га и там - разменяте контакти и в последствие започвате да правите неангажиращ секс или да имате връзка![]()
Ъхъ, случвало се е.
Не знам какво очакваш да чуеш. Нормално е.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Не е ли малко странно, деа знам.
Мотаете се по цял ден в едно помещение с другите колеги и се стараете да не си говорите. Лол.
Що да не си говорите или що да се ограничавате някак изобщо? На работа сте колеги изпълнявате си задълженията и се отнасяте като колега и толкоз, извън работа вече си правите квото искате. И на двамата е ясно че в отношенията в работа няма нищо лично, там сте за да вършите работа. Ще си показвате колко се обичате и подобни навън. На мен не ми се вижда проблемно или сложно.
Dr. Gregory House
не, щото съм тарикат и нямам нито работно място, нито колеги и колежки![]()
Където си вадиш хляба е препоръчително да не си вадиш гениталиите.
На това мнение съм. Работата е място за пълна концентрация, където искам да се вихря, както ми дойде и не ми се ще постоянно да се разсейвам от някого. Не съм от тези, които си падат по това да се подмазват на шефовете, но не ми се нрави и да създавам едно определено впечатление на несериозност. Там съм, за да работя, не да си намирам гаджета.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Идеята не е в това да се криете и да се дистанцирате, а да не се позволява работните отношения да влияят на личните и обратното. Примерно ако той е направил нещо, което не ти се е понравило на работа да не му пилиш на главата като се приберете у вас. Или ако сте се сдърпали като двойка, да не си говорите на въпреки цял следобед на работното място.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Тогава надали ще те притеснява, че чукаш колеги.
Бейби - това е поредната заблуда, наложена от обществото.
Dr. Gregory House
Да, в интерес на истината, работното място предполага, че ще намериш хора с твоята професионална ориентация + сходни интереси, което е яко.
Всеки си знае за себе си. Аз не се виждам с колега. Прекалено много ще му тъпча самочувствието.
Разбира се. Права си, но...
Ако работим на едно място и ми се прави само на колега и да се крие тая връзка от останалите - няма да го бъде. Съвсем не смятам, че трябва по цял ден да си висим на вратовете, но... една прегръдка или целувка да не получавам, ако се разминем - тц.
Абе, ако единият от двамата не е шеф на другия, всичко е наред.
Мда, в тийнпроблем всички имат години професионален опит и сменени поне няколко постоянни работни места зад гърба си.![]()
Welcome to the Jungle...
Идеята за връзка на работното място не ми допада.Не обичам да се смесват нещата - връзката си е връзка, работата - работа..Така, че избягвам подобен тип взаимоотношения.
^ Това не си представям как би станало.Ако съм му ядосана за нещо съм си ядосана и толкова. Максимум мога да сложа на режим изчакване, докато има хора наоколо. И пак ще витае здраво напрежение.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Запознах се с моя половин точно на работа. Беше много хубаво. После аз напуснах и започнах да работя нещо съвсем различно, но пък ми липсваше да работим заедно и да го мяркам, макар и за малко. Беше хубаво.
Това дето Беливърката каза ми се струва напълно постижимо и нормално. На работа нямаш право на емоции или лични моменти. Там си зад маската на длъжност. Там Пешо ти е шеф, а в бара Пешо ти е приятел. С ученическата ми любов бяхме точно по тоя начин - аз бях ръководител на малка групичка от хора, в това число и нея. Не се е сърдила.
Защо сега е толкова трудното да си сложите маска, предвид че го правим постоянно всички?
Dr. Gregory House
Съвсем честно - не мисля, че си слагам маска. Просто се държа различно на различни места. С учители разговарям учтиво, със съучениците си - на "човек" или пък им крещя за нещо (:д), с моето момче - по друг начин и така. Смятам, че нагаждането на поведението според ситуацията далеч не е маска.
Но да си слагам маска... не умея. Емоциите ми идват в повечко, за да успея.
Аз не го правя. Не ме бива в преструвките. Като изключим role playing, съм зверски слаба актриса. Когато съм бясна, ме избива на сълзи повече, отколкото на викове и скандали. Ставам спокойна и добричка, когато си решим проблема. Преди това ми е нервно и колкото ще да е смотана и елементарна работата, бих допускала повече грешки.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Хубу, както искаш го наречи - маска, различно поведение, нагаждане на поведението. Същото изразява, облечено в други думи.
Ако майка ти е учителка примерно и ти учиш в нейния клас няма да се държите по същия начин както у вас, нали? Това имам предвид. Не би трябвало да има разлика между държанието ти към майка ти в училище и държанието ти към другите учители. Отделно аз като отида на гости на майка ми в нейната работа няма да разбереш че сме роднини.
И преди да кажеш че е невъзможно - два пъти в начален курс и един път в среден курс съм бил свидетел на такъв случай само в моя клас.
Макар че е маска, щото на работното място от теб се искат точно определени неща, свършени по точно опртеделен начин. И ти ги вършиш, без значение харесва ли ти или не. Приятелите е друго нещо, не го засягаме, щото в случая темата не го изисква.
Dr. Gregory House