.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 64
    Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив

Ако човек не работи през целия си живот

като навърши дадени години, има ли право на пенсия?

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    ако не работиш през целия си живот и по цял ден си в нета, ще ти викат глобала
    n00bs

Супер фен Аватара на DeviL_AsS
    Май не,защото трябва да имаш години стаж,за да получаваш пенсия.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    липсата на некомпетентност при някои индивиди е плашеща
    n00bs

Град
    Пловдив
    Ами всъщност темата е сериозна.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от M297 Виж мнението
    За турци няма пенсии даже и да работят.
    В Турция пенсиите им са 2000 лири, доколкото помня ... ама в случая питам за българските пенсии

Абе Глобале, толкова cи cтанал cкучен и банален, че даже не те и трия вече...

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Супер фен Аватара на Me4encety
    Тряа да си работил за пенсия,мързел.

Цитирай Първоначално написано от mitkooo0
    Ако започна да водя полов живот ще ми спре ли разтежа , като цяло (пенис , вискочина ..) ?? на 14 съм
    Цитирай Първоначално написано от theeye770
    ще ти спре на тебе..мозъчната дейност... кви са тия глупости?!

Има шанс да разбера след като нямам пукнат ден стаж а вече съм в години.

Град
    Пловдив
    При първа възможност отивам в чужбина, било Турция или някъде другаде ....

Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
    При първа възможност отивам в чужбина, било Турция или някъде другаде ....
    Бегай да береш ягоди в Англия.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от linusvanpelt Виж мнението
    Нещо по-престижно, все пак съм висшист

Нещо по-престижно, все пак съм висшист
    В чужбина никой не му дреме, там си втора ръка човек. Или ще сменяш памперси на 90 годишни дедковци или ще копаш лозето, това е.

Град
    Пловдив
    Ако имаш добри връзки, не е това.

Ако имаш добри връзки, не е това.
    Сори брат ама това ти не е България, там системата е друга.

Мега фен Аватара на CupcakeKitty
    аннн стаж трябва...
    ама те в българия гледат да те прецакат колкото могат
    голям шит е като те тикнат на граждански договор ;х

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    И какво? Ще бачкаш 30 години една длъжност без повишение и за награда ще получаваш 150 лева пенсия, с които ще се чудиш как да живееш?
    Глупава държава с глупаво управление. Просто българската политика е пълна простотия. Докато не се оправи, не смятам да оставам тук. Отивам в някоя нормална държава, вземам двойно гражданство, вземам приятелите ми и си живеем живота. По-добро е от това да бачкам като насран цял месец за някакви мизерни 300 лева, с които да се чудя кое първо да платя...

Защо във всяка тема 80% от коментарите са изпълнени с такава злоба и обиди? Това, че пита подобен въпрос не означава, че има намерение цял живот да не работи, дори да има - няма как да стане, все ще му се наложи, но това е тема на друг разговор. Хубав въпрос е задал, защото в много от другите държави вземат пари дори да не са работили я заради мързел, я заради проблеми с здраве, я заради това, че мъжО не е давал на жена си да бачка, ами само да домакинства.
    Вземат пари, вземат, защото държавата мисли за хората си. Ама нашата красива държава, освен с красотата и с друго неможем се похвалим. В другите държави също жените към пенсиите получават бонус пари за това, че са родили определен брой деца.

Цитирай Първоначално написано от linusvanpelt Виж мнението
    Ако дойдеш тук звънни ако ще минаваш към моя квартал или към центъра, за да знам да си стоя вкъщи, да не се засечем случайно.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Цитирай Първоначално написано от ULTIMATE Виж мнението
    Защо във всяка тема 80% от коментарите са изпълнени с такава злоба и обиди?
    ГРРР МРАЗЯ ТЕ И ИСКАМ ДА ПИЯ ВИНО ОТ ЧЕРЕПА ТИ! ДЕБЕЛ!

