- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Католическа вяра?!
Имам връзка с една католичка тя е на 18 години и е девствена! Та въпроса ми е ако я отворя дали няма родителите и да искат да се женим както турците?
Последно редактирано от SexyBody : 06-12-2012 на 21:16
И си тъп, бате... : )
Как мислиш, че ще те накарат насила да се ожениш за нея?
тя няма да ти пусне...................... кво се точиш
Зависи от родителите бе. Ако са много фанатизирани няма да ви оженят ама определено ще ѝ стъжнят живота.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
гадни бройкаджии
Що пък да и стъжнят живота?
Щото много родители ако са много религиозни и видят че децата им се държат по начин който интерпретират като декадентски им:
спират парите
сменят училището
спират достъпа до интернет
започват да се държат гадно
И разни други работи. Ти си знаеш колко са фанатизирани (щото такива нива все пак са ниски за България по принцип) и до колко си готов да ѝ направиш гадно за да я пецкаш. Ползвайте си капути поне че ако забременее няма да ѝ дадат да абортира и ш'те карат да плащаш издръжка на детето си
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
а двамата на колко години сте, ако не е тайна (или поне тя).[/QUOTE]
Тя 18 аз почти 23
Попринцип католиците са си християни и няма разлика във вярата. Просто едните сме под юрисдикцията на Русия, а католиците са под юрисдикцията на Ватикана. Трябва да си питаш самото момиче за какво става въпрос и дали ще има проблем с техните. Може и все още да има някакви луди, които да пазят свещенната ципа. Но аз не знам Библията и вярата ни да кара момичетата или момчетата да са девствени.
Туркините впрочем се плякат яко преди сватбите, но в ду.... за да няма доказателства . И мисля, че само част от тях спазват тази традиция. И там не искат да се жените, а на момичето започва да се гледа с лошо око един вид като негодно ако не е девствено. Поне така си спомням де. Не съм си водил записки по традиции, защото бях много зает с баджаците ма момичето от турски произход, с което бях.
Последно редактирано от babati : 06-13-2012 на 03:44
А ти понеже си задаваш въпроси в тиин форум пращиш от опит така ли?!![]()
Та както и да е.
Адаш, братко! Защо заклеймяваш само турците, бе, брате? Че ние, циганите, на зад ли оставаме? И при нас има такава традиция, момичето до деня на своята женитба да остане девствена. Когато някое момче иска да се ожени за момиче, отива при баща й със своите или др. роднини и й искат ръката. При някои се дават и пари, при нас не е така! И след това момчето завежда момата на хотел или на някое по уединено място, нали се сещате за какво. И те така, след това се женят. Но честно казано, тази традиция и при нас все повече остарява... упадъкът на морала засегна и тази наша странна за някои хора традиция и повелия.
Сега сериозно. Ако не искаш да си навлечеш беда, недей се жени, човече. Ама пък, ако не можеш да се сдържаш, го направи. (При този случай трябва да знаеш, че главата ти няма как да остане здрава, и че ще си купуваш много аналгини), но поне няма да съгрешаваш против Бога. Така че не го прави, ако нямаш сериозни намерения към това момиче, пък дори и католичка. Аз съм ром, от Ломи съм на 16 г. и имам страшно големи мечти, които с Бог ще се реализират и планувам да се оженя на 30 г. (или поне да започна да си търся реброто xDD). Така че си помисли добре. Недей си навличай и този грях на главата.
Бог те обича![]()
Прави повече от това да живееш, живей за Исус Христос!
Евангелска църква Синай - гр. Лом
що се отнася до сексът(секссуалността), всеки човек (си) е различен, на някои естеството (им) (в това отношение) е да се въздържат повече или дори напълно, на други естеството (им) е да не се въздържат, но за всеки е различно, някои правят полова любов всеки ден, други веднъж седмично, а други веднъж на няколко месеца, докато някои никога не правят, но каквато и да е естествената норма, така Бог е определил, обаче поради редица причини това с безразборният секс никак не можем да го насърчаваме, иначе сексът(сексуалността) е нещо съвсем естествено като творение на и даденост от истинскят Господ Бог, което означава че е най-добре да се прилага въздържание от всички лоши и влошаващи форми на секс, а причиняването на зло другиму по сексуален път е явно за всички че въобще не е редно
"Добре е човек да се не докосва до(т.е. да не досажда на която и да е) жена. Но(т.е. затова), за да се избягват блудодеянията, нека всеки мъж има своя си жена, и всяка жена да има свой мъж..... Но, това казвам, като позволение, а не като заповед. Обаче, бих желал всичките човеци да бъдат какъвто съм аз. Но всеки има своя особен дар от Бога, един така, а друг инак." 1 Коринтяни 7: 1-7
Последно редактирано от npp : 07-01-2012 на 08:37
Че защо трябва да е като турците? При всяка религия си има традиция ? Сега сериозно ! Ако наистина обичаш това момиче няма за какво да се притесняваш , но първо помисли и тогава реши !![]()
Темата е стара
иначе това са пълни отживелци . Не сме в 16 век
кое са отживелици?
Това че католичките трябва да правят секс преди брака
Имах предвит че това вече много ама много рядко се спазва от сегашното поколение .
Може да са и двете
Но иначе в сегашните времена не е вярно и го казвам защото самата аз съм католичка .