- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Маса или релеф ?
От много време съм се чудил по колко серии/повторения да правя.До колкото ми е известно ако правя по 4х8 повторения на упражнение се води за качване на маса , а 4х12-15 за релеф. Въпроса ми е следния - мога ли да правя за маса , лятото да тичам ( да горя мазнини ) и да бъда релефен ? И кое бихте ме посъветвали да правя 4х8 или 4х12-15 ? може да са ми тъпи въпросите , но просто ми е интересно. 60 кг съм , от скоро започнах да взимам протеини.
освен ако не си 150 см - нямаш още мускули за да гониш релеф
тренирай за маса.. с по 4-5 повторения на серия
Ами .. мерси за бързия отговор , почвам само за маса да правя от тук нататък.
п.с не съм нисък хд
4-5 повторения? стуват ми се малко де... прави серии с такива килограми, с каквито ше можеш да направиш 8-10 повторения
то густо, то пусто
4-5 повторения са по-скоро за сила...
то густо, то пусто
грешката е моя, сънен съм. 4-5 са за сила, 8-10 са добре. Извинявам се за объркването.
Нищо не дей да гониш, а тренирай правилно, доволно и разнообразно. Храни се с добра и полезна храна. Всичко ще си дойде само.
така като гледам как си е задал въпроса ме съмнява да тренира правилно, почети малко, авторе, избери си подходяща програма според възможностите и желанията ти и се почвай![]()
то густо, то пусто
Аз бих те посъветвал да тренираш за сила.
еми айде сподели каква програма имаш, какви протеини пиеш ала бала...
то густо, то пусто
за маса се прави с малко повторения, около 6-7, като последните го правиш с максимален напън... трябва с последното повторение да ти се изчерпят силите. Така 4-5 серии. За релеф правиш с по-малко тегло и повече повторения - 15-20. Аз правя за маса
Жоц - функционалност. Тренирайки за сила тялото ти се развива по-хармонично и като цяло се чувстваш по-добре. Освен това е в пъти по-полезно за здравето от типично билдърските тренировки.
просто не всеки е weightlifter![]()
то густо, то пусто
някои хора искат да изглеждат просто по изцепениза сила - лостове
не, реално погледнато ако нямаш сила и м.м. трудно ше направиш![]()
то густо, то пусто
аз имам един приятел тренира от 5 години само за сила и има доста впечатляващо тяло
(т.е. укхтар има донякъде право) ама тоя моя приятел си е спортист и с това си вади хляба и така.
то густо, то пусто
за сила са слаби и супер релефни. А тия дето имат само ММ нищо друго и са супер масивни, нямат почти никаква сила. Всеки си преценява какъв да е. Аз искам да съм масивен.
е това не е вярно![]()
то густо, то пусто