Цитирай Първоначално написано от NightGuardian Виж мнението
хареса ми отговора ти и ме накара да се замисля , блгагодаря
Сега ти го допълних. Относно чашата: Аз нямам мерцедес, но имам меган. Хубаво изглежда и добре се движи. Доволен съм. Ако чашата ми беше наполовина празна, нямаше да съм доволен, защото нямам мерцедес, а имам меган. Какъв е смисъла да съм недоволен, като така или иначе не мога да си позволя кола за 20 хиляди? Ма мога да кача някоя мацка и да духнеме на някъде и тя ще се изкефи.... Това си е цяло изкуство да си в баланс със себе си. Пробвай. Нищо не е перфектно и пълно щастие няма. Все нещо е криво и недостатъчно. И винаги ще е така. Това не знам дали ще го разбереш, но живеем в консуматорска система, в която за да има икономически ръст трябва да има увеличаващо се потребление. Дори само този факт дава гаранция, че системата ще се опитва постоянно да ти създава нужди, които реално не са ти необходими. Например новия модел на iphone. Така че за да си щастлив трябва да изградиш имунитет от системата. Иначе след 1 година телефона ще ти остарее и ти пак ставаш нещастен, защото нямаш най-новия модел.