- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Ако човек не работи през целия си живот
като навърши дадени години, има ли право на пенсия?
ако не работиш през целия си живот и по цял ден си в нета, ще ти викат глобала
n00bs
Май не,защото трябва да имаш години стаж,за да получаваш пенсия.
липсата на некомпетентност при някои индивиди е плашеща
n00bs
Абе Глобале, толкова cи cтанал cкучен и банален, че даже не те и трия вече...
Има шанс да разбера след като нямам пукнат ден стаж а вече съм в години.
При първа възможност отивам в чужбина, било Турция или някъде другаде ....
аннн стаж трябва...
ама те в българия гледат да те прецакат колкото могат
голям шит е като те тикнат на граждански договор ;х
И какво? Ще бачкаш 30 години една длъжност без повишение и за награда ще получаваш 150 лева пенсия, с които ще се чудиш как да живееш?
Глупава държава с глупаво управление. Просто българската политика е пълна простотия. Докато не се оправи, не смятам да оставам тук. Отивам в някоя нормална държава, вземам двойно гражданство, вземам приятелите ми и си живеем живота. По-добро е от това да бачкам като насран цял месец за някакви мизерни 300 лева, с които да се чудя кое първо да платя...
Защо във всяка тема 80% от коментарите са изпълнени с такава злоба и обиди? Това, че пита подобен въпрос не означава, че има намерение цял живот да не работи, дори да има - няма как да стане, все ще му се наложи, но това е тема на друг разговор. Хубав въпрос е задал, защото в много от другите държави вземат пари дори да не са работили я заради мързел, я заради проблеми с здраве, я заради това, че мъжО не е давал на жена си да бачка, ами само да домакинства.
Вземат пари, вземат, защото държавата мисли за хората си. Ама нашата красива държава, освен с красотата и с друго неможем се похвалим. В другите държави също жените към пенсиите получават бонус пари за това, че са родили определен брой деца.
извинявам се за дабъл поста, бях млад и не знаех какви ги върша![]()
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Имаш право на социална пенсия. Не знам обаче на колко години ще ти я отпуснат.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Знам, че спора с теб е все едно споря с радио, ама аз все пак да си кажа.
Ако си редовен в държавата и си плащаш данъците и не създаваш проблеми - няма да ти откажат двойното гражданство, стига да покриеш изискванията - език и пребиваване. Младите хора имат много повече перспективи в чужбина, отколкото тука. Тук просто не могат да си открият и развият пълния потенциал, защото държавата ограничава развитието на младите.
Абе неква социална взимаш..ама нема ти стигне да си обършеш задника с нея.
Стягай се и научи кво е работа.
Намираш си работа, не е толкова трудно. Ако нямаш претенции, можеш да почистваш домове, офиси и т.н., или нещо подобно, за 4-цифрена сума от рода на 1500 евро месечно.
Не те знам какви хора познаваш, но сравнено с българския стандарт, в чужбина си живеят мнооооого по-добре. 40 евро за концерт на фона на 3000 евро заплата са джобни пари. Обаче 40 евро за концерт на фона на 150 евро заплата са много. Забелязваш ли разликата?
Наемите са от рода на 200 до 500 евро, ако не искаш да живееш в центъра. Цените на имотите са от рода на 80 до 150 хиляди евро в зависимост от големината на апартамента.
Карта за транспорта струва 45 евро (30 за учащи), това е за целия град неограничено използване. Можеш да заредиш един вид ваучер в картата, където използваш автобуса за 1.60. Но на фона на 3000 евро заплата, това е нищо.
Не знам колко струва издръжката на кола, не съм се интересувал. ПТП-та рядко стават, хората си спазват ограниченията, не карат бързо, а улиците са дълги и прави.
Да останеш без работа е малко вероятно, защото работодателят е задължен първо да те пусне на изпитателен срок и тогава да те наеме на постоянна работа. Не може да те уволни и да наеме някой друг на същата длъжност за година, ако не се лъжа, иначе бива подсъдим. А дори и да те уволнят, ти би трябвало да си имаш достатъчно спестени пари, за да живееш, докато си намериш нова работа.![]()