.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31
    Повече от фен Аватара на mine

УЖАСНО ПАДАЩА КОСА!! ПОМОЩ!

Здравейте

Преди месец и половина някаде ходих на трайно къдрене в началото всичко ми харесваше докато не почна да ми пада косата. Като я сресвам след като съм се изкъпала пада на кичури. Купих си 1 ампула но не знаех как да я използвам затова си сложих на суха коса малко и след 15-20 минути влезнах да се къпя.

Някой по-запознат с тези маски и бабини деветини ако има моля да пише защото си обичам много косата и не искам да я съсипя още повече. Съжалявам, че я изтощих по този начин......
    Американски форум - Питаш и ти отговарят
    Руски форум - Питаш и теб те питат
    Български форум - Питаш и ти обясняват колко си тъп

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Каква е ампулата? Всяка ампула, в зависимост от предназначението си и марката евентуално се ползва по различен начин.
    Бабини девитини е да не ходим в гората, че има мечка. Да си лягаме по - рано да не дойде торбалан да ни открадне. Какви бабини девитини са свързани с косата ти?
    Лично според мен най-голям ефект ще има постригване. В момента косата ти е много третирана, изгоряла и не виждам как ако слагаш маски в корена, ще си подобриш дължината. Купи си витамини за коса, кожа и нокти и се храни здравословно. Чувала съм че бадемовото масло е полезно за мазане на скалпа и копривата също.

Голям фен Аватара на Glam0rous
    Не се занимавай с глупости, а ходи да си вземеш нещо за косопад от аптеката (шампоан, таблетки).

Ампулата беше против косопад на Денис мисля че... 2 пъти се постригах за месец и половина не искам да се скъсява още повече косата ми

Мисля сега да си купя витамин C, прочетох че е полезно за суха и изтощена коса, други ампули също ще си купя и бадемово масло...

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Витамин Ц ли, не знаех за него. Знам за витамин А. Ама аз говорех за комплексен, нещо с повечко неща, на хапове. Имаше едно Геритамин...

Повече от фен Аватара на betty-dimitrova
    Домашни маски с тривитаминол?

Косата ти от корен ли пада или се къса? Ако пада от корен това не е защото е суха и изтощена. Продуктите за това могат да помогнат за оправяне на вида на дължините, но не и за тоя косопад на кичури за който говориш.

Не знам каква е разликата, но мисля че се къса.

Като се къса не ти пада целият косъм, а се откъсва примерно половината, Като си хванеш косата и я раздърпаш и можеш да я скъсаш буквално. Това не се води косопад - просто е изгорена. Ножица и хубава козметика ще го оправи.
    Ако ти падат цели косми и отдолу им виждаш луковиците/корените, това вече е косопад. Иска по-сериозни грижи и е по-опасно.

Мега фен Аватара на Hilary_
    Glam0rous добре го е написала.
    Ако късането е само по дължините с качествени продукти ще оправиш проблема.

Ами значи се къса. Някакви идеи как да се справя с "късането" без ножица?

Мега фен
    Град
    <3
    Фитовал
    Себорал форте
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Това Себорал форте шампоан ли е или нещо като маска? :Д

Голям фен Аватара на taamara
    Себорал-а е течно - лосионче, най-добре го изсипи с шише с пулверизтор и пръскай на влажна коса след като я измиеш. Овладява косопада, определено много е добро за цената си.
    А иначе за късането, първо трябва да спреш всякакво третиране на косата, от сорта на преси ..бои и т.н. На мен рициновото масло + глицерин и някакво друго базово масло ми се отрази мн добре, след такава маска определено си усещах косата по-плътна и здрава, ама е мн лепкаво.
    Иначе - някаква протеинова терапия ..потърси из нета инфо, ако имаш средства да отделиш.

Цитирай Първоначално написано от mine Виж мнението
    Ами значи се къса. Някакви идеи как да се справя с "късането" без ножица?
    Няма как без ножица да ги оправиш. Трябва да започнеш "на ново" с отглеждането на нови дължини, които няма да са изтощени до толкова, че да се накъсват.