извинявам се за дабъл поста, бях млад и не знаех какви ги върша

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Имаш право на социална пенсия. Не знам обаче на колко години ще ти я отпуснат.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    /dev/null
    Всеки народ заслужава управлението си. Ти - също - и най-вече, защото си активен закопаващ всичко положително. В този смисъл изобщо няма за какво да те питам ти какво си направил, за да промениш нещата, защото деструкцията ти е очевидна. А страната сама няма как да се оправи. От друга страна, да си мислиш, че двойните гражданства стоят и ги раздават ей така на който си поиска... ето сега вече обмислят да отменят Шенген заради многото емгранти. Скоро и страната ще излезе от ЕС - преди или след Гърция, или и трите заедно с Румъния. Отделно всяка страна ще си вкара таралеж в гащите и ще сбърка много ако те вземе за каквото и да е. Впрочем отдавна заплатите са по-високи от 300 лв.
    Знам, че спора с теб е все едно споря с радио, ама аз все пак да си кажа.
    Ако си редовен в държавата и си плащаш данъците и не създаваш проблеми - няма да ти откажат двойното гражданство, стига да покриеш изискванията - език и пребиваване. Младите хора имат много повече перспективи в чужбина, отколкото тука. Тук просто не могат да си открият и развият пълния потенциал, защото държавата ограничава развитието на младите.

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    Абе неква социална взимаш..ама нема ти стигне да си обършеш задника с нея.
    Стягай се и научи кво е работа.

Град
    /dev/null
    Е, как ще пребиваваш ако нямаш работа? А аз говоря, че няма да има работа за такива като теб. Държавата може и да ти ограничава развитието, но ти ограничаваш развитието на държавата и си заслужаваш управлението.

И не мисли, че големите заплати на запад са големи. Голяма част от хората, които познавам на запад, също си броят стотинките, макар че имат задължителния айфон примерно (защото ако не си го купят отпадат от конкуренция) и еднакво трудно събират пари за концерт, колкото и в София. Защо не кажеш какви са наемите например там, както и цените на имотите? Защо не кажеш колко струва карта за транспорта? Защо не кажеш колко струва издръжката на кола - застраховки, данъци, глоби и всичко останало, самият шоф. курс колко струва? И най-страшното - какво става ако няколко месеца останеш без работа там - при тези в пъти по-високи разходи, направо фалираш и оставаш на улицата. Което значи, че през останалото време си пришпорван като куче да работиш.

Какво става с момчетата и момичетата, които много работят - не погрозняват ли?
    Намираш си работа, не е толкова трудно. Ако нямаш претенции, можеш да почистваш домове, офиси и т.н., или нещо подобно, за 4-цифрена сума от рода на 1500 евро месечно.
    Не те знам какви хора познаваш, но сравнено с българския стандарт, в чужбина си живеят мнооооого по-добре. 40 евро за концерт на фона на 3000 евро заплата са джобни пари. Обаче 40 евро за концерт на фона на 150 евро заплата са много. Забелязваш ли разликата?
    Наемите са от рода на 200 до 500 евро, ако не искаш да живееш в центъра. Цените на имотите са от рода на 80 до 150 хиляди евро в зависимост от големината на апартамента.
    Карта за транспорта струва 45 евро (30 за учащи), това е за целия град неограничено използване. Можеш да заредиш един вид ваучер в картата, където използваш автобуса за 1.60. Но на фона на 3000 евро заплата, това е нищо.
    Не знам колко струва издръжката на кола, не съм се интересувал. ПТП-та рядко стават, хората си спазват ограниченията, не карат бързо, а улиците са дълги и прави.
    Да останеш без работа е малко вероятно, защото работодателят е задължен първо да те пусне на изпитателен срок и тогава да те наеме на постоянна работа. Не може да те уволни и да наеме някой друг на същата длъжност за година, ако не се лъжа, иначе бива подсъдим. А дори и да те уволнят, ти би трябвало да си имаш достатъчно спестени пари, за да живееш, докато си намериш нова работа.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си