- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Смятате ли че голямата разлика в годините може да провали любовта на двама души?
Аз имам приятел който е 17 години по-голям от мен но се разбираме отлично, мисля че разликата в годините би била пречка за родителите ни, задавам ви тази тема защото искам да разбера дали има и други като нас с подобен случай и какво мислите, дали годините не трябва да са фактор за раздяла или биха могли да бъдат?![]()
Зависи на каква възраст са двамата души. На колко си? На 18? А приятеля ти на колко е - 35?
Прекалено е голяма разликата. Ще го усетиш когато почнете да правите по-сериозни планове за бъдещето ви.
Ако всичко в личните ви отношения, интереси, характери е перфектно, то годините нямат значение. Винаги можете да се справите по-нататък, стига ти да не си наистина прекалено малка в момента. Няма точен съвет за подобна ситуация. Ако искате да сте заедно и да преодолявате трудностите един до друг - правете го.
МОМИЧЕ СЪМ!!!
И сега 100про ти си на 14-15, а той на 31-32. Ако си пълнолетна, да, бих те разбрала, може би намираш истинският мъж в неговото лице, но все пак плановете, амбициите ви един ден няма да гледат в една посока. Не си струва да се задълбочаваш в тоооолкова сериозна връзка с толкова голям на възраст човек.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Авторката е на 18. Така пише в профила и.
Абе, то така пише, ама аз мисля, че в една тема я срещнах и беше споменала, че е на 14-15. Но както и да е, може и да бъркам. И все пак не мисля, че е нормална тая възраст, дори да е на 18.![]()
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Кво ти пука бе.. Щом ти е готино с него къв е проблема? Верно, че са много годините.. Обаче в крайна сметка тряа да му е готино на човек и да е щастлив.. Така, че да не ти пука.. Само да не те използва тоя пич щото според мен 99% точно това правиАко греша обаче годините не са толкова важни макар и да са доста в твоя случай
![]()
Трудна връзка заради разликата и колкото и да имате общи интереси, планове и т.н. в даден етап от връзката малко или много има разминаване в тях, но колкото по-трудно, толкова по-сладко е лично за мен. (личен опит)
Пречи. Особено ако по малкия е прясно излюпен.
Във вашия случай ще си проличи съвсем скоро.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Сигурно.. Но докато си проличи си правете кефа и тва е : )
Колкото повече пораствам толкова повече се увеличава и критерият ми за нормалност в по-голямата разлика в годините.Но знам ли...това са 17 години разлика...почти колкото твоите цели ако си на 18.Та той ако беше циганин спокойно можеше да ти е баща имайки предвид че там и доста по рано от 17 стават родители.Мисля си че въпреки всичко разликата в мисленето ви е огромна и гледате в различни посоки.Просто за момента подадени на страстта още не сте го усетили.Или поне ти не си.Голяма е и вероятността да те използва само за секс говорейки ти изкушаващи неща за любовта лъскайки егото си на застаряващ вече мъж с това че е хванал много по млада мадама.Но пък това може и да говори че не може или поради някаква причина не иска да си хване някоя малко по възрастна.![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Според мен е голяма разликата,но все пак зависи и от годините ви.Ако имате общи интереси и сте сериозни един към друг,това,което може да провали връзката ви е откриване на МНОГОТО различия в гледните ви точки,с течение на времето,както и хорското мнение.. дали ще го има?! В този случай,да,ще го има,но ако наистина се обичате и искате да задържите тази връзка,трябва да не отразявате хората..![]()
най-голямата която съм имала е 13 години разлика..
Изкарахме 1 година заедно
Това "ама той може да ти е баща" е най-голямата простотия.
Против голямата разлика съм когато става дума за деца, но след една определена възраст годините вече не играят кой знае каква роля.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Личното ми мнение е че над 5 (при по-възрастни и зрели да кажем 10) години пречи. Рано или късно, започва да пречи.
Разбира се, че има значение. Ако си на 15 не може да си с 30+ годишен. Не може. Извратено е.
Но виж, ако си на 20 е по-различно. И все пак не може и да си на 20 и да си с 40+ годишен.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Кои сте вие, че да казвате какво може и какво не може, какво е редно или не? Законът поставя една определена граница, до която се определят годините с прекалено голяма възрастова граница като педофилия. Оттам нататък - брали му лайката. Ограниченията са само в собствените ви глави и ви пречат да видите по-далеч от носа си.