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Е няма как да си отреже цялата коса, сещате се :Д А явно е отрязала достатъчно, щом за последния месец се е подстригвала два пъти.
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Маска си вземи хубава и задължително след баня нещо по-силно без отмиване. Кристали ще са слаби, няма смисъл. Потърси някакъв крем нещо.

Нямам много възможности(парични) така че ще си взема Себорал форте и някакъв крем. И искам косата ми отново да се омазнявааааа.. преди беше хубава, омазняваше се нормално за 2 дни пък сега и 3-4 дни да не се къпя пак си стои така. Омръзна ми!

Какъв крем ще ми предложите?

Нямам много възможности(парични) така че ще си взема Себорал форте и някакъв крем.
    И искам косата ми отново да се омазнявааааа.. преди беше хубава, омазняваше се нормално за 2 дни пък сега и 3-4 дни да не се къпя пак си стои така. Омръзна ми!
    Какъв крем ще ми предложите?
    Разбирам, че може да нямаш 100 лева под ръка, но да си купиш Себорал за 3 лева няма да е от полза! Веднага ти отговарям защо .. в състава му няма нищо полезно.
    Моето мнение е, че ще е по - добре да отделиш поне 20-30 лева за нещо по - качествено, вместо да даваш по 2-3 лева за боклуци!! Има хубави ампули на проф. марки за коса, които са до 10 лева и в добавка с някоя силно концентрирана маска + финиш би ти дошло добре. Реконструктор също е удачно решение. Относно омазняването - маслото от гроздови семки го регулира и преди баня би могла да го мажеш в корените с престой 20 минутки.

След като си се подстригала все още ли продължава накъсването?
    Последния път какво точно подстрига - връхчета или скъси самата дължина?

Първият път беше само краищата, втория път самата дължина

И няма да мога да си позволя повече от 10 лева за такива продукти... не всички сме богати

Първият път беше само краищата, втория път самата дължина

И няма да мога да си позволя повече от 10 лева за такива продукти... не всички сме богати
    хаха тук не става въпрос за богатство, а за това да се погрижиш за косата си.
    Не е нужно всичко да си купуваш на веднъж може и постепенно. Ти си знаеш в крайна сметка.

Ммм...не бих се съгласила, че Себорал-а боклук, за тези 2-3лв. е много добър продукт. Не е изцяло натурален продукт, но се справя дори и със сериозни проблеми като гнездов косопад ..

Цитирай Първоначално написано от taamara Виж мнението
    Ммм...не бих се съгласила, че Себорал-а боклук, за тези 2-3лв. е много добър продукт. Не е изцяло натурален продукт, но се справя дори и със сериозни проблеми като гнездов косопад ..
    "Не е изцяло" .. ? Единственото нещо в състава му, което би могло да мине за натурално е екстрактът от чемерика.
    Останалото е: вода, алкохол, натриев бензоат (консервант), laureth (емулгатор мисля, че беше) и накрая парфюм.
    Не знам кое от изброените (или комбинацията от тях) би помогнало в случая (и по принцип) ..

В крайна сметка всеки си преценява какво да ползва. : )
    Последно редактирано от Hilary_ : 06-14-2012 на 20:22

натриевият бензоат, laureth-а и парфюмът са посочени последни в състава, следователно са в минимално количество. Alcohol - тук се имат предвид алкохолните съединения (химическите елементи и т.н. :Д ), не съм особено запозната, но мисля, че бях чела, че подпомагат еластичността на косата.
    На едно листче съм си преписала най-опасните съставки в козметиката, които е желателно да избягваме - никоя от тези не фигурира там.

Цитирай Първоначално написано от taamara Виж мнението
    натриевият бензоат, laureth-а и парфюмът са посочени последни в състава, следователно са в минимално количество. Alcohol - тук се имат предвид алкохолните съединения (химическите елементи и т.н. :Д ), не съм особено запозната, но мисля, че бях чела, че подпомагат еластичността на косата.
    На едно листче съм си преписала най-опасните съставки в козметиката, които е желателно да избягваме - никоя от тези не фигурира там.
    Правилно се ориентираш, но за мен е груба грешка да купувам продукт за коса, в който втората съставка е алкохол. Той е крайно изсушаващ и би навредил на косъма, вместо да го похрани. Не знам от къде си преписвала, но консерванти и емулгатори също се водят вредни съставки.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си