- Форум
 - По малко от всичко
 - Информационни технологии
 - Проблем със захранването/ трябват ми съвети!

Добър ден/вечер! Така, мисля, че има някакъв проблем със захранването ми. Компютъра ми го донесоха преди няколко дена (не е нов). Чува се някакъв звук, нещо подобно на (пззхсхсззцц) хаха, не знам как точно да го опиша. Все едно нещо вътре се "пържи" или просто е от перката, не мога да определя, дано е от нея. Звука не е високочестотен, слаб е и се чува само когато се доближа ухото до захранването. Характеристиките са ми - Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 2gb of RAM DDR2, ATI RADEON XPRESS 200 Series (256 MB), не знам как да проверя захранването. Не знам дали е повод за притеснение, може би е, но в момента не мога да отделя пари за хубаво захранване. Не искам да си взимам разни от 15-20 лева, искам да е качествено.
Имам и друг въпрос, температурите на процесора и хард диска ми се струват високи, на процесора когато не се натоварва (примерно когато се ровя из нета) е от порядъка на 46-50C максимум, а хард диска не мърда от 62C. Когато пусна някоя игра например, процесора е 64-70C максимум, а хард диска не мърда от 62-64C. Тук има ли повод за притеснения? Сложил съм отделна охлаждаща перка отзад на кутията. Ако ви трябва още информация относно машината питайте, може и да ми кажете как да се добера до нея. Благодаря предварително.
“Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
-Albert Einstein