Въобще не отричам, че трудно се получава. Независимо колко ти сече пипето и колко си "по-" и "най-" в менталното си развитие пред съученичките си, или пък колко партньорът ти е толерантен, си е трудно, 'щото има някои неща, някои истини, до които човек достига чрез житейския си опит, а той, колкото и богат да изглежда от погледа на 15-17-годишно момиче, няма как да е нещо особено. Забавно е да го играеш ролята на учител на неопитно, младо и чаровно човече, но се уморяваш в един момент, 'щото започваш да искаш равнопоставен партньор.
Ако ти самата имаш нЕкви сериозни намерения, пийни една вода и си помисли пак. 'Щото човек се влюбва, ама ако не поддържа чувствата си и не се грижи за любовта, тя се потиска под напора на битовизмите. И ако в момента виждаш всичко в розово и ти е мечта да не ставате от леглото цяла нощ, а на сутринта да му направиш палачинки, то в момента, в който евентуално заживеете заедно, нещата ще се променят. 'Щото тва легло трябва да се оправя сутринта, чаршафите трябва да се перат, купата от сместа за палачинките трябва да се измие, трябва да се сготви и нещо вкусно за вечеря, сметки имат да се плащат... Ей такива ми ти съвсем ежедневни препъни-камъчета. Ако не си готова на слугинаж и на грижа за някой друг освен за себе си, ако не си сигурна, че би издържала да бъдеш с по-голям, зрял човек, като от теб също се очаква да израстеш бързо и да узрееш рано-рано, ако не си готова да приемеш не само плюсовете, ами и недостатъците на човека до теб, който днес е прекрасен, чаровен и улегнал принц, а вечерта си зарязва чорапите на средата на стаята, сутринта забравя да се избръсне и когато приготвя закуската потапя кухнята в хаос, то те съветвам да се пренасочиш към момче около твоите години, което няма да се взима много насериозно и ще очаква същото и от теб.
В крайна сметка, все си мисля, че годините са някакви цифри(въпреки, че е уместно отново да подчертая, че не толерирам педофилията) и не е важно нито на колко лета си, нито колко време си с един човек, а моментите, поуките, които преживяваш с него. Като ти е тръпка - изживей си го, забавлявай се, но не го превръщай в драма, когато(ако) пътищата ви се разделят по обективни причини.
Ако беше пич, щеше да си живееш живота, както намериш за добре, но понеже си малка, недорасла и несигурна, разпитваш по форуми. Пък щом се е стигнало и дотам да се тревожиш за одобрението на родителите си, най-добре си стой на задника и не се занимавай с неща, за чиито последствия не можеш да поемеш отговорност.
Голяма е .
Той човека сигурно вече си е изживял живота и търси нещо младо .
Лично мнение <>
Принципно не обичам да гледам с предразсъдък на каквото и да е, но 17 години са много. Моята най-добра приятелка е с мъж 15 години по-голям. Тя е на 18, той на 33. И наистина годините си оказват влиянието. Той иска семейство и деца, знае, че тя не може да му ги даде, на нея й е време за забавление и може да си прави каквото иска, а се занимава само и единствено с него, все едно е последния мъж на земята. И като прибавим огромния му опит и липсата на всякакъв такъв при нея...
Миличка, не си струва. Ясно ми е, че се чувстваш привлечена от този мъж, защото той е голям, опитен, обигран и тн, но наистина явната ти липса на опит и наивността ти ще ти изиграят лоша шега.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Голяма е разликата, поне за мен. Но ти си решаваш.
Реално погледнато е наистина трудно да се получи такава връзка, но е възможно, когато има чувства, истински чувства, разбиране, общи гледни точки и начин на мислене. Тогава по- биха се получили нещата.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Всичко над 5 години според мене рано или късно ще си проличи. Аз изобщо не мога да си представя какво толкова виждаш в човек който е 17 години по-голям от теб и ако му дадеш още 5 може едва ли не да ти е баща.
И спря да се върти за миг земята..
Е, хубаво. Захапи ме че съм казала нещо. И междудругото, как разбра че тя в действителност не е на 18?
на 18 сам родена съм 1994 година аз поисках мнение вие направо половината щяхте да ме разпънете на кръстблагодаря все пак на тези които ме подкрепиха, човека не е някой педофил дето си търси млада птица смятам че нямат значение но исках да попитам и други като мен как мислят и какво мнение имат
той дори още го е срам да си поиска вапреки че сме заедно от много скоро и си личи че е луд по мен, има супер младежко мислене защото преди време си беше по живата и не е тайна за никого но явно се е осъзнал че онзи живот който е живял нищо не му е дал, намирам в него спокойствие той самия търси спокойствието постоянно споделя с общите ни познати колко много знача за него и така на татък надявам се всичко това да не е просто един мираж, благодаря ви
![]()
Последно редактирано от huba_buba : 06-06-2012 на 17:09