Най-добрата ми приятелка е зодия овен, и като цяло се разбирам страхотно със зодията (може би защото и те са рогати същества като нас, телците).
Забелязала съм, че овните не харесват изобщо скуката. Обичат новостите, обичат да сътворяват нови неща, нови идеи. Любопитни и нетърпеливи са, не са завистливи хора, и като цяло са много спокойни. Приятелката ми специално е доста безотговорна и мързелива, но не мога да кажа дали всички овни са такива като нея.
Обичат свободата, хумура и забавленията. Хора на изкуствата (приятелката ми се занимава с фотография и рисуване). Много често обаче променят целите си в живота. Не са отмъстителни като скорпионите, но когато ги нараниш/обидиш много трудно забравят твоята постъпка. Обичат промяната, новото, романтици са, импулсивни са, авантюристи. Мразят да не вършат нищо, и предпочитат да са постоянно заети. Обичат новите запознанства, не се страхуват или срамуват от нищо.
Добри черти: лоялни приятели са, обича да прави подаръци, запазва самообладание, не се паникира в тежки ситуации
Лоши черти: притежават съзтезателен дух, нетърпеливи са, проявява се като лидер (макар приятелката ми да е далеч от това), врат се където не им е работа, импулсивни и емоционални са, заразлика от телците му дипломатичност.
Най добре се разбират с другите два огнени знака Лъв и Стрелец Особено със Стрелец - защото и двамата са откачена работа, авантюристи, искрени, прями и копнеят за приключения и лудории.
Овенките чат пат забравят за позата на възпитаната дама и току виж те яхнали и влезли в ролята на мъжа. Те са много жизнени, чаровни, весели и обаятелни. Те се мятат от едната крайност в другата, но по често именно в по яката. Падат си по брадати и космати мъже. Впечатляват се от мускулести, с убийствено чувство за хумор, смели, артистични, авторитетни, решителни и откровени мъже.