- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Алах?
а можете ли да готвите добре спагети?, това не е така лесно като да се лигавиш в социалните мрежи докато си се разплул на фотьойла![]()
Човек трябва да вярва в нещо в крайна сметка дали е Аллах, дали Иисус Христос или пък Буда , няма значение , ТОЙ е един за всички , но с много именаАз лично съм мюсюлманка
![]()
Не го харесвам (не Аллах конкретно, а Бог). Една единствена причина - очевадно не е толкова добър, за колкото се представя. Проблемите дето се случват на тая планета не подсказват да е управлявана само от "безграничната Любов"![]()
НЕ! Защото съм християнин и за мен бог е един. Вярвам в Исус Христос.
Не вярвам.И да защо по дяволите мислите Бог за толкова добър и милостив.Аз лично мисля,че ако има Бог а мисля че има тоооооо той не е толкова добър.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Мисля,че си тъп/а.Господ бил един,Исус Христос.Защо него?С какво е по-различен от Аллах,от Буда,от Шпринхаузер ;д ???Защо хорааааа не можете като вярвате в Господ,просто да вярвате в Господ,да няма име,да не вярвате в някакъв си с име,а просто в Господ защооооо?Просто да кажете:Вярвам в Бог,ама неее в Исус или Аллах или който и да било.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Към всички бе ГОЛЯМ.Просветен съм,разбира се.Ама аз съ си подредил данните и то не е само астрала бе голям.А аз да съм казал,че вярвам в нещо?В нещо като Господ?Не помня.Но казвам на тези,които казват,за мен Бог е един,Исус Христос пахахахааа.Простотии.Ако бяхте толкова вярващи,щяхте да знаете,че си няма име.
Хммм, прощавай, просто така ми се стори, че го казваш с една прикрита гордост, все едно се взимаш за нещо повече от останалите.
То и повечето християни уж трябва да са смирени и да не се гордеят, но на практика цялата ви религия е пропита с едно месианство и чувство да богоизбраност:
-Господ е направил света за вас
-Господ има планове за вас
-Господ се грижи за вас
и т.н.
Доста сте специални, а?
Брато нещо взимаш нещата много на сериозно. Самата цялата тема си е провокираща да ти кажа. Аз не се чувствам с нищо повече примерно от теб и от който и друг да е в този форум. Всеки има право да вярва в това което си по иска.
И какво искаш да кажеш с това че господ бил направил света за нас? Той света е направен за всички за теб за мен и за всички живи същества който ходим по тази земя.![]()
КоЙто ходим по тази земя.Значи твоят бог,Исус Христос е създал само земята нали така,значи е създал само една планета.А другите планети и звезди някой друг ги е създал нали така?Защото вие не вярвате в извънземни нали така?А извънземните живеят на други планети нали така?А е доказано,че има и други планети и че са истински нали така?Или ще кацеш,че има милярди планети и Бог е избрал да създаде живот точно на земята и на никоя друга така ли?
Пичове, Исус Христос не е Бог, а само негов син и на Мария. Нали е заченат с божествено ин-витро (тъй да се каже). Просто е пратен от баща си да ни вкара малко акъл, ама без файда както изглежда. А за мюсюлманите е пророк, което пак е божи пратеник, но не самия Бог![]()
Ем няма значение,това което казах си важи.И да не е Исус вие вярвате в християнския Бог,ЗАЩО?
На който каквото са му обяснили като малък - в това вярва. Или поне в това би отговорил че вярва, ако го попитат.
Аз като бях по-малък и много си играехме с една приятелка, която беше фенка на Левски и само за тях говореше. Аз никога не съм се интересувал от футбол, дори не знам кои играят в Левски или ЦСКА, но ако сега има мач между двата отбора ще съм за Левски. И то само защото някога ми е говорено за този отбор повече, без никаква друга причина.
Та те така и с религията. Едва ли някой тук е наистина, ама наистина вярващ. Просто в един ранен момент са ви осведомили, че сте вярващи християни, и автоматично това сте възприели за истина. На практика и хал-хабер си нямате за какво става на въпрос. И бих казал - за ваше добро![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Вярвам в Бог. Днес ми се паднаха на изпита хубави теми. От 366 въроса ми се падна - специално този, за който си мисля от 3 месеца! Не е ли съвпадение. Знаех го много добре. и другите 2 теми бяха хубави.
На друг изпит паданаха ми се въпроси: 6; 6 задача за решаване; 16, 61; Тези теми ги преговарях няколко пъти предния ден за другите не ми остана време. Бог е милостив и вярвам, че помага на всеки трудещ се добър човек. Съжалявам, че дадох примери само с изпити, но в момента само за тях мисля. Просто завършвам и е важно за мен!
А специално за аллах! Мисля, че бог е един!