.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Тема: право.. ?!

Banned Мега фен

право.. ?!

имам няколко въпроса и ще се радвам ако някои ми отговори
    ето ги и тях :
    1 - матурата по история само бг. история ли включва или и световна ? .. до колкото съм запозната е от създаването до 2рата световна война или бъркам ? ако бъркам някой да обясни ако може

2 - софийския университет ли е най-добрия ?

3 - изобщо може ли да се говори за някаква реализация в бг. ?

4 - ако някои тук е учил право в които и да е университет (не е задължително да е в София,но е за предпочитане) може ли да изкаже впечатления ? и наистина ли е ужасно трудно ? - ясно ми е че е трудно,но все пак ?
    ...благодаря на хората,които ще си направят труда да отоворят

Супер фен Аватара на someonerandom
    Цитат от господина по история "Относно матурата:Направена е така,че с добри знания по българска история да имаш 5,а за нагоре трябва и материала от 11 клас(20 век световна)
    За реализацията като цяло не мога да говоря,обаче е сигурно,че по-добър вариант от софийския няма.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Banned Мега фен
    ясно.. благодаря.. това исках да знам - в 11ти ще пада голямо учене..

а някои за 4тия въпрос ?

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    1 - матурата по история само бг. история ли включва или и световна ? .. до колкото съм запозната е от създаването до 2рата световна война или бъркам ? ако бъркам някой да обясни ако може
    -бг история + материала за 10ти клас ПСВ, ВСВ и междувоенен период
    2 - софийския университет ли е най-добрия ? -той е ЕДИНСТВЕНИЯТ , в който може би ще получиш реализация после

3 - изобщо може ли да се говори за някаква реализация в бг. ?-може, с малко връзки и много късмет

4 - ако някои тук е учил право в които и да е университет (не е задължително да е в София,но е за предпочитане) може ли да изкаже впечатления ? и наистина ли е ужасно трудно ? - ясно ми е че е трудно,но все пак ? -ще уча право живи и здрави, не е толкова ужасно трудно, лесно няма
    а ако търсиш на работата лекото и на хляба мекото-няма да го намериш при правото for sure
    ...благодаря на хората,които ще си направят труда да отоворят - моля, пак заповядай и подготви се да си скъсаш гъза от учене за кандидат-студентския
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Banned Мега фен
    благодаря много .. за 1вото - значи съм разбрала правилно.. 2ро - явно там ще се учи

а за 4 тото - ясно ми е че ще пада много учене и започвам от другата година (учебна) .. по принцип на световна история не се напъвам мн. мн. но за да няма изненади и да се подсигуря попитах отново ти благодаря много

Град
    Heaven
    кой клас си? моля много ,отново

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    9-ти е. 96-ти набор.

Дали има реализация или не в бг.. много е трудно да се определи. Имам познати завършиха с отличие в СУ и нямат реализация, след година търсене на работа заминаха да учат и работят в чужбина. Имам и други познати, които с по-слаби оценки в университети с по-нисък рейтинг, работят по специалността си още от 3-4 курс. Никой не може да ти прогнозира, положението се променя. Правото има задължителен стаж, който все пак ти дава по-големи възможности, ако ставаш да се реализираш.

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Като човек държал матура по история тази година ще ти кажа,че по мои наблюдения и личен опит тя включва 2/3 БЪЛГАРСКА история и 1/3 световна и обхваща ВСИЧКО(от Ранно средновековие до края на учебника за 11 клас).Но въпросите от световната не са толкова трудни.Аз заложих само на българската,от световната не съм прочела нищо(макар че имах 6 на нея)но ги направих от обща култура и малко логика и резултатът е Отличен 5,63.Така че не се притеснявай и залагай на българското
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    кой клас си? моля много ,отново
    9ти.но тъй като знам че вече трябва да се ориентирам и 10ти и 11ти да се напъна доста по предмета които искам, започнах малко по малко да се информирам.. иначе от 7ми клас съм казала че ще уча право и точка

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PyCoKoCkA93 Виж мнението
    Като човек държал матура по история тази година ще ти кажа,че по мои наблюдения и личен опит тя включва 2/3 БЪЛГАРСКА история и 1/3 световна и обхваща ВСИЧКО(от Ранно средновековие до края на учебника за 11 клас).Но въпросите от световната не са толкова трудни.Аз заложих само на българската,от световната не съм прочела нищо(макар че имах 6 на нея)но ги направих от обща култура и малко логика и резултатът е Отличен 5,63.Така че не се притеснявай и залагай на българското
    благодаря много и на теб и на горния потребител... значи общо взето да наблегна на българската история,но и да не зарязвам съвсем световната мерси много

Мога да ти отговоря на 4-ти въпрос,макар и не съвсем от личен опит.
    Правото далеч НЕ Е ПО-ТРУДНО ОТ АРХИТЕКТУРАТА И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ МЕДИЦИНАТА.Правя сравнение с тях,защото това са 3-те най-трудни,пък и най-престижни специалности.Ако трябва да ги подреждам по трудност.Правото ще е на 3-то място.Там просто си пада по-скоро зубрене,за разлика от 1.Медицината,където има химия,биохимия и темподобни+латински език и какво ли още не И 2.Архитектурата,където има много математика,геометрия и задачи,които няма как да бъдат научени на изуст.Така че за правото не бери грижа!С оценките от матурите си вътре-а самите матури са лесни.Стига да си се готвила добре,са си направо песен пред кандидатстудентските изпити от предишни години,когато матурите още не бяха въведени.
    Good luck!

Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    9-ти е. 96-ти набор.
    питах нея.
    имаш време
    аз съм 11 клас и сега ще почвам да уча

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Е, попита я, аз отговорих. Но биггие.

Banned Мега фен
    питах нея.
    имаш време
    аз съм 11 клас и сега ще почвам да уча
    знам че имам време,но предпочитам от сега да се информирам,към 10ти клас да си отсея това, което после ще трябва пак да преговоря,11ти - там е ясно, че всичко ще трябва да се знае и 12ти клас живот и здраве да не ми е толкова напрегнато

Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Е, попита я, аз отговорих. Но биггие.
    just sayin
    то и аз си виках , че ще уча яко в 11 , ама ето нà-нищо не свърших :Д

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от SuzanFletcher Виж мнението
    1.Медицината,където има химия,биохимия и темподобни+латински език и какво ли още не.Така че за правото не бери грижа!С оценките от матурите си вътре-а самите матури са лесни. още не бяха въведени.
    Good luck!
    Нещо си в голяма грешка.В правото също се учи латински и само да знаеш законите наизуст(което също не е никак лесно)
    няма да ти е от полза,ако не ги разбираш и нямаш логика да ги прилагаш.А аз лично не знам университет в БГ,в който да се влиза Право с матура...
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Цитирай Първоначално написано от PyCoKoCkA93 Виж мнението
    Нещо си в голяма грешка.В правото също се учи латински и само да знаеш законите наизуст(което също не е никак лесно)
    няма да ти е от полза,ако не ги разбираш и нямаш логика да ги прилагаш.А аз лично не знам университет в БГ,в който да се влиза Право с матура...

Първо,изобщо не съм в грешка.Аз знам такъв университет- Югозападния в Благоевград се влиза с оценките от матурите.Учудващо е ти защо не си наясно,в случай,че държиш матура по история.Второ,медицината не включва само латински,не се захващай за този пример.В правото законите може да си ги зубриш,за да вземеш изпит,но в медицината няма как да си назубриш задачките по химия и биохимия.Това е като да опитваш да сравниш българския език,при който доминира четенето,теорията и математиката,при която доминират логика + задачи.Има хора ,на които им вървят и двете дисциплини,но винаги в едната са по-добри.
    Колкото до правото,аз в никакъв случай не го подценявам,но определено няма наука по-велика от медицината.

Град
    Heaven
    пхахахах
    сюзанфлетчър, не се залъгвай душице
    единственото място за право е СУ
    ела в ЮЗУ и ще те видя след 5 години как ще те подритват от кантора на кантора и никой няма да те вземе на работа

пхахахах
    сюзанфлетчър, не се залъгвай душице
    единственото място за право е СУ
    ела в ЮЗУ и ще те видя след 5 години как ще те подритват от кантора на кантора и никой няма да те вземе на работа
    Това дали ще ме вземат после на работа е друг въпрос,мила.Ставаше дума,че това е университет,в който се кандидатства право с оценките от матурите по БЕЛ и История,а момичето горе не беше наясно с това.Пийс!

Град
    Heaven
    това, да
    ама прави сметка колко е престижно,щом и с някакви елементарни матури може да влезеш!

Smile

това, да
    ама прави сметка колко е престижно,щом и с някакви елементарни матури може да влезеш!

Да ,има и по-добри варианти.Аз само отбелязах,че ИМА възможност да се учи Право и с оценките от матурите.
    Пък то е ясно,че СУ е най-добрият вариант.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    3 - изобщо може ли да се говори за някаква реализация в бг. ?

4 - ако някои тук е учил право в които и да е университет (не е задължително да е в София,но е за предпочитане) може ли да изкаже впечатления ? и наистина ли е ужасно трудно ? - ясно ми е че е трудно,но все пак ?
    ...благодаря на хората,които ще си направят труда да отоворят
    3. Ако нямаш гръб по-добре не записвай право, само с дипломата ще си останеш.

4. Не уча право, ама го имам като предмети (частно, публично и търговско) и мислех, че ще ми е сравнително лесно и само преводът на места ще ме затруднява, интересна материя ми се виждаше, обаче бързо се разубедих. Ама на български със сигурност ще е много по-лесно да се зубри де.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си