- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Странен проблем докато играя игри - черен екран
Здравейте,от скоро ми се появи един проблем.Докато играя по-тежки игри от сорта на Фифа 2012,ПЕС 2012 и др. изведнъж както си играя ми се появява един черен екран + някакъв странен звук и компютъра ми се рестартира..Този проблем го имам само при по мощните игри,а в ЦС-а нямам такъв проблем.Компютъра е нов и покривам всички изисквания на игрите,които играя,а до сега никога не е ставало така.Нека някои,които е наясно с проблема да ми помогне.Благодаря!!!
Колко нов е?
Видео драйвери?
Don't hate the hacker,
hate the code!
На 1 година.
http://prikachi.com/images/652/4855652X.png
Иначе може и да е от прегряване,как да го охладя?
В еверест си пише колко градуса е процесора и на какви обороти работи охлаждането постни . Кажи как са ти ?
добре е да се почисти от прах, но без да се стърже по платките, там има едни миниатюрни ел. компоненти, които лесно би могло да бъдат изтръгнати от платките, най-добре е да (на-)правиш това с прахосмукачка с възможност за издухване на въздуха през маркуча - разбира се в случай че разполагаш с такава, другият вариант е с крачна помпа за помпане на автомобилни или велосипедни гуми, също така е добре да има добро системно охлаждане на кутията, например ако има възможност за един 120 мм. вентилатор на предният панел, и един 120 мм. на задният, единият трябва да вкарва въздуха, а другият да изкарва
Последно редактирано от npp : 06-05-2012 на 14:55
Прегряването е свързано със син екран и/или рестартиране на компютъра. Едва ли е от това.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Опс, моя грешка, не бях видял това с рестартирането![]()
Don't hate the hacker,
hate the code!
Ето снимка на температурата. http://prikachi.com/images/443/4857443M.png
Това ли е проблема,заради който ми се рестартира компютъра ?
До колкото разбирам, това МЦП е чипсета?!?
http://www.dekada.com/catalog/chipse...210-p-152.html
Ако можеш да сложиш сам, това охлаждане или го занеси, в някой сервиз, за да ти сменят охлаждането на чипсета. Като ги помоли и нова паста да сложат на процесора.
Don't hate the hacker,
hate the code!
това е много слабо, не си заслужава, правил съм тестове с такива, и ефекта от тях не е почти никакъв
всички температури са високи, имаш нужда от системно охлаждане на кутията, ако кутията позволява 120 мм. вентилатори на предният и задният панел, направо си купи два такива и ги монтирай, така че от едната страна единия да вкарва въздух, а другият да изкарва от другата страна, примерно два такива:
http://www.dekada.com/catalog/fan-12...rpm-p-854.html
но първо провери дали имаш 120 мм. гнезда на двата панела
след като направиш това, пусни отново скрийн с температурите да видим какви са
Последно редактирано от npp : 06-05-2012 на 19:39
Не намирам температурите за високи. Би трябвало да се справя в пъти по-добре, от колкото, малкото пасивно охлаждане на чипсета.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Когато пусна ФИФА 12 температурата на графичния процесор ми става 100 градуса.Не може ли някак си да се размина без да давам пари,защото в момента съм доста на зор..Освен утре с прахосмукачката да почистя компютъра..но дали ще свърши работа ?
Може да го почистиш и да оставиш кутията отворена, но ще трябва да се чисти по-често.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Отиваш в някоя фирма за компютри, даваш им 15 - 20 лева, почустват ти го, смазват процесора, проверяват пастата как е, за да не се правим на цигани, че разбираме от всичко. Това е защото ти прегрява процесора, не е страшно, но ако продължаваш така накрая ще изгори, което означава, че ще трябва да си купиш направо нов компютър.
Еиии, СуперСайз, спри с простотиите, че ще настигнеш торВПН.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Какво толкова казах, че не е така, след като съм работил към Jar и се опитвам да го кажа по най-елементарен начин. Няма нужда и смисъл от спорове, но ми е интересно какво толкова невярно казах, че ме захапа така.
100% e от прегряване на Видео картата. Най-вероятно трябва да и се смени пастата, щото старата се е "опекла" вече, и ако може да се мисли да и се смени и вентилатора по възможност с по голям, а ако е с пасивно охлаждане да се сложи допълнително перка. Другото което спомена "npp" e да се сложат 1 или 2 - 120 мм вентилатора на кутията отпред и отзад, ако има достатъчно място разбира се. Температурата на чипсета също е висока. Препоръчвам смяна на пастата и по голям радиатор + вентилатор за чипсета. В "декадата" има такива...
70 градуса за видео карта са малко.Моето 9800ГТ вдига до 93 на фурмарк. Проблема е в чипсета.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Малко? 70 градуca без никакъв товар? Ако не виждаш е пуcнал cамо евереcт и мозила, което грам не товари видеото.
Проблема ти е във видеото мой човек 100%. То че и чипcета прегравя - яcно. Но картата направо cе пърже. Занеcи го на cервиз, ако не знаеш какво правиш (очевидно не знаеш). Ако не ce оправи от редовното чиcтене, мазане и паcти-маcти - ново охлаждане. Иначе, един по-добър въздушен поток в кутията ще ти е много от полза. Вземи пример какво ти каза npp по горе за вентилаторите 120мм. Чипcета вероятно ще cе оправи ако му ce cмени паcтата н радиатора. Ако ли не - активно охлаждане (cиреч вентилатор). Имай предвид, че тея малките чекиики от по 30мм дето ги продават бучат като хеликоптер направо, и аз не ги препоръчвам много. Обикновено чипcета на би трябвало да прегрява. Ако го прави - значи имаш някакъв проблем по дъното, най-вероятно.
Здравейте,отново..След дълго човъркане се оказа се проблема е във видео картата http://prikachi.com/images/566/4865566c.png ..Вижте даже какво стана с Windows-a..Видео картата ми е NVIDIA GeForce GT 430 ..ще ви помоля за една малка услуга..Ако някои може да ми намери нови ъпдейти за тази видео карта ще съм му много благодаренНадявам се чрез новите ъпдейти да се оправи.
Картата ти прегрява на игрите. Не е нормално да я пържиш на такава температура.
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
Ето ти линк за драйверите. Едва ли ще реши проблема, но пробвай.
А имаш ли някаква идея защо Уиндолса ми стана такъв?