Първоначално написано от
Alabalaportokala
Да. Докато тръгна да я защитавам тя вече ще го е направила 100 пъти. А ако тръгна да се намесвам е много вероятно да ме нахока когато сме насаме обяснявайки ми как може да се грижи сама за себе си.
Ако авторката ми беше приятелка също бих си замълчал. Бих я тествал по този начин да видя как ще реагира, как би се справила в ситуация като тази. И ако покаже характер като постави човека на мястото му това би ме впечатлило (ейй каква силна приятелка си имам). Тогава с удоволствие бих и помогнал, и да- бих се намесил. Но никога не бих го направил ако реакцията и беше както е описала в първия пост!
Филмирала си се и още как. Щом почна да намесваш и достойнството в цялата работа. Излизането от ситуацията не е излизане щом се е изчервила. Схващаш ли... В случая шегата е вид самоирония която е не на място. Живеем в демократично общество. Не може да ходим да преследваме всеки който е пуснал шега, подсвирнал или загледал приятелките ни. Мъжа се проявява най- добре като защитник когато обстоятелствата са форс-мажорни. Например- някой пиян почва да я закача / обарва в дискотека или нещо от сорта.
Това, че авторката е чувствителна и веднага се е изчервила при първата словесна закачка е нейн проблем който е желателно да коригира. Реакцията на приятеля и няма нищо общо в случая