ти отново говориш без никакви истински доказателства, дори и без дадеш един цитат от Библията, с който да докажеш истински своите твърдения?!, аз също мога да си говоря каквото ми скимне без в Писанието да има такива неща за каквито говоря, но винаги сме посочвали как същите неща от Божието Слово, за които свидетелствуваме, ги има и в Библията, никъде в Светото Писание няма задължителен брачен ритуал, но дори и сексът не е забранен:
"Оня човек, от когото излезе съвъкупително семе, да окъпе цялото си тяло във вода и да бъде нечист до вечерта. Всяка дреха и всяка кожа, на която се намира съвъкупително семе, да се изпере с вода и ще бъде нечиста до вечерта. А и жената, с която се е съвъкупил мъж, и тя и той да се окъпят във вода и да бъдат нечисти до вечерта." Левит 15: 16-18,
ето как дори и в старият завет сексът, макар и без брачен партньор, е бил позволен макар и чрез определени ритуали, защото винаги е имало и хора, чието естество не им е позволявало да се въздържат напълно от секс(-а), затова те са били склонни да правят секс макар и с извънбрачни партньори, понеже тази непреодолима нужда при тях ги е заварвала в всякакви ситуации, ето за пример младеж и девойка, и двамата на 19 години, които се срещат за първи път, но и двамата биват обзети от непреодолимата нужда да правят любов заедно - как биха избегнали това ако не могат да се въздържат?!, просто никак не разсъждаваш правилно за нещата, говориш (си) пълни тъпотии по инерция, човека не е робот, който винаги може да бъде програмиран да не прави никакъв секс, но е одушевено същество, чиято същност е любовта в множесвото и аспекти, включително и в нейният полов(сексуален) аспект, ти може и да можеш да се въздържаш, но някои хора имат естеството да не се въздържат:
"Мъжът нека има с жената дължимото към нея сношение; подобно и жената с мъжа..... Но, това казвам, като позволение, а не като заповед. Обаче(т.е. иначе), бих желал всичките човеци да бъдат какъвто съм аз(т.е. дори и на мен да ми се струва че всичките човеци трябва да бъдат въздържани в това отношение ка(к)то мен). Но всеки има своя особен дар от Бога, един така, а друг инак." 1 Коринтяни 7: 3-7
а ето как Исус е унищожил старозаветните постановления за задължителни(-те) ритуали:
"Няма нищо извън човека, което, като влиза в него, може да го оскверни;... [Ако има някой уши да слуша, нека слуша]. И като остави народа и влезе в къщи, учениците Му Го попитаха за притчата. И каза им: Нима сте и вие тъй неразсъдливи? Не разбирате ли, че нищо, което влиза в човека от вън, не може да го оскверни? Защото не влиза в сърцето му, а в корема(т.е. а в тялото му), и излиза в захода(т.е. и е просто/само естествена консумация за него). (Като каза това той направи всички ястия чисти)." Марк 7: 15-19
просто не разбираш нещата във вярата, не познаваш истинският Господ Бог, не разбираш какво желае Той и кое е по-добро за човеците, нито каква е целта на/във вярата, например защо истинските Светии предпочитат лошите човеци да пият вино, да ядат месо, и дори да правят секс, отколкото да причиняват зло/вреда другиму?!, защото така би било по-добре за тях, понеже под греха е така че той не може да бъде възпрян напълно докато все още има власт да царува над определени(-те) човеци, но по-добре е ако човеците съгрешават с възможно най-нищожното прегрешение в сравнение с по-голямо(-то) - ето това не си могъл да разбереш, и ето защо дори и през старият завет сексът не е бил забранен, но както се вижда и от горният пасаж от Левит 15:16-18, дори и тогава е бил позволен, освен че и от 1 Коринтяни 7:1-7 се вижда че дори и в Новият Завет е позволен, а когато там се казва: "нека всеки мъж има своя си жена, и всяка жена да има свой мъж.", не се казва да сключват брак, но просто как всеки мъж, който не може да се въздържа от секс с жена, е редно да си има някаква своя жена вместо да се окаже че го прави с жена на друг мъж, и как е редно всяка жена, която не може да се въздържа от секс с мъж да си има свой мъж вместо да го прави с мъжа на друга жена - това е, има разлика между брак и "женене"