Здравейте ... Имам главно два въпроса.. Първия е как се лекува пришка ? Днес ми излязоха две пришки на крака, който са големи и много болезнени .. Едната се обели още докато вървях ... другата все още не се е обелила .. Та, с какво мога да ги лекувам ? Защото в момента куцам и с двата крака, дори когато не съм обула нищо ... И вторият ми въпрос е как се лекува кокоши трън ? Имам нещо на средния пръст, прилича на насъбрала се кожа, като топче, много боли когато го натисна, но пък няма никакви черни точици и такива неща отгоре ... Та, какво да го правя ? Много ми пречи като пиша, защото е на дясната ми ръка ... Ще се опитам да прикача файлове на пришката и на пръста ми, защото не съм сигурна дали е кокоши трън, но стой на пръста ми от около 2 години и явно няма намерение да се маха. До сега не съм го третирала с нищо. Благодаря ви за помощта предварително
1во за пришките
Мажи си мястото с крем за омекотяване на кожата за да се поотпусне малко. Можеш да ходиш с някакви меки чорапи. Препоръчвам ти да не ходиш отново с тия обувки защото май проблема идва от тях :O Също така не е препоръчително да я пукаш
2ро за кокошия трън погледни тук http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...&part=all&vc=1
Не знам дали ще ти помогне. ОТИДИ НА СПЕЦИАЛИСТ!
Баща ми имаше кокоши трънове по ръцете. Гореше ги. Боли, замирисва на изгорена човешка кожа, гадно е.
Брат ми имаше кокоши трънове по коленете. Използвахме смокини. Маже се мястото, и те така изчезнаха.
После и брат ми и аз имахме по един кокоши трън на ходилата на краката ни. Махнахме ги като се мазахме с едно мазило от аптеката. Общо взето консултирай се с лекар или в аптеката и те биха могли да ти предложат мазила. Аз нямам право да поставям диагнози или пък да предписвам лекарства.
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 06-04-2012 на 16:50
Благодаря ви ... ами аз четох, че се правело компрес със мед за кокошия трън ... и пробвах сега си направих, пък да видим ... ааа за пришката, тя едната се обели още докато вървях, другата за сега се държи ... мазах ги с крем здраве и двете, а преди това фелшера в училище им слага йод, но на оголената особено много заболя ..